Marijampolės televizijoje – nekviesti svečiai, bet ne ,,revizoriai“

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Marijampole_i_didele_n..jpg


Vasario 13-ąją, kaip ir kiekvieną trečiadienį, Vilniuje – eilinis Lietuvos radijo ir televizijos komisijos posėdis, kuriame svarstomi aktualūs šalies RTV programų transliuotojų ir retransliuotojų, užsakomųjų visuomenės informavimo audiovizualinėmis priemonėmis paslaugų teikėjų veiklos klausimai.


Marijampole_3_II.jpgLRTK nariai keliskart per metus išvažiuoja į šalies miestus, kur yra radijo ir televizijos redakcijos, dirba TV programų retransliuotojai. 

Komisijos nariai Antanas Jonynas, Vidas Mačiulis, Algis Matulionis, Liudvika Pociūnienė, Dalia Teišerskytė, Ričardas Slapšys, vadovaujami pirmininko Manto Martišiaus, šį kartą lankėsi 

Marijampolėje.


(Nuotraukoje: LRTK pirmininkas Mantas Martišius)

Dalykiškas pokalbis vyko Marijampolės televizijoje, kuri buvo viena pirmųjų šalies regionuose. 

2019 metų pabaigoje ši TV pažymės savo darbo trisdešimtmetį. LRTK licenciją Všį ,,Marijampolės televizijai” TV programų transliacijai išdavė 2001-aisiais. 

Praėjusiais metais ši televizija prašė pakeisti licenciją, tačiau LRTK nepatenkino prašymo, nes jis neatitiko keitimo tvarkos numatytų reikalavimų. Dabar keisis ir šios viešosios įstaigos dalininkai.

2019-ųjų sausio 18-ąją Marijampolės savivaldybės tarybos posėdyje buvo nuspręsta inicijuoti viešosios įstaigos ,,Marijampolės telekinas“ dalininkų teisėmis priklausančią ,,Marijampolės televiziją“ perduoti kitam asmeniui. 

Nedidelio, bet kūrybingo marijampoliečių televizijos programų  kolektyvo laukia nežinomybė, kas perims ir savivaldybei priklausančią TV dalį.










Marijampole_4_II.jpg,,Marijampolės televizijos” direktorius Stasys Baublys pasidalijo darbo džiaugsmais ir rūpesčiais, kurie jau tęsiasi tris dešimtmečius. Suvalkijos žiūrovai mielai žiūri vietines TV programas, tačiau mažėjant reklamai, yra finansiškai sunku rengti originalias laidas. 


Lyginant su ankstesniais metais , mažiau lėšų atėjusiai politinei kampanijai, šiai regioninei televizijai skyrė ir Vyriausioji rinkiminė komisija.


Lietuvos radijo ir televizijos komisijos nariai su marijampoliečiais diskutavo aktualiais nudienos klausimais, pakvietė dalyvauti tradiciniame radijo ir televizijos laidų konkurse ,,Pragiedruliai“. 

LRTK nariai lankėsi ir UAB ,,Marsatas“ (TV programų retransliuotojas) būstinėje. Direktorius Rimantas Naujokas, didelis TV ryšių naujienų žinovas, su įkvėpimu ir optimistiškai kalbėjo apie kasdienį darbą, nesiskundė, kad mažėja abonementų skaičius, nors vis daugiau marijampoliečių išvyksta gyventi į užsienį. 

(Nuotraukoje: ,,Marsatas” direktorius Rimantas Naujokas)


 R.Naujokas su žmona seniai vystantis šį verslą žino, kaip, kada ir kokiais įrengimais atnaujinti Marijampolės retransliatorių, kad visi žiūrovai būtų patenkinti.




Nuotraukose: 
(viršutinėje) LRTK nariai diskutuoja ,,Marijampolės televizijoje”;
(apatinėje)  ,,Marijampolės televizijos” redaktorė Vida Vaškevičienė, direktorius Stasys Baublys, administratorė Dangira Žėkaitė (dešinėje).

www.kaunozurnalistai.lt nuotr.


Marijampole_2_didele.jpg








Panašūs straipsniai