Sveikinimai Daliai Juškienei, apdovanotai medaliu ,,Už nuopelnus žurnalistikai“

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Juskiene_D._1_didele.jpg



Šiandien ,,Kauno dienos“ redakcijos kolektyvo nariai sveikino savo kolegę Dalią Juškienę, kuriai Vilniaus rotušėje, LŽS XVII suvažiavimo metu, šeštadienį buvo įteiktas medalis ,,Už nuopelnus žurnalistikai“

Taip kolegė buvo įvertinta už žurnalisto profesinio vardo stiprinimą ir garsinimą asmeniniu pavyzdžiu. Apdovanojimą žinomai žurnalistei, ,,Kauno dienos” redakcijos teminių laikraščio priedų redaktorei Daliai Juškienei įteikė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

Lietuvos profesinės kūrybinės organizacijos Kauno apskrities skyriaus valdyba, teikdama kaunodienietę apdovanojimui, rašė:
,,LŽS narė D.Juškienė per tris savo kūrybinio darbo dešimtmečius paliko ryškų pėdsaką ne tik Kauno, bet ir Lietuvos žurnalistikoje, puikiai rašo kultūros, šeimos, moterų gyvenimo temomis. Už dienraščio ,,Kauno diena” kultūros priedą ,,Santaka” jai, kartu su kolegėmis, 1998 metais buvo įteikta prestižinė dr.Vinco Kudirkos premija. 

Kolegei teko dirbti ir kelių leidinių redaktore. Tolerantiška, įžvalgi, pedagoginių sugebėjimų turinti D.Juškienė savo autoritetu ir rūpestingumu išugdė ne vieną jauną darbuotoją, dabar žinomą Lietuvoje žurnalistą. 





JUSKIENE DALIA II_1.jpgNeatsitiktinai ,,Kauno dienos” redakcijos naujieji vadovai, buvę jos bendradarbiai, pasiūlė Daliai Juškienei sugrįžti į dienraštį. 

Čia ji vėl sugebėjo pelnyti ne tik kolektyvo, bet ir skaitytojų pripažinimą.

D.Juškienės redaguojami dienraščio nauji priedai ,,Gera diena” ir ,,Namai” pasižymi dar nenagrinėtų temų aktualumu ir gilumu. Darbšti ir kūrybinga žurnalistė ne tik planuoja šeštadieninius numerius, ieško autorių, bet ir pati daug rašo. Ir tai daro su įkvėpimu ir nuoširdžiai, puoselėdama gražią literatūrinę kalbą. 

Dalia Juškienė jau ketvirtis amžiaus yra Lietuvos žurnalistų sąjungos narė, aktyviai dalyvauja bendruomenės renginiuose, rūpinasi kolegų kvalifikacijos kėlimu, o savo asmeniniu pavyzdžiu padeda jauniems žurnalistams įsitvirtinti žiniasklaidoje, kad jie gerbtų sunkią, bet kilnią mūsų profesiją.“ 


LŽS nario Vlado Dekšnio nuotraukose:

(viršutinėje) Kaunietei žurnalistei Daliai Juškienei apdovanojimą įteikia LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius

(vidurinėje) Po medalio ,,Už nuopelnus žurnalistikai” įteikimo padėkos žodį tarė D.Juškienė

(apatinėje) Medaliais apdovanoti šeši Lietuvos žurnalistai, LŽS nariai


Juskiene_D._4_didele.jpg

Panašūs straipsniai