Minorinė žurnalistikos senjorų klubo MES rudens sueiga

www.kaunozurnalistai.lt inf.

MES.v.._n._Tylos_m._didele.jpg



Pirmadienį, rugsėjo 16-ąją, kaip ir kiekvieną mėnesį, savo pirmojon rudeninėn sueigon sugužėjo kauniečiai – žurnalistikos senjorų klubo MES nariai. Jų gretos ne tik retėja, bet ir pildosi.

Pirmiausia tylos minute buvo pagerbtas Amžinybėn iškeliavęs klubo narys žurnalistas ir rašytojas Rimantas Marčėnas. Velionio palydose dalyvavo beveik visi senjorai, nesimatė tik LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos narių, kuriems, atrodo, svetimas skausmas ar bendruomenės nario mirtis vis dar nesuprantama? Ir senjorai vis dar neturi ,,laiko” ir noro aplankyti ligoninėse gulinčių klubo MES narių…



Beitnaras_n_II_sveik..jpgPirmąkart į žurnalistikos senjoro klubą atėjo LŽS narys Vidas Beitnaras, buvęs ilgametis ,,Nemuno” žurnalo publicistas, skyriaus vedėjas, talentingas plunksnos meistras. Dabar jis atlieka kilnią misiją ir rūpinasi, kad Lietuvos mokyklas ir gimnazijas pasiektų pačios naujausios knygos, įvairi pedagoginė literatūra. 


Šis rugsėjis Lietuvos žurnalistų sąjungos nariui Vidui Beitnarui yra ypatingas, jau šešiasdešimtasis jo gyvenime. Trisdešimt metų už Žurnalistų sąjungą jaunesnis kūrėjas buvo pasveikintas su  prasmingu jubiliejumi, prisiminimui įteikti suvenyrai (nuotraukoje).

Kolega papasakojo, kaip gimtadienio išvakarėse po 35 metų sugrįžo tenai, kai baigęs Vilniaus universitete žurnalistiką, Sovietske (Tilžėje) tarnavo sovietinėje kariuomenėje, buvo vyr. leitenantas. 

(Apie tai kolega žadėjo parašyti mūsų internetinei svetainei, o filmuotą Vido Beitnaro pasakojimą apie darbą ,,Nemune” bus galima pamatyti Vido Mačiulio feisbuke).




MES_v._Vitk_II.jpgKūrybingi ir darbštūs klubo MES nariai. Tai įrodo kauniečio medicinos profesoriaus, Lietuvos žurnalistų sąjungos nario Aleksandro Vitkaus (kartu su Chaimu Bargmanu) parašyta ir išleista knyga ,,Vilkijos getas 1941 metais”. 


Autorius (nuotraukoje) sueigos metu pristatė savo knygą, kurios pirmuosius egzempliorius padovanojo kolegoms.


 LŽS narys Povilas Antanas Kaunas iš karto pasižadėjo parašyti recenziją apie ,,Vilkijos getas 1941 metais” ir pateikti ją www.kaunozurnalistai.lt .


Spalio 16-ąją įvyksiančioje MES klubo narių sueigoje pažadėjo dalyvauti ir aštuonioliktasis Vaižganto literatūrinės premijos laureatas kaunietis muziejininkas Alfas Pakėnas.

(Mūsų internetinei svetainei Dalia Poškienė pateiks reportažą apie laureato pagerbimą Malaišiuose)



www.kauno zurnalistai.lt nuotraukose: Vaizdai iš kauniečių žurnalistikos senjorų klubo MES narių sueigos


Beitnaras._Su_visais._did..jpg

Panašūs straipsniai