Devyniasdešimtmečio šventės išvakarėse – du svetainės devynetukai!..

Vidas Mačiulis, LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas
Snarskio_pies._1_didele.jpg


Šeštadienį Kaune, ,,Vasaros olimpe“ vyks šventė, skirta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai, taip pat Lietuvos žurnalistų sąjungos 90-mečiui.

Jau nuo 13.30 val. Kauno žurnalistų namų kiemelyje visus pasitiks Domeikavos liaudiškos muzikos kapela „Seklyčia”, vadovaujama· Virginijos Stunžėnienės.
Po iškilmingos šventinės dalies, kurios metu bus įteiktos visos 2019-ųjų  LŽS premijos, paskelbtas Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų šeštojo konkurso nugalėtojas, apdovanoti kūrybingiausi žurnalistai ir  buvę LŽS Kauno apskrities skyriaus rėmėjai, prasidės muotaikinga muzikinė programa.

Į ,,Vasaros olimpo“ estradą, kurią per tris dienas savanoriškai atnaujino LŽS narys Albertas Švenčionis, kartu su muzikantais pakils Kauno muzikinio teatro solistai Liudas Mikalauskas ir Egidijus Bavikinas. Duetas atliks buvusių prieškarinės Lietuvos legendinių dainininkų Danieliaus Dolskio ir Antano Šabaniausko dainas. Tai bus šeštadienį, o šiandien…

Lygiai prieš devynerius metus, 2010-ųjų gegužės devintąją, didžiuliame internetinių portalų pasaulyje pasirodė kukli svetainė www.kaunozurnalistai.lt 

Akivaizdu, bet neįtikėtina, kad jau tiek metų žurnalistai bendraujame virtualiai. Vien tik ,,Aktualijose“ pateikta beveik du tūkstančiai publikacijų, o kur dar ,,Komentarai“, ,,Kūrybos artelė“, ,,Videoreportažai“, ,,Filmai“…

Ačiū patiems aktyviausiems ir kūrybingiausiems kolegoms žurnalistams Virginijai Grigaliūnienei, Povilui Antanui Kaunui, Perpetua Dumšienei, Juozui Kundrotui, Povilui Sigitui Krivickui, Daliai Poškienei, Antanui Marčiulioniui, Aleksandrui Vitkui, Gediminui Jankui, Birutei Mačienei  ir kitiems  už aktualius, įdomius, objektyvius rašinius. Didžiuojamės, kad kiekvieną mėnesį turime daugiau kaip keturis tūkstančius nuolatinių skaitytojų, kurie gyvena įvairiose pasaulio šalyse (,,Analytics” duomenys).

Didžiuojamės, kad tik www.kaunozurnalistai.lt turi puikų dailininką karikatūristą Vladimirą Beresniovą, jo bendramintį Algimantą Snarskį, vėl pateikusį savo piešinį, skirtą įvyksiančiam Spaudos baliui.

Ačiū operatoriui Jonui Dirsei už kuriamas apybraižas apie savo kolegas. Dėkui fotografams Ričardui Šakniui, Vladui Dekšniui, Albertui Švenčioniui, Ramūnui Guigai, kurie nuolat pateikia daug ir puikių nuotraukų. Jos jau netelpa į mūsų svetainę, todėl vis dar mūsų publikacijos yra be iliustracijų. Nieko tokio, viskas bus gerai.

 Džiaukimės sulaukę LŽS 90-mečio ir mūsų tradicinės šventės ,,Vasaros olimpe“!

Dailininko Algimanto Snarskio piešinys

Panašūs straipsniai