LŽS valdybos posėdis. Su šventine nuotaika apie … kasdienybę!

LZS_kovo_pos._didele.jpg




LZS._kovo_pos._Radz._II.jpgDaugiau kaip dvi valandas kovo 16-ąją, šeštadienį, Vilniaus žurnalistų namų salėje vyko LŽS valdybos posėdis, kuriam pirmininkavo Dainius Radzevičius.

Nors jau po kelių dienų, kovo 22-ąją, Valdovų rūmuose vyks šventė, skirta Lietuvos žurnalistų sąjungos 90-mečiui, posėdžio dalyviai ne tik džiaugėsi ilga ir prasminga savo profesinės kūrybinės sąjungos istorija.

Kiekvieni metai pateikia LŽS vis naujus, dar sunkesnius kasdienybės  uždavinius, kuriuos reikia ne tik konstatuoti, bet ir išspręsti. Juo labiau, kad praėjusių metų pabaigoje įvyko XVII suvažiavimas, iškėlęs žurnalistų bendruomenei naujus reikalavimus. 

Valdybos nariai, išnagrinėję buvusios pirmininko pavaduotojos Audronės Nugaraitės  pateiktus pasiūlymus apie svarbiausias strategines kryptis, nutarė įsteigti tris LŽS komisijas, kurioms vadovaus pirmininko pavaduotojai. (Nuotraukoje: LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius)





LZS.Kovo_pos._2_II_Mazyl..jpgNors Dainius Radzevičius dar nepateikė savo pavaduotojų kandidatūrų, dėl jų Vilniaus skyriaus pirmininkė Jolanta Mažylė iškėlė svarbų klausimą. 

Po LŽS XVI suvažiavimo pirmininko pavaduotojai buvo išrinkti nei LŽS valdybai, nei LŽS tarybai nepriklausantys žurnalistai. Jie ne tik nedalyvavo posėdžiuose, bet ir pratiškai nieko nenuveikė. 

(Nuotraukoje: LŽS Vilniaus skyriaus pirmininkė Jolanta Mažylė)

Nutarta, kad iki LŽS Tarybos posėdžio, kuris tvirtins pirmininko pavaduotojus, bus nustatytas jų darbo (visi – neetatiniai) reglamentas. 


Tikimasi, kad D.Radzevičius pasirinks pavaduotojus iš LŽS narių, kurie priklauso sąjungos Valdybai arba Tarybai, kurioms savo aktyviausius ir autoritetingiausius narius išrinko skyriai ir klubai. 

Ilgai buvo aptariama LŽS 2019 metų sąmata ir finansinės perspektyvos, kurias pateikė sąjungos finansininkė Lina Mykolaitienė. Skaičiai nėra malonūs. Skolos siekia net kelis šimtus tūkstančius eurų. Jeigu nebus konkrečių pertvarkymų, o gyvenama iš banko paskolų, Lietuvos žurnalistų sąjunga kartu su UAB ,,Juozapas pas žurnalistus“, gali atsidurti prie pražūtingo bankroto. Balandžio mėnesį įvyksiančiame LŽS Tarybos posėdyje ir bus kolektyviai nutarta, kaip reikia spręsti sunkius finansinius klausimus.




LZS.kovas_buhalt._II.jpg
(Nuotraukoje: LŽS finansininkė Lina Mykolaitienė (kairėje) ir pirmininko referentė Diana Keblerytė)

Ne ką lengviau, atrodo, ir Lietuvos žurnalistų sąjungos nariams, kuriems buvo ir liko didžiausia ,,problema“ – nario mokestis.

Iš šimto LŽS Kauno apskrities skyriaus narių (jie skelbiami mūsų svetainėje), vos dvidešimt sumokėjo privalomą 15 arba 30 eurų metinį mokestį. O šią pareigą visi nariai turi atlikti iki balandžio 1 d., t.y. pirmajame metų ketvirtyje. 

Nuspręsta, kaip ir numato LŽS įstatai, tuos, kurie nesumokės, pašalinti iš Lietuvos žurnalistų sąjungos. Į ją kovo 16-ąją vykusiame Valdybos posėdyje buvo priimti nauji nariai: į Vilniaus skyrių tikraisiais nariais – Džiugas Kuliešius, Rokas Simanavičius, Renata Butkevič ir Jonas Kastys, nariais korespondentais Agnė Zuokienė, Ryšard Maceikianec, Gabrielius Edvinas Klimenka, Remigijus Jucevičius; Eduardas Malinauskas, Arnoldas Marijošius į Šiaulių skyrių `- Jūratė Rauduvienė (tikroji narė) ir Elona Limantienė (narė korespondentė).

Posėdžio pabaigoje buvo pateikta informacija apie būsimą šventę, skitą LŽS įkūrimo 90-mečiui, kuri vyks Valdovų rūmuose, taip pat patvirtinti žurnalistai, kurie bus tą dieną apdovanoti.

www.kaunozurnalistai.lt nuotr.


Lzs.kovas__posed._dar_viena.did.jpg

Panašūs straipsniai