Žurnalistinio konkurso „Žmogus ir aplinka“ laureatai

Aplinkos ministerijos ryšių su visuomene skyriaus inf.

Aplinkos_min._didele.jpg

Gruodžio 21-ąją Aplinkos ministerijoje paskelbti ir apdovanoti tradicinio žurnalistų kūrybinio konkurso „Žmogus ir aplinka“ laimėtojai. Juos pasveikino aplinkos ministro pareigas laikinai einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas ir Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) pirmininkas Dainius Radzevičius.

Šį konkursą Aplinkos ministerija ir LŽS surengė jau šešioliktąjį kartą. Šiemet varžėsi 17 autorių su 42 darbais. Tai spaudoje ir internetinėje žiniasklaidoje skelbti straipsniai, televizijos ir radijo laidos.

Pirmąją vietą vertinimo komisija, sudaryta iš keturių LŽS ir trijų Aplinkos ministerijos atstovų, skyrė žurnalistei Ritai Žadeikytei už straipsnių ciklą apie Ventos užtvanką, kuris buvo publikuotas „Šiaulių krašte“ 2018 m. birželio-rugsėjo mėnesiais. Deja, laureatė buvo pasveikinta nuotoliniu būdu, nes jos kelionę į Vilnių šįryt sutrukdė sudėtingos eismo sąlygos.

Antroji vieta atiteko žurnalistei Jūratei Mičiulienei už straipsnį „Tadas Ivanauskas žinojo, kam palikti Obelynę“, paskelbtą „Lietuvos žiniose“ 2018 m. liepos 29 d.

Pasak vertinimo komisijos pirmininkės, Interneto žiniasklaidos asociacijos vadovės Aistės Žilinskienės, konkurse dalyvavo nemažai lygiaverčių darbų, todėl šiemet nutarta apdovanoti daugiau žurnalistų – skirti dvi trečiąsias vietas.

Jas pelnė Oksana Laurutytė už straipsnį „Brandūs medžiai mieste – pasibjaurėtina?“ („Etaplius“ 2018 m. birželio 1 d.) ir Liucija Zubrutė už straipsnį „Kraštovaizdžio architektas: žmonėms reikia duoti šansą išsirėkti“ („Verslo žinios“,2018 m. gegužės 3 d.)..

Aplinkos ministerijos ir LŽS sumanymas rengti kasmetį konkursą „Žmogus ir aplinka“ gimė siekiant skatinti žurnalistus profesionaliai ir kūrybiškai supažindinti visuomenę su aplinkos apsaugos, statybos ir būsto plėtros aktualijomis, kelti svarbiausias šių sričių problemas, skleisti patirtį, kaip jos sprendžiamos, ugdyti žmonių ekologinį sąmoningumą.

Nuotraukoje: Žurnalistinio konkurso laureatai ir  organizatoriai
Aplinkos ministerijos nuotr.

Panašūs straipsniai