Su jubiliejiniu gimtadieniu, Daiva Budriene, žurnaliste iš pašaukimo!

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Budriene_n._pirma.jpg

Šiandien, kaip ir kasmet sausio 9-ąją, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narė Daiva Budrienė vėl bus pagerbta gimtadienio proga. Ir nesvarbu, kad jau keli metai ji gyvena ir dirba Londone. Ne viena, su vyru Antanu Budriu, kuris taip pat yra LŽS ir NŽKA narys. 
Iš Kauno mylimą mamytę Didžiojoje Britanijoje akimirksniu pasieks jos šaunių dukrų, vaikaičių ir žentų siunčiami sveikinimai ir linkėjimai. Juos jubiliatei skiria ir buvusios LRT Kauno televizijos darbuotojai, nes Daiva Budrienė sumanė, įgyvendino, vadovavo ir vedė ne tik laidą ,,Septynios Kauno dienos”, kurią žiūrovai ir dabar mato kiekvieną sekmadienį. 

 Ir LŽS Kauno apskrities skyrius dažnai prisimena ir džiaugiasi vis naujomis idėjomis kupiną valdybos narę Daivą Budrienę. Kaip ir skaitytojai. Simboliška, kad kolegė, savo kūrybinį kelią pradėjusi ,,Nemuno” žurnale, ir dabar šion redakcijon iš Londono ji siunčia savo rašinius. Išskirtinius, įdomius, reikalingus. Svarbiausia, parašytus su meile ir įkvėpimu. (www.kaunozurnalistai.lt irgi gavo porą kolegės rašinių, kuriuos greitai pateiksime savo skaitytojams).

Tiems, kurie netiki horoskopais, Daiva Budrienė įrodė, kad gimusi po Ožiaragio ženklu, atitinka visus jo teiginius: yra užsispyrusi, darbšti, kūrybinga. Jos pašaukimas buvo, yra ir liks žurnalistika!

Miela kolege, Jūs savo pavyzdžiu įkvėpėte ne vieną jauną studentą praktikantą, kad jis gali ir turi  tapti puikiu plunksnos broliu ar sese. Ir savo gimtadienio proga Daiva telefonu mums prabilo ne apie rūpesčius, problemas ar pilką kasdienybę, o tą didį džiaugsmą, kad buvo ir liko savo siela – žurnalistė. 

Pateikiame trumpas, bet iškalbingas mintis mums pasakytas Daivos Budrienės mintis:
,,Aš negaliu niekam atsakyti tiksliai, kiek metų aš dirbau žurnaliste, nes aš – nedirbau niekuomet! Kai tu kasdien kaifuoji, ar tai darbas? 

Žurnalistika buvo didžiausias antras mano gyvenimo nuotykis. Pirmasis – studijos Vilniaus universitete, su to meto korifėjais – S. Valiuliu ir L. Tapinu. Beje, per L Tapino paskaitas, parūkydavom įsidiskutavę apie I.Bergmano „Žemuogių pievelę“ ir režisieriaus darbą, ar gi tai buvo studijos? 

Tai buvo vienas ilgas, penkerius metus trukęs romanas su Žurnalistikos katedra, į kurią kartais, jei vėluodavau į paskaitas, galėdavau atlėkti avėdama naminėm šliurėm ir nebaigtu puodeliu kavos rankoj, nes gyvenau šalia Šv. Onos bažnyčios, o katedra buvo Pilies skersgatvyje. Įsiminiau visam laikui amžinaatilsį S. Valiulio būgštavimą:

 „Daiva, tu taip gerai rašai, prapulsi, vos tik ištekėsi, vaikai, puodai… visos prapuola. Tuomet jam atsakiau labai išdidžiai – „Dėstytojau, mes valgysim silkę nuo laikraščio, puodai tikrai ne man.“ Jo žodžiai man reiškė: neprapulti! Tai manau, kad neprapuoliau. 

Myliu tą laiką, kai dirbau žurnaliste ir džiaugiuosi, kad galėjau būti Kauno, apie kurį pasakojau visom įmanomom formom, dalimi. Tačiau žurnalistika yra beveik tas pats, kas baletas. Reikia labai jausti laiką, kuomet turi tiesiog nulipti nuo scenos. Ir man labai gaila, kad ne visi turi tą vidinį pojūtį… 

Esu laiminga, nes niekuomet gyvenime nedirbau, nedirbu ir dabar – išmokau savo mintis „išversti“ į pozityvią kalbą ir džiaugtis gyvenimu kiekvieną akimirką. O gal visuomet mokėjau? Savo realybę kuriam mes patys.

Kadangi mano darbas dabar nesusijęs su žurnalistika, o susijęs su žmonėmis, klausydamasi jų istorijų labai dažnai įsivaizduoju, kad „darau“ su jais interviu, tai taip ,,veža”. Ir rašau. Savo blogą, kuris yra būtinas, kad nepamirščiau savo dainingos, minkštos, vaizdingos kalbos.“

P.S Lauksiu jūsų savo puslapyje: daivabudriene.wordpress.com

O mes lauksime savo kolegų Daivos ir Antano Budrių ne tik elektroninėje erdvėje, bet ir jų mielame Kaune. Nes čia, ,,Kaunas plius“ televizijoje, jiedu surado vienas kitą, pamilo, papildė ir laimingi keliauja laisvalaikiu po Didžiąją Britaniją. Kai viską pamatys, nusibos svetimoje žemėje, vėl sugrįš į Lietuvą, į mielą širdžiai kampelį. 

Mes Jūsų laukiame!

Nuotraukose iš asmeninio albumo – LŽS nariai Daiva ir Antanas Budriai

Budriai_D.A._Didele.jpg

Panašūs straipsniai