…Liko visų atmintyje ir dokumentiniame televizijos filme!

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Budrys_2._Pristatyme_II_n..jpg
Šiandien, 2019-ųjų kovo 15-ąją, savo aštuoniasdešimt trečiąjį gimtadienį būtų pažymėjęs Klaipėdos Garbės pilietis, Lietuvos krepšinio čempionas ir Europos senjorų pirmenybių nugalėtojas, nešęs Londone olimpinių žaidynių deglą Kazimieras Budrys. 

Tai jis, 1977 metais surengęs pirmąsias Šeimų krepšinio rungtynes, tapo vieninteliu ne tik Europoje, bet ir pasaulyje tokių čempionatų steigėju ir organizatoriumi.

Oranžinio kamuolio sporto entuziastas surengė net 42 čempionatus dėl K.Budrio taurės. Per tuos keturis dešimtmečius varžėsi tarpusavyje šimtai šeimų komandų ir keli tūkstančiai žaidėjų. 

Šeimų krepšinio turnyro finalas Klaipėdoje, bet ir atrankos varžybos keliose šalies vietovėse, vyks ir 2019-ųjų pavasarį. Tačiau toje sporto šventėje jau nebus nuoširdaus krepšinio puoselėtojo, puikaus žmogaus, geraširdžio žurnalistų bičiulio Kazimiero Budrio.


Netikėta, bet sunki liga jį pakirto 2019-ųjų vasario 19-ąją. Urną su K.Budrio palaikais vasario 23-ąją amžiams priglaudė Lėbartų kapinės, esančios netoli Klaipėdos. Daug žmonių tuomet atėjo atsisveikinti su Kazimieru, nes jį gerbė, juo didžiavosi, ir jo ilgai neužmirš… Puiku, kad velionio pradėtą ir ilgai puoselėtą organizacinį darbą tęs jo bičiulis ir pagalbininkas, visada kupinas naujų įdėjų – Klaipėdos sportininkų namų vadovas Algirdas Vaicekauskas.


Kazimiero Budrio atminimui, prabėgus mėnesiui po jo mirties, kovo 24-ąją, sekmadienį, 14.00 val. Balticum televizija parodys kauniečių kūrybinės grupės sukurtą filmą ,,Jūreivio keliai…Krepšinio uoste“. Tai prasmingas ir jaudinantis dokumentinis televizijos filmas apie išskirtinį K.Budrio gyvenimą, kurį savo pasakojimais atskleidžia ne tik jis pats, bet ir jo artimieji, draugai, bičiuliai, bendradarbiai. 

J__reivio_keliai_._Didele._N..jpg

Panašūs straipsniai