Žurnalistinis tyrimas apie apgaulę ir melą. 2.Lietuvių tauta – genijų kalvė?

Povilas Antanas KAUNAS, LŽS ir žurnalistikos senjorų klubo MES narys

Melas_4_a_II.jpg
























Per beveik metus trukusį žurnalistinį tyrimą „Sveikatos portale“ teko „susipažinti“ net su penkiais lietuviais mokslininkais, molekulinės biologijos specialistais, kaip jie teigia, savo išskirtiniais ir labai svarbiais darbais pelniusiais net Nobelio premijas!

Pirmasis „nominantas“ Nobelio premijai buvo labai spalvinga Romualdo Kosinskio asmenybė. Prisistatyme jis teigia:

„Aš sukūriau metodą, kuris leidžia kiekvienam atgauti klausą natūraliu ir paprastu būdu per 28 dienas. Už šį gyvenimo pasiekimą buvau nominuotas Nobelio premijai“

Žodis žodin tokį pat savo pristatymą („Sveikatos portale“ greta talpindamas mums jau matytą jauno, besišypsančio gal keturiasdešimties metų vaikino nuotrauką), jis paskelbė lenkų, vengrų, vokiečių periodinėje spaudoje. Bet kažkodėl save jau įvardindamas … Hajdu Richard! 

Po pusmečio šiame „Sveikatos portale“ mes vėl susitinkame su tuo pačiu Romualdu Kosinskiu, vėl „nominuotu“ Nobelio premijai Šį kartą jo didžiausias gyvenimo pasiekimas buvo – „sukurtas metodas, kuris leidžia kiekvienam paprastu būdu atsikratyti skausmo ir atkurti sąnarius bei stuburą, o tuo pačiu atgauti 100 proc. fizinį pajėgumą“. Irgi per 28 dienas! Argi nenuostabu – net dvi Nobelio premijas pelnęs lietuvis! Tik viską gadina prie šio prisistatymo patalpinta jau kito, pagyvenusio, su akiniais vyriškio nuotrauka! ( žiur. nuotr.).

Antrasis lietuvis “genijus” – profesorius, mokslininkas, biomedicinos inžinerijos specialistas Markas Ričmondas. Savo prisistatyme jis teigia , kad Nobelio premiją jis gavo už sukurtą metodą, kuris gali lengvai pašalinti skausmą, uždegimą ir degeneraciją bei atstatyti kelio sąnarius. Ir tuo pačiu atgauti 100 proc. fizinį funkcionalumą vos per 28 dienas (!). 


Šiam metodui sukurti jį paskatino noras padėti sergančiai motinai, kad ji atgautų gyvenimo kokybę ir džiaugsmą. „Vienerius metus vykdžiau intensyvius testus ir tyrimus. Nusprendžiau naudoti dar nežinomą Europoje, bei efektyviausią mūsų laikų terapiją – biomagnetoterapiją. Mokslinės žinios, lojalumas gamtai ir šiek tiek laimės greitai pasirodė pirmieji vaisiai – sukūriau unikalią, novatorišką biomagnetinę kelio juostą. Iš karto ėmiausi nuodugnių tyrimų plačiu mastu. Jos 98,3 proc. efektyvumą patvirtino didžiausi Europos ir JAV mokslinių tyrimų centrai ! Tik metai įtempto darbo ir … Nobelio premija (!).




Melas Raim. Sureika II_1.jpg
























Trečiasis lietuvis „genijus“, Nobelio premijos nominantas – profesorius, mokslininkas, irgi molekulinės biologijos specialistas Raimondas Jovorauskas savo prisistatyme rašo, kad, norėdamas išlaisvinti žmoną nuo raukšlėmis sukeltų kompleksų, sukūrė metodą, leidžiantį kiekvienam natūraliai ir paprastai pašalinti 98 proc. raukšlių ir mažinti veido, kaklo ir dekoltė senėjimo požymius ne mažiau kaip 15 metų. Irgi per 28 dienas ! „Didžiosios kosmetikos kompanijos iš JAV ir Japonijos, kurios jau sugebėjo susipažinti su terapijos efektyvumo rezultatais, tiesiog kovoja dėl mano makro molekulinės formulės, kuri aktyvuoja jaunystės geną KLOTHO, patento“, – rašo jis.

Ketvirtasis Nobelio premijos „laureatas“ profesorius, mokslininkas, irgi molekulinės biologijos specialistas Raimondas Sureika… Betgi jis žodis žodin kartoja Raimondo Jovorausko prisistatymą ! Ir čia talpinama nuotrauka – R. Jovarausko. Arba atvirkščiai. (Žiūr. R.Sureikos ir R.Jovorausko nuotr.). Kaip sakydavo mano prosenelis: “Šio jovalo be šimto gramų tikrai nesuprasi”.




Melas 1 II_1.jpg

























Ir pagaliau penktasis lietuvis, tiesiog laimės kudikis, irgi “nominuotas” Nobelio premijai. Tai profesorius, molekulinės biologijos ir biomedicininės inžinerijos specialistas Simonas Nordvil. 

Jis pasirįžęs atlaisvinti savo motiną nuo išalgijos skausmo bei stiprių reumatinių skausmų atrado natūralų ir lenvą naudoti biomagnetinį būdą, kuris remiasi iki šiol neatrastu naudingos senosios Kinijos akupresūra su naujausia biomagnetoterapija. Betgi ir vėl – internate “Sveikatos portale” ir “Kauno dienoje” talpinamos… skirtingų žmonių nuotraukos!


Rašant šiuos patebėjimus kompiuteris staiga “išmetė” į monitoriaus ekraną dar vieno lietuvio, poligloto neurolingvistikos specialisto, profesoriaus Arvydo Valinsko, kaip jis teigia, Nobelio premijos laureato, prisistatymą. Šį aukštą apdovanojimą “profesorius” pelnė sukūręs automatinio mokymosi metodą, kurio dėka kiekvienas gali greitai ir lengvai įsisavinti bet kurią užsienio kalbą per vieną mėnesį.

Argi mūsų tauta – ne genijų kalvė?

Panašūs straipsniai