Su kūrybingu pavasariu, žurnaliste Virginija Skučaite!

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Skucaite_V._70_didele.jpg



Kai Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis vakar su gėlėmis ir žurnalistinėmis dovanėlėmis užsuko į ,,Kauno dienos” redakciją, visi nustebę klausė, ką sveikinsite? ,, Žinoma, kad LŽS narę, kurių dienraštyje yra penkios”,- atsakė netikėtas svečias ir paprašė pakviesti Virginiją Skučaitę.

Kolegų nustebimas buvo pagrįstas, nes paaiškėjo, kad tikroji Virginijos gimimo diena yra ne vasario, o sausio 27-oji. Kodėl viena data yra jos asmens dokumentuose, o kita – iš tikrųjų garbingą jubiliejų sulaukusios LŽS narės V.Skučaitės pirmininkas neklausė. Sveikinimų ir gerų žodžių puikūs žurnalistai turi sulaukti dar daugiau, ne tik gimtadienio proga.

,,Kauno dienos” žurnalistė kaip darbšti bitutė jau dvi dešimtys metų yra redakcijos kolektyvo narė, gerbiama skaitytojų, esamų ir buvusių  kolegų.


,,Per tuos metus, kai man teko vadovauti „Kauno dienos” redakcijai, Virginija pasižymėjo ne tik savo darbštumu, bet ir temų įvairove, objektyvumu, – sako LŽS narė Teklė Mačiulienė.- Atgimstančios Lietuvos metais Virginija Skučaitė tapo svarbiausių praeities faktų ir įvykių  žurnaliste analitike. Dešimtis, šimtus užmirštų vardų ji atskleidė skaitytojams, visada kruopščiai išanalizuodama, palygindama, išryškindama svarbiausius savo herojų gyvenimo ir kovos bruožus. Neatsitiktinai ji tai darė. Virginija yra buvusio prieškarinės Nepriklausomos Lietuvos vidaus reikalų ministro Kazio Skučo dukterėčia. Tragiškas buvo jos dėdės likimas. Ir Virginija kartu su artimaisiais patyrė sunkią tremtinės dalią Krasnojarsko krašte. Štai dėl ko žurnalistė Skučaitė yra viena iškiliausia praeities įvykių bei dar nežinomų faktų skleidėja.“

Iš šiandieninių V.Skučaitės publikacijų apie tarpukario Lietuvos gyvenimą galima sudaryti ir išleisti atskirą knygą, kuri puikiai papildytų istorijos vadovėlių medžiagą. Deja, bet lėšų, kurių trūksta net ir kilniam tikslui, nebuvo ir nėra. O Virginija pasiryžo dar sunkesniam darbui. 

Su grupe vilniečių ji kuria dokumentinį televizijos filmą apie prieškario laikų tautos patriotų likimus. Naują gyvenimo ir kūrybinio darbo pavasarį prityrusi dienraščio žurnalistė V.Skučaitė savo ieškojimus ir atradimus įamžins dokumentiniame filme, apie kurį, tikime, ji mums pati išsamiau parašys.
,,Didžiausios pagarbos ir įvertinimo Virginija sulaukė paruošdama publicistinį leidinį apie septyniasdešimtmetės „Kauno dienos” istoriją. Tai pavyzdys, kaip reikia gerbti ir mylėti savo redakciją ir kolegas, su kuriais dirbi, apie ką rašai“, – džiaugiasi  buvusia kolege Teklė Mačiulienė.
Virginija Skučaitė yra apdovanota LŽS Kauno apskrities skyriaus „Gintariniu parkeriu”, Kauno miesto „Burmistro Jono Vileišio medalis”.

 Praėjusiais metais už viso gyvenimą kūrybą jai buvo įteikta Kauno meno kūrėjų asociacijos premija. Lietuvos šimtmečio garbei darbšti kolegė pateikė skaitytojams dar nežinomų istorinių faktų. Tai dar ne viskas šios Lietuvos žurnalistų sąjungos narės narės kūryboje. Jai dar bus skirta  gražių padėkos žodžių ir pelnytų įvertinimų. 

Nuotraukoje: Lietuvos žurnalistų sąjungos narė Virginija Skučaitė, 2019 metais dukart pasveikinta su … Gimimo diena!

www.kaunozurnalistai.lt nuotr.

Panašūs straipsniai