NUOTRAUKA, KURIAI JAU 20 METŲ – PRIMENA IR … PERSPĖJA?

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Grinevici__ei_R.___V.Kudirkos_premija_II_a.jpg



Ėjo 1999-ieji. Už publicistinę knygą ,,Nuslėptoji Williams atėjimo istorija” žurnalistei Rūtai Grinevičiūtei buvo paskirta dr.Vinco Kudirkos vardo premija.

Apdovanojimo iškilmės buvo surengtos naujuose Kauno žurnalistų namuose. Jie buvo atidaryti savo jėgomis rekonstravus net 1850 metais Kalnų gatvėje (dabar V.Putvinskio g.) statytą namelį, skirtą caro laikų žandarmerijai.

,,Gulbe virtęs bjaurusis ančiukas” labai papiktino tuometinį Žurnalistų sąjungos pirmininką Ringaudą Eilunavičių, kuris kreipėsi į teisėsaugą, kad aš (nuotraukos viduryje) kartu su skyriaus valdyba pasikėsinau į LŽS turtą, kurio vilniečiai … niekada neturėjo, nevaldė ir lėšų neskyrė šimtamečio namo rekonstrukcijai.

Už šmeižtą LŽS vadas nebuvo nuteistas, nes savanoriškai paliko pirmininko postą. Nežinau, kur ir kuo užsiima buvęs exs pirmininkas, ką jis šneka po dvidešimties metų? 

Aš vis dar, jau trisdešimt metų, visuomeniniais pagrindais vadovauju LŽS Kauno apskrities skyriui. Kauniečiai turėjo, turi ir turės, niekada niekam neparduos Žurnalistų namų, nes juos išpuoselėjo savo rankomis. 

Žurnalistė Rūta Grinevičiūtė, be ,,Williamso…” parašiusi dar dvi knygas ,,Raudonoji Dalia” (2013), ,,Dinastija. Landsbergių išgyvenimo istorija” (2014) ir paruošusi šimtus prieštaringai vertinamų televizijos laidų bei tiriamųjų reportažų, yra kandidatė į Lietuvos seimą Žiemgalos rinkiminėje apygardoje. Kai kurių politikų puolimas prieš R.Grinevičiūtę – Janutienę ir bylų už šmeižtą iškėlimas, jai padės pasiekti šalies Parlamentą. Kodėl?

PUOLIMAS DĖL BAIMĖS už žurnalistų kūrybą, ATNEŠA NESĖKMĘ, GĖDĄ tiems, kurie PATYS BŪDAMI NUODĖMINGI, tuo kaltina kitus… 

Tai yra mano patirtis. Perspėjimas – visada yra naudingas ir optimistams, ir pesimistams, ir abejojantiems, ir užtikrintiems. Teisus aš ar ne – atsakys laikas, ir dvidešimt metų, kiek šiai nuotraukai, nereikės laukti, tai paaiškės jau po savaitės, kai pakartotinų rinkimų į Lietuvos seimą rezultatus praneš VRK…

 Nuotraukoje: (iš kairės) Rūta Grinevičiūtė, Vidas Mačiulis, Ringaudas Eilunavičius
LŽS nario Ričardo Šaknio nuotr.

Panašūs straipsniai