LŽS Kauno apskrities valdyba išgrynino pirmąsias veiklos idėjas

Ieva Dyraitė, LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos narė

Kiekvienas pirmas mėnesio pirmadienis – šventas reikalas Kauno apskrities LŽS valdybos nariams. Į antrąjį susirinkimą susirinko beveik visi: Vidas Mačiulis, Teodoras Biliūnas, Virginija Grigaliūnienė, Birutė Mačienė, Ieva Dyraitė, Vaida Girčė, Erikas Ovčarenko. Trūko tik kelių: Vladimiro Beresniovo ir Dalios Teišerskytės, kurie dėl pateisinamų priežasčių šį kartą dalyvauti galėjo tik nuotoliniu būdu.

Šiame susirinkime daugiausia buvo diskutuojama – ką valdybos nariai galėtų padaryti kitaip, jog būtų keliamas LŽS Kauno skyriaus prestižas. Kas būtų patrauklu ne tik esantiems sąjungos nariams, bet ir dar jai nepriklausantiems žurnalistams.
2020 metais išrinkti valdybos nariai
Teodoro Biliūno nuotr.

Tradicinei žurnalistų šventei dar ne galas

Surinkimo metu daugiausiai diskusijų sukėlė tradicinio Spaudos baliaus klausimas, kuris kasmet organizuojamas Vasaros olimpe. Nors galutinis sprendimas dar nepriimtas, tačiau tikimasi kito susirinkimo metu jau turėti renginio scenarijų ir galutinai nuspręsti ar ši šventė toliau gyvuos tęsdama Kauno žurnalistų pradėtą tradiciją.
Siūloma praplėsti profesinio įvertinimo sferą į renginį įtraukiant naujų nominacijų skirtų ne tik sąjungos nariams, bet apskritai visiems Kauno žurnalistams.
Taip pat buvo atkreiptas dėmesys į besikeičiančius žurnalistų poreikius – diskutuota apie naujų profesinių seminarų organizavimą. 
Aptarta, kokios galimybės yra teikti paraiškas įgyvendinamų projektų finansavimui. Bus sprendžiama, kas LŽS Kaunui gali būti naudingiausia ir efektyviausia.
Skyriaus pirmininkas Vidas Mačiulis pabrėžė, kad yra būtina puoselėti istoriją ir prisiminti žurnalistikos šaknis, todėl populiarinant žurnalistų kūrybą ir kūrybinį palikimą svarstoma rengti žurnalistų kūrybinius vakarus.
Išsiaiškinta, koks likimas gali laukti kaunozurnalistai.lt internetinio puslapio, svarstytos idėjos padėsiančios internetinę erdvę padaryti matomesnę, žinomesnę, efektyvesnę.
Valdybos nariai išsikėlė sau uždavinius didinti sklaidą apie skyriaus veiklą ir į jį pritraukti naujų narių. Jau dirbančių žurnalistų, arba planuojančių jais tapti jaunų talentų.

Panašūs straipsniai