Kauno žurnalistų namuose – šachmatų turnyras, skirtas kolegai A.Butnoriui

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Sachmatai_1._Didele.jpg


2019-ųjų liepos 6-ąją, Valstybės dieną, Kauno žurnalistų namai sulaukė  daug  netikėtų svečių. Lauko kavinėje ,,Vasaros olimpas“ beveik šimtas Kauno ir Lietuvos šachmatininkų dalyvavo tradiciniame vasaros turnyre.




Butnorius_n._II.jpg Kauno žurnalistų namuose rengiamų varžybų pradininku prieš gerą dešimtmetį buvo žinomas šios sporto šakos didmeistris, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Algimantas Butnorius.

 Liūdna prisiminti, bet 2017-ųjų spalio mėnesį Jį, šachmatininką ir žurnalistą, palydėjome amžinybėn… 

(Nuotraukoje: šachmatininkas ir žurnalistas a.a. Algimantas Butnorius)

Tradicinį turnyrą, skirtą Lietuvos valstybės šventei ir Algimanto Butnoriaus atminimui, toliau  rūpestingai organizuoja ..Margirio“ ir AG šachmatų klubai bei Kauno šachmatų federacija.



Kauniečių žurnalistų vardu LŽS skyriaus vadovai  dėkoja šachmatininkams, kurie toliau tęsia Algimanto Butnoriaus pradėtą darbą. Visų pirma, tai puikūs organizatoriai ir šių varžybų teisėjai Jonas Ridzvanavičius ir Algirdas Rauduvė.

Varžybos ,,Olimpe” vyko šveicariškaja sistema, pagal FIDE greitųjų šachmatų reglamentą. Turnyras buvo registruotas, todėl dalyviams skaičiuojami FIDE greitųjų šachmatų reitingai.








Sachmatai_5_II.jpg

Kauno ,,Margiris“ yra kilęs iš vieno seniausių pokario Lietuvoje – “Bangos” įmonės sporto klubo ir savarankiškai veikia nuo 1993 metų. Klubo branduolį sudarė aistringi Kauno ir jo apskrities šachmatų mėgėjai, kurių vėliavnešys buvo “Margirio” įkūrėjas ir ilgametis vadovas, 8 kartus Lietuvos vyrų čempionas, Pasaulio senjorų eksčempionas, žurnalistas Algimantas Butnorius. 












Sachmatai_4_II.jpg,,Margirio“ klubas, netekęs A.Butnoriaus, toliau puoselėja Kaune šachmatus, daug dėmesio skiria jaunosios kartos lavinimui, pratyboms, skatindamas nuolatinį miesto jaunuomenės mąstymą bei aktyvų žinių siekimą. Pedagogiškai su jaunimu  bendrauja ir savo patirtimi dalijasi veteranai. 

Kauniečių žurnalistų ,,Vasaros olimpe“ buvo malonu matyti ne tik žilagalvius, jaunuolius ir vaikus, žaidžiančius šachmatais, kuriuos taip mylėjo ir propagavo mūsų bičiulis žurnalistas Algimantas Butnorius. Amžinąjį Atilsį Jam…








Sachmatai_3_a_II.jpg
“Margiris”, įkurtas A.Butnoriaus, išliko  logišką mąstymą ir taurią kovos estetiką propaguojančiu klubu, kuris  atviras visiems miesto šachmatų mylėtojams.

Malonus sutapimas: lygiai prieš 90 metų Kaune buvo įkurtos Lietuvos šachmatų  ir žurnalistų sąjungos. Sveikinkime vieni kitus ne tik jubiliejiniais mūsų organizacijų metais, bet ir ateityje bendradarbiaukime. Tai darykime –  Algimanto Butnoriaus atminimui…



Nuotraukose: Šachmatininkų turnyras kauniečių žurnalistų ,,Vasaros olimpe”

,,Margirio” klubo nuotr.


Sachmatai_2_Didele.jpgat

Panašūs straipsniai