15 metų aktualijų žurnalistu dirbęs P.Garkauskas: „Portaluose naršau labai retai“

kaunozurnalistai.lt inf.

Naujienų portalas DELFI neseniai atšventė 20 metų sukaktį. Kaunietis Paulius Garkauskas jame dirbęs 15 metų nusprendė pasitraukti iš aktyvios žurnalistinės veiklos ir savo energiją nukreipė į televizinius projektus.

OVER4063_181008.jpg

Nors televizija ir žurnalistika yra glaudžiai susiję, vis dėlto darbo specifika smarkiai skiriasi. Kaunozurnalistai.lt pakalbino P.Garkauska ir pasiteiravo ką jis veikia šiuo metu ir kodėl nusprendė pasitraukti iš naujienų portalo žurnalisto pareigų.
_MG_0812.JPGAr 15 metų ilgas laiko tarpas vienoje darbovietėje ir tose pačiose pareigose? Tikrai ne, jeigu dirbi mėgiamą darbą ir nesustoji mokytis ir tobulėti. Pasitraukęs iš „aktualijų“ pasaulio žurnalistas paprastai išgyveną tam tikrą krizę, kaip visą gyvenimą sportavęs sportininkas, kuris dėl traumos priverstas baigti karjerą. Tačiau Pauliui taip nenutiko.
„Darbą DELFI pradėjau 2004 metais, kaip sporto naujienų redaktorius, kurį laiką savaitgaliais važinėdavau į Vilnių. Sporto temos visuomet buvo mėgstamiausios. Tačiau sporto sritis nebuvo ta, kurioje rašiau dažniausiai. Itin daug būdavo teisėsaugos temų, o man ši sritis visiškai nepatiko, – sako P.Garkauskas. – Be to, žurnalistai puikiai žino, kad dirbant prie naujienų srauto itin sudėtinga planuoti savo laiką – tekdavo padirbėti ir naktimis, ir savaitgaliais. Matyt, tai ir buvo pagrindinė priežastis palikti žurnalistiką.“
Pasak P.Garkausko mintis palikti „aktualijas“ kilo dar 2016 metais, po Rio olimpinių žaidynių, tačiau vos grįžus į Lietuvą jis gavo pasiūlymą vykti į Dakaro ralį. Būtent šis pasiūlymas ir buvo lemtingas. Paulius sako, kad žvelgiant atgal viskas ir prasidėjo nuo su Dakaro raliu susijusių žmonių, kuriuos jis sutiko. 
IMG_2498.JPGMotociklininko Arūno Gelažninko komandos vadovas Andrius Jonaitis pasiūlė kartu vykti į Merzūgos ralį (Marokas). Būtent ten, kalbantis su Andriumi kilo mintis, kad Lietuvoje nėra linksmos laidos automobilių mėgėjams. 
Taip gimė projektas „Gazas Dugnas TV“. Andrius surinko biudžetą ir 2018 m. rugsėjį TV6 eteryje startavo pirmoji TV laida skirta automobilių gerbėjams. Vėliau projektas persikėlė į buvusią darbovietę – DELFI ir gyvuoja iki šiol pavadinimu „Spausk Gazą“. „Gazas Dugnas TV“ liko „Youtube“ projektu ir šiuo metu jau turi beveik 14 tūkst. sekėjų. 
Darbas su televizijos projektais taip užkabino Paulių, kad jis galutinai nusprendė atsisakyti aktualijų žurnalisto pareigų ir pasinėrė į naujus vandenis – televizijos projektus. 
Praėjus 3 mėnesiams po „Gazo Dugno“ starto, TV3 eteryje pasirodė dar viena įmonės kuriama laida „Būk Sveikas“, kurios pagrindinė iniciatorė buvo Pauliaus žmona, buvusi žurnalistė, Agnė Garkauskienė. Jos laida apie sveikatą gyvuoja iki šiol. 
20190512_OVER8728.jpg
„Šiomis dienomis DELFI eteryje startuoja dvi naujos laidos „Meistro dienoraštis“ ir „Vaiko kambarys“. Ir tai ne pabaiga – pakeliui į eterį yra dar keli projektai, tačiau apie juos kalbėti dar ankstoka,“ – sako P.Garkauskas.
Šalia TV laidų, Pauliaus šeima lygiagrečiai vysto rūbų gamybos liniją „GG clothing“, atidarė parduotuvę, kuri netrukus išsiplės tris kartus. 
Jei viskas prasidėjo nuo dviejų žmonių, dabar prie projektų vienaip ar kitaip prisideda apie 15 žmonių.
– Ar nespėjai pasiilgti naujienų srauto? – paklausėme Pauliaus.
– Oi, tikrai ne (šypsosi). Apskritai pastebėjau, kad labai mažai dėmesio skiriu naujienoms. Paprastai apsiriboju žinių laidomis, naujienų portaluose naršau itin retai. Gyvenimas naujienų tempu buvo įdomus laikotarpis, tačiau tai jau neteikė džiaugsmo.

Panašūs straipsniai