Naujasis LŽS narys Vaidas Pilkauskas – per ,,Pūką“ į … žurnalistinį pasaulį

www.kaunozurnalistai.lt inf.

 
 

Pilkauskas_Vaidas._Didele.jpg

 
 

 

2018-ųjų ruduo įsimintinas yra portalo www.kasvykstakaune.lt įkūrėjui ir redaktorės pavaduotojui Vaidui Pilkauskui. Spalio 17-ąją žmona Sandra jam padovanojo sūnų Luką, o Lietuvos žurnalistų sąjunga jį nariu korespondentu priėmė į savo bendruomenę. 

 

 
Sekmadienį atšventęs savo trisdešimt šeštąjį gimtadienį, lapkričio 24-ąją svečio teisėmis jis dalyvaus LŽS XVII suvažiavime Vilniuje.
 
 Koks buvo mūsų naujo kolegos Vaido Pilkausko kelias į žiniasklaidos pasaulį?
 
 
 
 
Pilkauskas_Vaidas._sena__II.jpg,,Esu kaunietis, baigiau Radvilėnų vidurinę mokyklą ir Kauno technologijos universitetą. Turiu aukštąjį vadybininko diplomą, todėl žinios, įgytos KTU, man dabar  yra naudingos ir reikalingos“,- sako V.Pilkauskas.
 
 ,,Bestudijuodamas universitete pradėjau darbuotis garso operatoriumi ,,Pūko“ radijuje. Būti kartu su žurnalistai buvo ne tik įdomu, 

bet ir naudinga“.
 
 
Nuotraukoje: 2015 metai. V.Pilkauską pagerbia visuomeninio judėjimo ,,Vieningas Kaunas” atstovai
Nuotr. iš asmeninio albumo
 
Tuometinis ,,Pūko“ televizijos direktorius, dabar LŽS Kauno apskrities skyriaus pirmininkas Vidas Mačiulis prisimena, kaip prieš penkiolika metų ,,atrado“ būsimąjį kolegą Vaidą Pilkauską.
 
,,Tuo metu jis kruopščiai ir su noru dirbo prie radijo garso pulto ir mikrofono. Man patiko jo balso tembras ir taisyklinga kalba, todėl pasiūliau įgarsinti kelias reklamas. Viską be priekaištų padarė,- prisimena V.Mačiulis. ,,Kai ,,Pūko“ TV pradėjo transliuoti dviejų valandų rytines laidas ,,Sveiki gyvi“, pasiūliau Vaidui TV ir radijo eteryje ruošti spaudos apžvalgas ,,Kiti puslapiai“. Naujajam apžvalgininkui puikiai pavyko, nors televizijos savininkas Kęstutis Pūkas tokiu mano ,,eksperimentu“ nebuvo patenkintas.“
 
 
Po poros metų ne tik TV direktorius, bet ir radijo garso operatorius – žiniasklaidos apžvalgininkas paliko ,,Pūką“. Tačiau, tikriausiai, eterio garsas ir vaizdas Vaidą sužavėjo, nes po kurio laiko jis pajūryje įkūrė ,,Nidos“ radiją, kuriame sumaniai ,,panaudojo” savo balsą ir muzikinius įrašus.
 
Grįžęs į Kauną, įvairiuose socialiniuose tinkluose pradėjo rašyti apie tai, kas, kur ir kada vyks Kaune. Savo subjektyvius pastebėjimus ir vaizdo reportažus su nuotraukomis rengė tais laikais naujoje „blogų“ platformoje nemelas.blogas.lt. Tai suvienijo nemažą internautų bendruomenę, kuri naudojosi V.Pilkausko ruošiama socialine informacija. Tačiau būsimajam LŽS nariui to buvo maža, nes skleidė ,,sausą“ informaciją, norėjosi didesnio ryšio su auditorija.

2009-aisiais savo veiklą pradėjo jo įkurta socialinio tinklo Facebook bendruomenė „Kas vyksta Kaune“, kuriame pats rengė filmuotus vaizdoreportažus. Dažniausiai, be komentarų. Tai buvo nauja, įdomu, efektyvu. Buvo patenkintas ne tik kūrėjas, bet ir žiūrovai bei skaitytojai. Su vaizdo kamera Vaidas buvo svarbiausiuose miesto įvykiuose, kuriuos su primityvia technika net tiesiogiai transliuodavo eterin.

 
,,Darbuotis tikrai nelengva, ypatingai kai tenka pavaduoti darbuotojus, juk turime dirbti vos ne visą parą. Nors vasaros pradžioje rengiamuose Kauno žurnalistų Spaudos baliuose mielai dalyvaudavau, vis neprisiruošiau įstoti į žurnalistų profesinę bendruomenę, – pasakoja Vaidas Pilkauskas. “Dabar mūsų regioninė svetainė yra visų Lietuvos portalų penkioliktuke, turime net 400000 unikalių skaitytojų ir žiūrovų. Dienos auditorija – 50 arba 60 tūkstančių žmonių. Ir ne tik kauniečių,  kurie sudaro 60 procentų.“
 
Didžiausias portalo pasiekimas, kad jo darbuotojai, po medikų ar policijos, pirmieji sužino ir paskelbia, kas atsitiko Kaune. Be kelių etatinių žurnalistų – informaciją noriai teikia visi, kurie žino portalą www.kasvykstakaune.lt“
 
Jeigu Kauno savivaldybė skirtų tiek lėšų, kiek gauna laikraštinė žiniasklaida, www.kasvykstakaune.lt įtaigiau atsiskleistų ir būtų dar naudingesnis mieste prie Nemuno ir Neries.
 
 
 
Eglutes_iziebimas_II.jpgLŽS narių – portalo redaktorės Brigitos Sabaliauskaitė ir jos pavaduotojo V.Pilkausko iniciatyva neseniai iš VDU tiesiogiai buvo transliuojama diskusija apie LRT ateitį, o 2018-ųjų šventinės eglutės Rotušėje įžiebimo ceremonija  bus ir naujos Kauno radijo stoties eteryje! Palaukime ir sužinosime!
 
Nujasis LŽS narys Vaidas Pilkauskas toliau nerimsta. Kauną su šeima iškeitęs į Birštoną, tenai, vaikščiodamas Nemuno krantine, kartu su žmona, viešųjų ryšių specialiste Sandra Pilkauskiene svajoja ir kuria naujus įdomius planus. Kūryba žmones visada puošia! 
 
Nuotraukose:
 
(viršuje) www.kasvykstakaune.lt redaktorės pavaduotojas LŽS narys Vaidas Pilkauskas
(apačioje) 2017 m. Portalo svečiai – LŽS vadovai. Pirmas (kairėje) V.Pilkauskas. 
 
www.kaunozurnalistai.lt nuotr.
 
 
Susitikimas._kasvyksta.Didele.jpg
 

Panašūs straipsniai