Vilniaus Rotušėje – kauniečio Alberto Švenčionio ,,Būtsargiai“, šalia kurių bus ir ,,Kolegos"!

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Piliakalnis 2 didele_1.jpg


2018-ųjų lapkričio 13-ąją Vilniaus Rotušėje iškilmingai atidaryta kauniečio Lietuvos žurnalistų ir fotomenininkų sąjungų nario Alberto Švenčionio fotografijų paroda „Būtsargiai – Lietuvos piliakalniai“. Ta proga kūrybingas autorius A.Švenčionis buvo apdovanotas Lietuvos kultūros ministerijos įsteigtu medaliu.

Meninių fotografijų ciklas „Būtsargiai“ – skirtas 2017-iesiems, Piliakalnių metams, ir 2018-iesiems, Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui.


Fotografijų paroda pateikiama kaip istorinio / kultūrinio paveldo dokumentacija. Tai pamąstymai apie lietuvių tautos ir valstybės gyvybingumą ir galimybę koncentruotai apžvelgti Lietuvos praeitį.

Fotografijose įamžinti piliakalniai „kadaise atlikę svarbias funkcijas – ritualines, karinės paskirties – šiandien jie yra daugiau estetinio pasigėrėjimo objektai, Lietuvos kraštovaizdžio formuotojai, praėjusių epochų simboliai“.


Fotografijose panaudojamas montažas sukuria miglotas, beveik fantastines vizijas. Kai kur išgryninamos spalvos ir pabrėžiamas akimirkos paprastumas, bet kartu ir gilumas, kai kur žaidžiama metų ar paros laiko šviesa. Pasitelkiant atspindžių simbolius, bandoma filosofiškai pažvelgti į Lietuvos kraštovaizdžio atmintį.

Su šia paroda lapkričio 24-ąją Vilniaus Rotušėje galės susipažinti ir Lietuvos žurnalistų sąjungos XVII suvažiavimo delegatai, kartu su jais bus ir ,,Būtsargių” autorius Albertas Švenčionis, pasiruošęs kolegoms išsamiau papasakoti apie Lietuvos piliakalnius ir jų įamžinimo istoriją.

Gal Albertas Švenčionis savo nuotraukas iki lapkričio 19-osios pateiks ir konkursui „Kolegos objektyvo sūkury“, skirtą LŽS XVII suvažiavimui ir LŽS 90-mečiui. 

Alberto Švenčionio nuotraukos ,,Piliakalnis” (viršuje) ir ,,Pirmininko palydos” (apačioje)

Konkurso „Kolegos objektyvo sūkury“ nuostatai – mūsų svetainės puslapyje ,,Komentarai”


Konkursui._Amzinaji_atilsi._Didele.jpg




Panašūs straipsniai