Žiniasklaida. ,,Diena Media News" gerina veiklos rezultatus

Dienraščio ,,Kauno diena” inf.

Plunksna_su_veleiava._Didel..jpg

,,Kauno dieną”, „Klaipèdą“, „Vilniaus dieną“ ir ivairius žumalus leidžianti bei naujienų portalus valdanti bendrové „Diena Media News” pernai vèl dirbo pelningai. Įmonè sèkmingai pradèjo ir šiuos metus.

„Viešumoje vis dar vyrauja nuomoné, kad spausdintinés žiniasklaidos padétis Lietuvoje yra bloga, tačiau mūsų rezultatai rodo, kad kokybiškos žiniasklaidos poreikis neslopsta“, – džiaugési „Diena Media News” direktorius Tadas Širvinskas.


Bendrovés valdomų portalų kaunodiena.lt, klaipeda.diena.lt ir diena.lt lankomumas per porą metų išaugo ir tai leido jsitvirtinti populiariausių Lietuvos portalų gretose, tačiau didžioji įmonès pajamų dalis susidaro iš laikraščių ir žurnalų leidybos.


„Niekada neabejojome spausdintinés žiniasklaidos galimybémis Lietuvoje. Ne vienus metus jos buvo gerokai nuvertintos, tačiau tikéjimas, priimti teisingi sprendimai parodé, kad mes neklydome”, – saké pagrindinis „Diena Media News“ akcininkas Mindaugas Mickevičius.


Bendrové pelningai dirbo pastaruosius trejus metus. Pernai pelnas buvo daugiau kaip dešimtadaliu didesnis nei užpernai – viršijo pusç milijono eurų. Šių  metų pirmasis ketvirtis buvo dar sékmingesnis – pajamų gauta daugiau nei per tą patį praéjusių metų laikotarpj. Prie geréjančių rezultatų prisidéjo praèjusią vasarą atnaujinta „Vilniaus dienos“ leidyba.


„Sprendimas atnaujinti „Vilniaus dienos” leidybą daug ką nustebino, tačiau mes žinojome, ką darome, neabejojome, kad šis žingsnis pasiteisins – laikraštis yra pelningas, o naujausi rinkos tyrimai rodo, kad jis greitai tapo vienu populiariausių vilniečių ir sostinés svečių gretose”, – kalbéjo bendrovés vykdomasis direktorius Egidijus Žilinskas.


Šį pavasarį buvo pranešimų apie sunkią nacionalinés spaudos padétį: nutraukta „Lietuvos žinių“ leidyba, „Lietuvos rytas“ informavo, kad nuo kitų metų bus leidžiamas ne penkis, o tris kartus per savaitę Tuo metu regioniné spauda savo pozicijų neužleidžia. „Diena Media News“ dienraščiai „Kauno diena“ ir „Klaipéda“ bus ir toliau leidžiami šešis kartus per savaitę. Tai vieninteliai likç tokio periodiškumo leidiniai Lietuvoje.


„Skaitytojai vertina ne tik tai, kad mūsų  laikraščius savo pašto déžutése randa šešis rytus per savaitç. Jie turéjo pastebéti, kad per kelerius metus dienraščiai pasipildé temine jvairove, tapo informatyvesni ir storesni”, – kalbéjo „Kauno dienos“ vyr. redaktorius Arünas Andriuskevicius.


„Jau kelerius metus mūsų skaitytojų būrys ne mažéja, o plečiasi. Šiuo metu vykstančios prenumeratos akcijos rezultatai taip pat leidžia tikétis, kad kitąmet prenumeratorių turésime dar daugiau“, – džiaugési „Diena Media News“ pardavimo ir rinkodaros vadové Erika Nakutiené.


„Diena Media News” yra restruktūrizuojama jmoné, todél beveik visas pelnas buvo skirtas numatytoms skoloms dengti. ,,Restruktūrizavimo planas vykdomas tinkamai, todél tikétinas taikus susitarimas su kreditoriais dél restruktūrizavimo proceso baigties anksčiau laiko“, – komentavo „Diena Media News“ restruktūrizavimo administratoriaus Verslo administravimo centro įgaliotas asmuo Adelé Sokiené.
„Diena Media News” ir jos valdoma bendrové „Klaipédos dienrastis” leidžia dienraščius „Kauno diena“ ir „Klaipéda“, savaitraščius „Vilniaus diena“ ir „Klaipéda“ rusų kalba, žurnalus „Sveikata“, ,,370“, „Agro“, valdo naujienių portalus diena.lt, kaunodiena.lt, klaipeda.diena.lt

Dailininko, LŽS nario Vladimiro Beresniovo piešinys

Panašūs straipsniai