Pažiūrėkite. Spaudos balius – jaunojo operatoriaus Jono Dirsės objektyve

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Dirse_J._jaunesn_su_Kviet._didele.jpg



Lygiai prieš trisdešimt dienų Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus lauko kavinėje ,,Vasaros olimpas“ buvo surengtas tradicinis, jau XXVII Spaudos balius, skirtas  prieš 90 metų mieste prie Nemuno ir Neries įkurtai žurnalistinei bendruomenei.

Paprastai ,,keturnedėlio“ metu prisimenamas Amžinybėn iškeliavęs žmogus, o kauniečiai žurnalistai, lyg pagal tą kolegos Petro Žemkausko satyros ir humoro knygelę ,,Viskas atbulai“, po trisdešimties dienų džiaugiasi, kad gali www.kaunozurnalistai.lt (skyrelyje ,,Videoreportažai“) parodyti tai, kas vyko ,,Vasaros olimpe“. Pagaliau, gal ne laikinai, vėl svetainėje galime talpinti ne tik vaizdo reportažus, filmus, bet ir nuotraukas. Ir ne po vieną, o net po kelias puslapyje… Ar taip bus ilgai, nežinia, bet bent dabar  galime ir sugrįžti praeitin.


Keturiasdešimties minučių vaizdo reportažą apie LŽS 90-mečio šventę Kaune paruošė Juozo Gruodžio konservatorijos Estrados ir džiazo skyriaus garso režisūros studentas septyniolikametis Jonas Dirsė.


Dirse_Jonas___jaunsn._1._II.jpg


– Domėtis muzika pradėjau nuo vaikystės, nes mano mama yra muzikos mokytoja, tačiau pajutau potraukį ne tik garsui, bet ir vaizdui. Nuo mažų dienų mane traukė kamera, tačiau rimčiau filmavimu užsiimu antri metai, – pasakoja Jonas Dirsė. – Didžiausi planai bei svajonės yra mokytis režisūros Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, ir kurti filmus.

Jau ir dabar youtube galima surasti ne vieną Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos studento Jono Dirsės filmuotą interviu ar reportažą. 

Adresas  https://www.youtube.com/
channel/UCi6g7RUGXoTv8vGcJgMxcdg

Jaunasis kūrėjas pasiryžęs tęsti savo senelio, buvusio ilgamečio LRT Kauno redakcijos televizijos operatoriaus Jono Dirsės darbo tradicijas. Svarbiausia, ne ,,stumiamas“, o savo ,,vidinio balso“ vedinas Juozo Gruodžio konservatorijos auklėtinis siekia pagauti savo ,,svajonės paukštį“.

Sėkmės Tau, Jonai Dirse,  AČIŪ, kad įamžinai 2019-ųjų gegužės 11-ąją žurnalistinę šventę Kaune. Linkime, kad kitąkart būtum  jau ne svečias, o pilnateisis Spaudos baliaus narys. IKI!..


Nuotraukose: 

Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos auklėtinis Jonas Dirsė, nufilmavęs šventę, skirtą LŽS 90-mečiui. Viršutinėje nuotraukoje operatorius įamžintas kartu su LŽS pirmininko pavaduotoju, žinomo radijo ir televizijos žurnalistu Vytautu Kvietkausku

www.kaunozurnalistai.lt nuotr.



Panašūs straipsniai