LŽS narys Ričardas Sartatavičius – LPK vykdomasis direktorius!

ELTA inf.

Sartatavicius_II.jpg
Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) vykdomojo direktoriaus pareigas nuo šiol eina žurnalistas ir verslininkas, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys korespondentas Ričardas Sartatavičius, Eltai patvirtino LPK Komunikacijos departamento direktorė Asta Rinkevičiūtė. 

Ričardas Sartatavičius (nuotraukoje) šiose pareigose pakeitė buvusią „Lietuvos pašto“ vadovę Liną Minderienę, kuri iš LPK pasitraukė spalio pabaigoje, šias pareigas ėjusi vos tris mėnesius.

Naujasis LPK vykdomasis direktorius yra žinomas žurnalistas, buvęs įvairių televizijos laidų vedėjas. Jis yra vadovavęs Lietuvos televizijos naujienų direkcijai.

Pasitraukęs iš žurnalistinės veiklos, R. Sartatavičius pastaruoju metu ėjo Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos vykdomojo direktoriaus pareigas. Prieš tai jis vadovavo VšĮ „Atviros visuomenės forumas“, kuri užsiima žurnalų leidybos veikla.

Dar anksčiau jis vadovavo bendrovės „BOD Group“ komunikacijai, taip pat buvo įkūręs reklamos agentūrą „Insarta“. 




SARTATAVlČlUS Ričardas (g. 1958 12 05 Vilniuje), žurnalistas. 1982 įgijo Vilniaus un-te zurnalistikos specialybç. 1980-86 dirbo laikr. „Vakarinės naujienos” kultūros ir informacijos skyriuose. 1986-92 buvo Lietuvos televizijos Jaunimo redakcijos redaktorius, „Naujienų“ direkcijos vyr. redaktorius, laidų „Labas rytas“, „Vakaro žinios“ ir „Panorama“ vedėjas, direktorius. Nuo 1993 – reklamos agentūros „Insarta“ savininkas ir generalinis direktorius, bendros Lietuvos, Danijos ir Liuksemburgo jmonės ,,Bitė GSM“ (,,Mobilios telekomunikacijos”) konsultantas ryšiams su visuomene.

Sukūrė ir nufilmavo videofilmą „Trispalvè Atlante” (rež. P. Savickis) apie Lietuvos buriuotojųzygj per Atlantą. Su televizijos režisieriumi K. Musnicku sukūrė dokumentinj filmą „Agresija“, pasakojantį apie Sausio 13-osios jvykius Vilniuje priešistoriją, pirmuosius Nepriklausomybç atkūrusios Lietuvos politinius žingsnius.

,,Žurnalistikos enciklopedija” 1997 m.

Panašūs straipsniai