Tik žurnalistams įdomi ir brangi šiandien krepšinio šventovė?

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Br__dikis_II.jpg


Rytoj, 2019-ųjų gegužės 21-ąją, legendinės Kauno sporto halės jubiliejinis gimtadienis. Lygiai prieš aštuoniasdešimt metų per šešis mėnesius pastatytą III Europos vyrų krepšinio pirmenybėms skirtą Halę pašventino Prisikėlimo bažnyčios klebonas Feliksas Kapočius, sveikino Lietuvos prezidentas Antanas Smetona, atidaryme dalyvavo ir Ministras pirmininkas Jonas Černius… 

Šiandien Lietuvos legendos, sukurtos lietuvių statybininkų darbu ir krepšininkų meistriškumu, istorija jau neįdomi nei Lietuvos krepšinio federacijai, nei Kauno miestui. Tik žurnalistai senutėlę Halę prisiminė ir Lietuvai apie ją priminė.

Priešpaskutinę savo gyvavimo savaitę dienraštis ,,Lietuvos žinios“ išspausdinonet dviejuose puslapiuose, kaip ir savo portale, žurnalistės Jūratės Mičiulienės publikaciją ,,Istorinė Kauno sporto halė keičia veidą: vietoj jubiliejaus – rekonstrukcija“. Achivinėmis ir šiandieninėmis nuotraukomis su skaitytojais pasidalijo fotografas, LŽS narys Ramūnas Guiga.


Gegužės 19-osios ,,Lietuvos ryto“ televizijos laida ,,Krepšinio pasaulyje“ taip pat buvo skirta Halės jubiliejui (ją galima pažiūrėti http://www.kaunozurnalistai.lt/50776/krepsinio-pasaulyje/2019-05-19.html. 


Įdomiais prisiminimais pasidalijo 108 metų Vincas Šileika, kurį krepšinio paslapčių mokė pats Pranas Lubinas, taip pat Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus, savo akimis regėjęs Halės statybą, atidarymą, visas rungtynes. Tik dešimt metų už legendinę Halę vyresni devyniasdešimtmečiai kaunietis prof. Jurgis Brėdikis ir kėdainietis medikas Vitolis Laumakys 1939 metais buvo III Europos vyrų krepšinio pirmenybių žiūrovai.  

Krepšininkas ir politikas Gediminas Budnikas visą dešimtmetį su ,,Žalgiriu“ žaidė halėje, kurios auksinio jubiliejaus šventę organizavo Lietuvos sporto muziejaus direktorius Pranas Majauskas. Daugeliui skaudu, kad aštuoniasdešimtmetėje krepšinio šventovėje nebuvo prisiminta Lietuvos krepšininkų, kurių jau nėra, istorinė pergalė Europoje. Gerai, kad bent Lietuvos bokso federacija surengė tarptautinį Algirdo Šociko Taurės turnyrą.

Pagarba LRT radijui, kuris gegužės 21-ąją, 17 val. savo iniciatyva iš Kauno sporto halės transliuos valandinę tiesioginę laidą ,,60 minučių“ (prodiuseris Vytautas Markevičius, vedėjas Simonas Bendžius). Beje, 1939-ųjų gegužės 21-ąją, taip pat 17 val. reportažą apie Kauno sporto halės atidarymo iškilmes, kaip ir visas čempionato rungtynes, vedė Algis Visockis. Jis, atvykęs iš Čikagos, dalyvavo ir jubiliejinėje Halės penkiasdešimtmečio šventėje, pristatė visus anų laikų Europos čempionus. Amžinąjį Atilsį Jiems!

Nuotraukoje: 1939-ųjų Europos čempionato Kaune liudininkas, kardiochirurgas prof. Jurgis Brėdikis duoda interviu TV laidai ,,Krepšinio pasaulyje”.

www.kaunozurbalistai.lt nuotr.

Panašūs straipsniai