LŽS valdyba: dėl naujo projekto, 90-mečio, suvažiavimo sprendimų įgyvendinimo ir naujų narių

www.kaunozurnalistai.lt inf.
LZS_logo_naujas II_6.jpgŽiemiškas oras ir prasidėję gripo susirgimai paskutinį 2019-ųjų sausio šeštadienį nesutrukdė Vilniuje surengti pirmąjį, po XVII suvažiavimo, Lietuvos žurnalistų sąjungos valdybos posėdį, kuriam pirmininkavo Dainius Radzevičius.
Pirmiausia buvo aptartos UAB ,,Juozapas pas žurnalistus“ veiklos perspektyvos. Šios uždarosios akcinės bendrovės direktorius ir patalpų akcininkas Juozapas Budrikis supažindino su nauju projektu ir būsimomis preliminariomis išlaidomis. Tam Valdybos nariai vienbalsiai pritarė, tačiau pageidavo, kad Lietuvos žurnalistų sąjungos tarybos posėdžiui būtų pateikta detalesnė informacija apie naują UAB ,,Juozapas pas žurnalistus“ projektą.


Apsvarsčius LŽS XVII suvažiavimo sprendimų įgyvendinimą, LŽS valdyba nutarė pateikti bendruomenei tris strategines veiklos kryptis: Dėl žurnalistų saugumo ir valdžios atsakomybės už nepagrįstą persekiojimą; Dėl žurnalistų profesionalumo ir dirbtinio intelekto raštingumo; Dėl prestižo didinimo; Dėl atsakingos ir atskaitingos žurnalistikos stiprinimo. Įgyvendinant LŽS suvažiavimo nutarimus – numatyta įsteigti tris – žurnalistų teisių gynimo ir stebėsenos, bendradarbiavimo ir kolektyvinio atstovavimo bei profesinio meistriškumo komitetus.


XVII LŽS suvažiavime pirmininku išrinktas Dainius Radzevičius dirba be pavaduotojų, todėl nutarta, kad jis turėtų tris, kurie kuruotų atskiras bendruomenės veiklos sritis.


Valdyba nutarė pateiktą 2019 metų LŽS sąmatą pristatyti Tarybos tvirtinimui, taip pat buvo pritarta Žurnalistų sąjungos renginių, skirtų jos įkūrimo 90-mečiui, planui. Numatyta, kad kovo 21-22 dienomis Vilniuje bus surengta Tarptautinė konferencija. Valdyba nutarė kreiptis į skyrius ir klubus, kad jie už LŽS veiklos stiprinimą – apdovanojimui pristatytų savo geriausius narius.


Posėdžio metu Valdyba į LŽS tikrąja nare priėmė laikraščio ,,Lietuvos sveikata” žurnalistę Birutę Vyšniauskaitę, o nariais korespondentais – laikraščio ,,Šilalės artojas” bendradarbę Daivą Bartkienę ir laisvąjį žurnalistą Mikhailą Maglovą.  Posėdyje taip pat buvo pritarta Lietuvos žurnalistų sąjungos nuomonei, kad nereikia keisti Visuomenės informavimo įstatymo 19 str., ką siūlo kai kurie Lietuvos seimo nariai. 

Panašūs straipsniai