Žurnalistai, dalyvaukite radijo ir televizijos laidų konkurse „Pragiedruliai“

www.lrtk.lt inf.

Slapsys_R._Didele.jpg



Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) paskelbė geriausių 2018 metais transliuotų radijo ir televizijos laidų konkursą „Pragiedruliai“, kurie skatina eterio laidų kūrėjus pateikti klausytojams ir žiūrovams profesionaliai parengtas  laidas. Jau septynioliktą kartą šalyje yra rengiamas šis ,,Pragiedrulių” konkursas.

Konkurse bus renkamos geriausios praėjusiais metais pirmą kartą transliuotos radijo ir televizijos laidos. Konkursui pateikti kūriniai bus vertinami atsižvelgiant į jų aktualumą, išliekamąją ir meninę vertę, originalumą, poveikį ugdant kultūrines, bendražmogiškąsias, pilietines ir estetines vertybes,  profesionalumą. 

LRTK kviečia laidų kūrėjus aktyviai dalyvauti konkurse. Tai nusprendę daryti, pirmiausia turi informuoti rengėjus el. paštu pragiedruliai@rtk.lt. Gavus konkurso dalyvio prašymą, bus suteiktas slaptažodis bei vartotojo vardas, su kuriuo bus galima prisijungti prie LRTK FTP serverio ir į atitinkamus aplankus įdėti „Pragiedrulių“ konkursui skirtą medžiagą: laidos ir  jos pristatymo įrašą, taip pat lydraštį. 


Teikiant kūrinį konkursui,  turi būti nurodytas tikslus laidos ir transliuotojo pavadinimas ir transliavimo data. Laidos turi būti pateikiamos be DRM paslaugos, ne didesnės nei 1 GB apimties.


Lydraštyje reikia nurodyti: laidos pavadinimą, pagrindinio laidos autoriaus (ne kūrybinės grupės) vardą ir pavardę, trukmę, televizijos ar radijo programą, kurioje buvo transliuota laida, transliavimo datą, kontaktinius duomenis bei trumpą laidos apibūdinimą.

Laidas konkursui gali siūlyti ir visuomenės atstovai el.p. pragiedruliai@rtk.lt, nurodydami siūlomos laidos pavadinimą ir televizijos ar radijo programą, kuri transliavo. 

Medžiagą konkursui galima  pateikti tik  iki 2019 m. kovo 1 d.




Pragiedruliai_orange II_2.jpgKonkurso „Pragiedruliai“ nugalėtojų apdovanojimų vakaras numatomas 2019 m. balandžio 25 d. Apie jį konkurso dalyviai bus informuoti papildomai.


Plačiau su konkursu galite susipažinti konkurso nuostatuose (LRTK svetainės www.rtk.lt paskyroje „Pragiedruliai“ paskelbtame pranešime. Informacija suteikiama tel. (8 5) 233 0660 arba el. paštu pragiedruliai@rtk.lt. 



Nuotraukoje: LRTK narys, šių metų ,,Pragiedrulių” konkurso vertinimo komisijos pirmininkas Ričardas Slapšys

Panašūs straipsniai