Vladimiras Beresniovas vėl pasitinka su … „Smailia plunksna“!

Juozas KUNDROTAS, LŽS ir klubo MES narys

Beresn._Kundr._Kaun._did..jpg


Kauno V.Kudirkos viešosios bibliotekos filiale Dainavoje lankytojus pasitinka Lietuvos dailininkų ir žurnalistų sąjungų nario, senjorų klubo MES pirmininko Vladimiro Beresniovo (Vlaber) teminių kūrinių  paroda ,,Smailia plunksna”.




Beresn._plunksna_II.jpgNiekam ne naujiena, kad kauniečio dailininko karikatūristo Vladimiro Beresniovo – Vlaber vardas dažnai skamba viešumoje. Skamba ir intelektualiniuose sluoksniuose , ir ten, kur dažnai eksponuojama jo kūryba. O ji parodų pavidalu rodoma ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse. Be to, dalininkas aktyviai dalyvauja pasaulinėse projektuose, konkursuose, yra pelnęs ne vieną apdovanojimą.

Tačiau V. Beresniovas nepeikia ir mažų salių, kuriose jo kūrybos ciklai arba naujausi darbai sistemingai parodomi visuomenei. Šiuo metu jo karikatūros paroda „Smailia plunksna“ surengta Kauno miesto V. Kudirkos viešosios bibliotekos Dainavos padalinyje. Ir nebe pirmą kartą.

– Ši. jau trečioji, – pastebi bibliotekininkė Jurgita Šimkaitienė.

Čia V. Beresniovas atrinkęs tuos darbus, kurie svarbūs, reikšmingi ir jam pačiam, pasižymi menine branda, įtaiga, filosofinės potekstės raiška. Estetika, intuicija, giliamintiškumas – šita triada – nukreipta į žmogaus savybiškumą, bendrybes, jo ryšį su supančiu pasauliu, kultūra ir, kas be ko, individo ydingumą. 




Beresn.___statymai__II.jpgNorint suprasti V. Beresniovo kūrybą, filosofinę potekstę, ją tinkamai „išsilukštenti“, – reikia ir laiko, ir nusiteikimo. Tačiau šios bibliotekos darbuotoja Jurgita Šimkaitienė kalba palankiai ir optimistiškai.

– Paroda patraukia bibliotekos lankytojų dėmesį, – sako Jurgita. – Manyčiau, kad Beresniovo darbai jiems „įkandami“, nors ir be prierašų, paaiškinimų. Daugeliui mikrorajono gyventojų tokia pažintis su karikatūromis labai priimtina dar ir dėl to, kad jas gali pamatyti bet kuriuo jiems patogiu laiku, o didelėse salėse, galerijose ne visada gali apsilankyti. Tam reikia laiko ir pasirengimo. Už šią parodą dailininkui V. Beresniovui esame dėkingi.


Paroda „Smailia plunksna“ veiks iki 2019-ųjų lapkričio 18 dienos. 

Nuotraukoje: (iš kairės) karikatūristas Vladimiras Baresniovas, žurnalistai Juozas Kundrotas ir Povilas Antanas Kaunas


Beresn._kainos..._Didel..jpg

Panašūs straipsniai