Kodėl? Skaitytojai ir kolegos žurnalistai turi žinoti…

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Piesinys___10._didel..jpg

Vėl ištisą savaitę mūsų svetainės ,,AKTUALIJOS“ nepasipildė naujomis publikacijomis apie Kauno ir Lietuvos žurnalistų gyvenimą. Ne dėl to, kad nėra apie ką rašyti ar nėra kam redaguoti ir pateikti internetui. Priežastis – didesnė, nes nuolat  serveryje sutrinka www.launozurnalistai.lt. Kodėl? Ogi dėlto, kad mūsų ,,nišinė“ svetainė tapo … savotišku dienraščiu.

Nuo 2010-ųjų balandžio, kai Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyrius nusprendė įkurti savo portalą, įveiktas didžiulis kelias. Per nepilną dešimtmetį vien tik ,,Aktualijos“ pateikė net 3324 publikacijas ir 9200 nuotraukų bei piešinių! Tai ne tik įvykiai,  ištisa žurnalistų gyvenimo istorija, bet ir klausimai, kurie jaudina  žiniaskaidos žmones. O kur dar  svetainės ,,Komentarai”, ,,Kūrybos artelė”, ,,Videoreportažai” ir ,,Filmai”?


,,Sprogsta” nuo gausybės medžiagų mūsų internetinė svetainė. Galima, o gal ir reikia, naikinti visas, sakysime, praėjusio penkmečio publikacijas? Bet neliks mūsų gyvenimo istorijos. Kolega, Lietuvos žurnalistū sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narys vilnietis Povilas Sigitas Krivickas, beje, labia kūrybingas ir darbštus mūsų svetainės bendradarbis, sielvartavo:


,,Neliko dienraščio ,,Lietuvos žinios”, dingo iš interneto ir www.lzinios.lt., o kiek daug tenai buvo puikių, išliekamąją vertę turinčių publikacijų…”

Galėjo išlikti, jeigu kas ir toliau būtų mokėjęs už serverius, kurie ,,platino” ir ,,saugojo” dienraščio elektroninį variantą. Laikraščio steigėjams to ,,balasto” anot jų, nereikia, o buvę kolektyvo nariai, jeigu ir norėtų, neturi už ką sumokėti (koks pagaliau jų ,,reikalas”?), nes daugelis iki šiol neturi žurnalistinio darbo.

Taigi, www.kaunozurnalistai.lt yra kryžkelėje, ir nežinia į kurią pusę pasukti. Gal klaipėdiečių pavyzdžiu naudotis tik skyriaus feisbuku (,,Kauno žurnalistai” irgi turi, bet tenai – tik www.kaunozurnalistai.lt aktualijas). 

Dabar, kai stringa kaunietiška internetinė svetainė, daug nuotraukų ir pranešimų yra Vido Mačiulio feisbuke, kurio skaitytojų ar reportažų žiūrovų yra dešimt, dvidešimt, šešiasdešimt kartu daugiau nei sulaukia portalo publikacija, filmas, reportažas. Jaunųjų kolegų norai – vieni, senjorų – kiti. 

Taigi, ką siūlote? Galima kurti naują pajėgesnį portalą? Gal į naująjį perkelti ir senojo publikacijas, bet tai nemažai kainuotų ir laiko, ir pinigų? Siūlykite, dalinkitės savo mintimis, ką daryti su šia ,,atgyvena” ar dar vis puikia bendravimo ,,priemone”?

P.S. GERAI, KAD BENT TRUMPAM ATSIGAVO ŠI SVETAINĖ! Kiek galėsime ir suspėsime iki kito ,,sutojimo”, pateiksime gautas publikacijas. O jeigu ,,Aktualijos”  bus tos pačios, žinokite – vėl ,,priešmirtinė agonija” prasidėjo. Atsiverskite ,,Komentarus” ar ,,Kūrybos artelę”, feisbuką… Tenai dar yra labai daug vietos. 

Dailininko, LDS, LŽS, NŽKA nario Vladimiro Beresniovo piešinys

Panašūs straipsniai