Žurnalistas laimėjo bylą! ,,Naujas rytas“ jau baigėsi?

www.kaunozurnalistai.lt inf.
Naujas_rytas_II.jpgŠiandien, 2019-ųjų birželio 26-ąją Šiaulių apylinkės teismo Raseinių rūmų teisėja Irena Narbutienė paskelbė bylos, kurioje ieškovas buvęs Raseinių laikraščio ,,Naujas rytas“ redaktorės pavaduotojas, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Arūnas Dambrauskas prašė panaikinti neteisėtą jo atleidimą iš darbo ir sumokėti prarastą atlygį, nusprendį:

,,Pripažinti ieškovo Arūno Dambrausko atleidimą iš darbo UAB ,,Naujas rytas“ neteisėtu. Priteisti iš užsakovo vieno mėnesio darbo užmokesčio kompensaciją 925,39 eu ir 6079 eu darbo užmokestį už priverstines pravaikštas“(…).

Šis sprendimas per 30 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos apeliaciniam teismui. 


Paskambinę į Raseinius sužinojome, kad jau trečia savaitė ,,Naujas rytas“ nepasiekia skaitytojų, nes jis jau neleidžiamas…

www.kaunozurnalistai.lt laukia bylą laimėjusio žurnalisto Arūno Dambrausko straipsnio apie tai, kodėl jis buvo atleistas ir turėjo kreiptis į teismą. Gal jo istorija bus pamokanti ir kitoms redakcijoms bei kolegoms žurnalistams. Ir ne tik jiems, bet ir Valstynibės darbo inspekcijos Kauno darbo ginčų komisijai, kuri, neįsigilinusi į žurnalisto problemą, nutarė, kad  UAB ,,Naujas rytas” teisėtai atleido LŽS narį Arūną Dambrauską,  iš užimamų pareigų…Tai, kad du mėnesius redakcija žurnalistui nemokėjo už darbą atlyginimo, kauniečiai  valdininkai  ,,nesijaudino” ir tapo  dardavio  gynėjais?

Panašūs straipsniai