Sektina žurnalo ,,Farmacija ir laikas“ iniciatyva

Parengta pagal www.emedicina.lt inf.
„Lietuvos metų vaistininkas 2019“ rinkimus, kaip ir pernai, organizavo Kaune leidžiamo žurnalo „Farmacija ir laikas“ redakcija, kurioje  dirba ir Lietuvos žurnalistų sąjungos narė Virginija Grigaliūnienė,  kartu su instituciniu partneriu Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Farmacijos fakultetu 2019-aisiais, kaip ir pernai, surengė  ,,Lietuvos metų vaistininkas” rinkimus.
Lietuvos vaistininkų pagerbimo ir apdovanojimo fiesta įvyko Kauno rotušėje.

Šventinis renginys sulaukė išskirtinių svečių. Visus palaimino kardinolas JE Sigitas Tamkevičius, padėką ne tik nominantams, bet ir visiems šalies vaistininkams išreiškė Vilniaus arkivyskupas Darius Trijonis, daug gražių žodžių vaistininkams nuo Kauno mero Visvaldo Matijošaičio perdavė jo atstovas žurnalistas Tomas Jarusevičius, nuoširdžius sveikinimus išsakė sveikatos apsaugos viceministrė Kristina Garuolienė, VVKT viršininkas Gytis Andrulionis, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto prorektorė Vaiva Lesauskaitė.

Žurnalo „Farmacija ir laikas“ vyriausioji redaktorė, Lietuvos žurnalistų sąjungos narė,  profesorė Loreta  Kubilienė pabrėžė, jog šiemet konkurse didžiausias dėmesys buvo sutelktas į vaistininką – vaistų ekspertą. Tarptautinė ekspertų komisija turėjo išrinkti pačius geriausiuosius – Platininio, Auksinio ir Sidabrinio medalių laimėtojus. Šiuos medalius sukūrė dailininkas, heraldikos specialistas, Dailės akademijos profesorius Rolandas Rimkūnas, o nukalė juvelyras Audrius Gudišauskas.

„Lietuvos metų vaistininko“ titulas kartu su Platininiu medaliu ir diplomu buvo įteiktas „Gintarinės vaistinės“ vaistininkui iš Šiaulių Tadui Labanauskui. Iškilmingame renginyje taip pat buvo pagerbtas garsus farmakologas, išradimų ir knygų autorius Antanas Juozas Gendrolis. Jam įteiktas medalis „Už nuopelnus Lietuvos vaistininkystei“.

„Jau daugelį amžių vaistininkai jaučiasi tais žmonėmis, kurie sugeba padėti saugoti savo brangiausią turtą sveikatą, nes kai kurie dėl savo kaltės tą savo turtą išbarstome. Jūs esate tie brangūs žmonės, kurie padeda surinkti, kas buvo išbarstyta. Nuosirdziausiai sveikinu visus, ne tik nominantus, – kurie tarnaujate ir Kaune, ir visoje lietuvoje. Tegul viešpats jus laimina… “ –
tai Kardinolo JE Sigito Tamkevičiaus Žodžiai ir palaiminimas.

Puiku, kad žurnalas ,,Farmacija ir laikas” atlieka kilnią misiją ir išaiškina bei pagerbia geriausius šalies vaistininkus. Kiekviena Lietuvos žiniasklaidos priemonė turėti sekti kauniečių pavyzdžiu ir rinkti geriausius įvairių profesijų specialistus.

Panašūs straipsniai