LŽS Kauno apskrities skyriaus valdyba pradėjo … ir užbaigs!

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Pirmasis_pos__dis_didel..jpg



2020-ųjų sausio 20-osios vakaras. Kauno žurnalistų namų konferencijų salėje į pirmąjį LŽS skyriaus valdybos posėdį atėjo visi devyni nariai. 

Vladimiras Beresniovas, Teodoras Biliūnas, Virginija Grigaliūnienė, Birutė Mačienė, Vidas Mačiulis – senbuviai, o Ieva Dyraitė, Vaida Girčė, Erikas Ovčarenko ir Dalia Teišerskytė yra pirmą kartą išrinkti į Valdybą.


Senieji, tikėtina, įrodys, kad neatsitiktinai buvo perrinkti ir per ateinančius ketverius metus įgyvendins tai, ką patys siūlys. Naujieji, pasiryžę atgaivinti ir sustiprinti Kauno apskrities skyriaus žurnalistų veiklą, tikrai turės ką numatyti  ir įvykdyti.




Pirmasis_posedis_1_II.jpgIeva Dyraitė buvo išrinkta nuolatine susirinkimų sekretore, kad visos mintys, kritika, įsipareigojimai – būtų užfiksuoti. Neužrašius, galima po kurio laiko  ,,pasisavinti” kitų iškeltas įdėjas ar pamiršus, kad pats įsipareigojo, ir nieko nedarė. Blogiausia, kai susirinkime nediskutuoja, tyli ir tampa ,,netasakingu”.  


Kitame, pirmąjį vasario pirmadienį įvyksiančiame susirinkime, kiekvienas valdybos narys turės priimti konkrečius įsipareigojimus LŽS Kauno apskrities skyriuje, kad visi žurnalistai pajustų naujos valdybos jėgą.


Naujasis – senasis apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis pristatė Kaune įkurtos devyniasdešimtmetės Lietuvos žurnalistų sąjungos istoriją ir klausimus, kurie jaudina ne tik miesto prie Nemuno ir Neries, bet ir Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių bei kitų regionų kūrybinės profesinės sąjungos  valdybas.

Buvo atkreiptas dėmesys į kauniečių valdybos narių aktyvumą, ypač jų nedalyvavimą LŽS tarybos posėdžiuose, nario mokesčio palikimą skyriuose,  naujų kolegų priėmimą.




Pirmasis_posedis_2_II.jpgPlačiau aptarta internetinės svetainės www.kaunozurnalistai.lt, kuriai balandžio pabaigoje sukaks dešimt metų, ateitis. Gal ji ir toliau bus skirta ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos žurnalistams, žinoma, keičiant jos ,,veidą”, ieškant aktualių temų ir problemų, supažindinant su žurnalistų darbu, pomėgiais, jų visuomenine veikla. 


Visą dešimtmetį redagavęs, taip pat ruošęs SRTRF projektus dėl svetainės finansavimo, Vidas Mačiulis atsisakė  šios, nemažai laiko reikalaujančios, veiklos.


Tęsti pirmininko pradėtą darbą pats savanoriškai pasisiūlė www.15min.lt žurnalistas Erikas Ovčarenko, kuris jau kitą dieną atnaujino svetainės puslapį ,,Apie skyrių”, kuriam valdybos narių nuotraukas savo studijoje paruošė  ir pateikė žurnalo ,,Žmonės” fotografas Teodoras Biliūnas.

Vido Mačiulio feisbuke yra vaizdo reportažas iš Kauno žurnalistų namų, kur į pirmąjį posėdį buvo susirinkęs skyriaus valdybos nariai.


LŽS narės Kristinos Kučinskaitės – Grudienės nuotr.


Pirmasis_posedis_2_didele.jpg

Panašūs straipsniai