,,LŽS plius“ – LNK žurnalistė Ieva Dyraitė! ,,LŽS minus“ – N nariai?

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Dyraite_didele.jpg



Lietuvos žurnalistų sąjungos valdyba į savo profesinę kūrybinę bendruomenę priėmė (lapkričio 10-ąją nagrinės ir kitus žiniasklaidos žmonių pareiškimus) naujus narius. Kartu su jais – ir kaunietę, LNK televizijos žurnalistę Ievą Dyraitę. Jauna. Darbšti. Talentinga. Išsilavinusi.

I.Dyraitė, baigusi Jablonskio gimnaziją, net septynerius metus paskyrė studijoms Vytauto Didžiojo universitete. Baigusi aukštuosius Vadybos mokslus, Viešojoje komunikacijoje Ieva gavo bakalauro laipsnį. 

Antri metai VDU magistro laipsnio kolegė siekia šiuolaikinės Europos politikos srityje. Ievos  Dyraitės CV įrašyta dar viena aukštoji mokykla: ,,London Middlesex University – BA Journalism and Media“ (2013 – 2016).


Teorija be praktikos – menkavertė. I.Dyraitė, studijuodama Didžiojoje Britanijoje, bendradarbiavo su Londono savaitraščio ,,Tiesa“ redakcija, porą metų Kaune buvo INIT televizijos reporterė, paskui – Lietuvos seimo atstovė Kaune viešiesiems ryšiams su žiniasklaida, o šių metų rugpjūčio mėnesį – tapo LNK televizijos žurnaliste Kaune.


,,Esu laiminga dirbdama TV, džiaugiuosi, kad buvau priimta ir į Lietuvos žurnalistų sąjungą“, – sakė Ieva Dyraitė, gavusi naują LŽS pažymėjimą. Ta proga kolegę pasveikino ir žinomas fotografas, LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos narys Teodoras Biliūnas (nuotraukoje).


,,Mes džiaugiamės, kad be raginimo, savanoriškai jauni žurnalistai papildo mūsų bendruomenę. Tai – pliusas LŽS! Bet turime kai kam parašyti ir minuso ženklą“, – sako Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis. Kodėl?


Ne viena dešimtis kauniečių LŽS narių yra nesumokėję nario mokesčio. Vadinasi, jie praras sąjungos nario statusą. Ką daryti? Tie, kurie dar nori būti savo profesinėje kūrybinėje sąjungoje, privalo kuo greičiau atsikratyti ta ,,skola“. Jeigu nusprendė nutraukti ryšius, turi apie tai kuo skubiau pranešti.

,,Lapkričio 24-ąją (šeštadienį) Vilniuje rengiamas XVII LŽS suvažiavimas. Tai riba, kuri atskirs esamus ir buvusius Lietuvos žurnalistų sąjungos narius ne tik Kaune, bet ir Lietuvoje, – teigia V.Mačiulis. – Naujus darbus ir planus turi pradėti tie, kurie to nori. Buvę pakeleiviai, deja, jau atsisveikins su LŽS“.


Kauniečiai žurnalistai, (Jūsų  pavardės yra svetainės www.kaunozurnalistai.lt  puslapyje ,,LŽS nariai”) pasakykite: TAIP arba NE ! Nario mokestį, kuris bus pervestas į Vilnių, galima sumokėti ir Kaune (V.Putvinskio g. 48; tel. 869817188),  pasakykite ir  savo apsisprendimą.


Primename, kad skyriai nepriima ir nešalina iš LŽS, kaip ir neveda specialios narių įskaitos. Visa tai atliekama Lietuvos žurnalistų sąjungos centre Vilniuje. Tačiau šią savaitę, renkant kauniečius Suvažiavimo delegatus, turime tiksliai sužinoti, kiek LŽS narių gyvena ir dirba apskrityje. Juo labiau, kad 2020-ųjų sausio mėnesį įvyks Kauno apskrities skyriaus ataskaitinis rinkiminis susirinkimas.


PRANEŠKITE! LAUKIAME! SKUBU! 

Panašūs straipsniai