Penkios dienos, dar nepakeitusios … žurnalistą Tomą Jarusevičių!

Vidas MAČIULIS, LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas

Jarusevicius_Tomas_mero_pad._didele.jpg



Taip dar nebuvo: 679 feisbuko bičiuliai, perskaitę pranešimą, kad ,,Kauno meras pasirinko patarėją ryšiams su visuomene“, sureagvo ir džiaugėsi žurnalisto Tomo Jarusevičiaus įvertinimu. 
Vienas pirmųjų  savo buvusį kaimyną Tomą pasveikino Kauno ,,Žalgirio“ žaidėjas Marius Grigonis, o buvęs kolega žurnalistas Mantas Tomkūnas  net iš Norvegijos parašė:

,,Sveikinu, sudėtingas pasirinkimas, linkiu daryti tik teisingus sprendimus, nes dėl jų tave prisimins, ir nė vieno neteisingo, nes dėl jo, vienintelio neteisingo, gali būti ir užmirštas. (PR sudėtingas ir žiaurus verslas). Bet kuriuo atveju – sėkmės!“

Visi, kuriems teko su Tomu Jarusevičium bendrauti ar dirbti, stebėjosi netikėtu  Kauno mero Visvaldo Matojošaičio pasirinkimu:

,,Tomas Jarusevičius – nebe naujokas savivaldybėje. Komandoje jis dirba kelerius metus, jau susipažinęs su aktualiausiais šių dienų klausimais. Veiklos čia tikrai netrūksta, todėl gerai, kad pokyčiai įvyko greitai ir galime tęsti darbus toliau“, – kalbėjo miesto šreimininkas ir žurnalisto darbdavys.

„Vertinu mero pasitikėjimą ir esu nusiteikęs jį pateisinti. Laukia nauja atsakomybė bei ambicingi iššūkiai… Jaučiuosi užtikrintai, nes dirbsiu išvien su kūrybiška, patyrusia ir savo darbui atsidavusia komanda, kurios dalimi ir pats esu jau ketverius metus“, – kalbėjo T. Jarusevičius.

Šiandien, paskutinę pirmosios darbo savaitės dieną, Kauno miesto mero patarėjas ryšiams su visuomene T.Jarusevičius man taip apibūdino  tą ,,penkiadienį” triūsą:

,,Labai intensyvi, bet įdomi buvo savaitė, nes daug pokalbių ir susitikimų, šiandien net papietauti nebuvo kada. Toks darbas su žmonėmis man yra mielas. Nesigailiu, kad iš karto sutikau eiti naujas pareigas. Tik su šeima pasitariau. Ir perspėjau, kad artimiesiems dabar galėsiu skirti kur kas mažiau laiko“- geranoriškai ir linksmai kalba kolega žurnalistas ir trijų mažamečių sūnų tėvelis!..

Aš esu vienas iš tų 679  oficialių fb bičiulių, kuris džiaugiasi ir didžiuojasi Tomu.  Lygiai prieš penkiolika metų, kai aš buvau ,,Pūko“ televizijos direktorius, susižavėjau jaunu  redakcijos reporteriu, kuris savo kūrybinį kelią, berods, trylikametis – pradėjo radijuje, vedė valandėles vaikams. 



Jarusevicius_T._2013._II.jpgPo to 15 metus buvo žurnalistikoje. Pirmiausia, ,,Pūko” televizijoje, kur buvo  žingeidus, ieškantis ir surandančtis naujų temų ir problemų. Tai pastebėjo ir įvertino laikraščio ,,Kauno diena” vadovai, pakvietę dirbti korespondentu. Penkerius metus paskyręs dienraščiui, jis tapo TV3 reporteriu.

Ketverius metus Tomas buvo Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdybos narys, jam buvo suteiktas ,,Žurnalistikos riterio” vardas… Paliko LŽS, nes 2016 metais tapo miesto savivaldybės tarnautoju (www.kaunozurnalistai.lt nuotraukoje). 


Bėgant metams, kur jis bedirbo, nesikeitė mūsų Tomas. Duok Dieve, kad jis ir liktų toks, kokį jį visi pažinojome. Bus sunku jam, nes tai  – labai jautrus žmogus ir nuoširdus žurnalistas. Ar nepasikeis mūsiškis , tapęs pagrindiniu  Kauno vadovo ,,parankiniu“?

-Meras, vicemerai nori, kad kuo mažiau mūsų Savivaldybėje būtų… biurokratų, blogiausia šio žodžio prasme. O koks mano bendravimas su žurnalistais ir visuomene buvo, toks ir liks, – po pirmosios darbo savaitės tvirtina T.Jarusevičius, priminęs, kad turi pavyzdžių, kai ir niekinami žurnalistai išlieka garbingais žmonėmis.

Panašiai po pirmųjų darbo metų Savivaldybėje kalbėjo ir jo bendravardis Tomas Grigalevčius, žurnalistinę mokyklą turėję  www.15min.lt redakcijoje. Jam dirbant mero Andriaus Kupčinsko patarėju, žurnalistai dar nepastebėjo, kad buvęs kolega labai pasikeitė ir ,,pasikėlė“, kaip jaunimas dabar sako. 
T.Grigalevičiui tęsiant  patarėjo darbą mero Visvaldo Matijošaičio komandoje,  netikėjau, ką žiniasklaidos žmonės kalbėjo apie Tomo ,,pirmojo“ pasikeitimą. Vėliau ir aš patyriau, ką reiškia žmogui, šiuo atveju, žurnalistui, duoti  ar paimti  jam ,,valdžią“…

Gal Tomas ,,antrasis“ – nepasikeis, ir liks toks, kokį jį mes iki šiol pažinojome, juo didžiavomės?

Penkios dienos – ne rodiklis, tačiau gal ir po ketverių metų tie 679 ,,laikininkai“ bei nauji jo pažįstami, paliudys: Mero patarėjas T.Jarusevičiaus liko toks, kaip ir įsimintinais savo žurnalistiniais darbo metais…

 Nenuvilk mūsų, kolega!

LŽS nario, www.15min.lt fotografo Eriko Ovčarenkos nuotraukose:

Tomas Jarusevičius (vienas, viršuje)  šią savaitę ir prieš dešimt metų (dvies, apačioje) su Tomu Grigalevičium. Tuomet dar niekas negalvojo , kad žurnalistas Tomas ,,pirmasis” turės užleisti savo darbo kėdę žurnalistui Tomui ,,antrajam”. 
Jarusevicius_ir_Grigalevicius_didele.jpg



– 

,,

Panašūs straipsniai