Žurnalistai savanoriškai susirinko, tik Birutė Mačienė buvo pakviesta!

Vidas MAČIULIS, LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas

Macienes_birutes_jubiliejus_5_did..jpg

Kauno žurnalistų namų spaudos konferencijų salė – visiems ir visada atvira. Dažniausiai čia vyksta žurnalistikos senjorų klubo sueigos. Dirbantys žiniasklaidos broliai ir sesės, sako, vis neturi laiko ar noro, kaip ir kai kurie LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos nariai, laukiantys, jog kažkas už juos ir jais pasirūpins… Kartais net ir šaukiami neateina į skyriaus valdybos posėdžius, nedalyvauja LŽS Tarybos organizuojamuose renginiuose Vilniuje.



Macienes_jubiliejus_7_II.jpgNetikėtas buvo Lietuvos žurnalistų sąjungos nario, žinomo fotografo, apdovanoto medaliu ,,Už nuopelnus žurnalistikai“ Teodoro Biliūno pranešimas, kad spalio aštuntosios vakare jie susirinks.

Ir atėjo su savo idėjomis ir pasiūlymais, kaip suaktyvinti mūsų bendruomenę ir gerai pasiruošti LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos ataskaitiniam ir rinkiminiam susirinkimui.



Malonus sutapimas. Ilgametė kaunietė žurnalistė, LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos narė Birutė Mačienė švenčia savo gimtadienį. Beliko tik į ,,savanorių“ sambūrį pakviesti Birutę ir ją visų kolegų vardu pasveikinti su jubiliejumi. Įteikti ilgai nevystantys rožių žiedai, priminta, kad kolegė jaunystėje buvo dailininkė, ,,Aitvarų” grupės solistė. Žurnalistinį darbą jubiliatė pradėjo laikraštyje ,,Vakarinės naujienos“, o po jo – pastaruosius dešimtmečiais – naujienų agentūroje ELTA. 



Macienes jubiliejus 6 II_2.jpgBirutė Mačienė yra apdovanota ,,Gintariniu parkeriu“, medaliu ,,Už nuopelnus žurnalistikai“, LŽS Kauno apskrities skyriaus vardiniu Garbės ženklu. Dabar ją, kūrybingą žurnalistę, už nuolatinius ieškojimus, operatyvumą ir objektyvumą, pagerbė Kauno rajono savivaldybė.

Birutė Mačienė gali džiaugtis, kad bus kam mus pakeisti ne tik spaudoje, eteryje, bet ir LŽS Kauno apskrities skyriaus veikloje. Entuziastingai savo vizijas apie būsimą kaunietiškos bendruomenės gyvenimo dėstė Kristina Kučinskaitė, Vaida Girčė, Ieva Dyraitė, Erikas Ovčarenko, Teodoras Biliūnas. 

Dabar jų uždavinys – LŽS Kauno apskrities skyriuje suburti kuo daugiau žiniasklaidoje dirbančių žurnalistų. 

Pačius aktyviausius, norinčius vienyti, o ne skaldyti žurnalistinę bendruomenę, jie apsvarstys ir siūlys kandidatais į LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybą.



Ataskaitinis ir rinkiminis susirinkimas Kauno žurnalistų namuose įvyks 2020 metų sausio 11-ąją, šeštadienį, 14 val.


LŽS nario, www.15min.lt  fotografo Eriko Ovčarenko nuotr.


Macienes jubiliejus 2 didele_1.jpg

Panašūs straipsniai