Žurnalistės Rūtos Lukoševičiūtės – Daudienės „Kelionių panorama“ TV3 eteryje

Žana JAKEVIČIENĖ, info@zenpr.lt per spmailtechn.com

Lukoseviciute_Ruta._Didele.jpg


2018-ųjų lapkričio 3-ąją, šeštadienį, 12 val. ryto, TV3 eteryje pradedama transliuoti naują laidą „Kelionių panorama“. Tai analogų neturintis TV projektas, išsiskiriantis praktiniais patarimais apie poilsį užsienio kurortuose ir padedantis tiksliau susiorientuoti gausybėje kelionių pasiūlymų. Laidos vedėja – žurnalistė Rūta Lukoševičiūtė – Daudienė.

Sutapimas? Laidos vedėja Rūta prisipažino, kad dirbo kelionių agentūroje


Naujojo TV projekto „Kelionių panorama“ vedėja tapo žinoma televizijos laidų kūrėja Rūta Lukoševičiūtė – Daudienė. Baigusi turizmo vadybos ir žurnalistikos studijas, Rūta, prieš pradedant veiklą televizijoje, keletą metų pati dirbo kelionių agentūroje. „Ši laida išpildė vieną didžiausių mano svajonių – vienu metu panaudoti profesionalias žinias apie turizmą ir suderinti jas su žurnalistikos įgūdžiais. Rengdami laidą kasdien dirbome po 16-18 valandų, ir stengėmės nufilmuoti kuo įvairesnių kurortų, aprėpti kuo daugiau lietuviams svarbių temų. Dabar, montuodami kiekvieną laidą, turime progos dar kartą pasidžiaugti, kiek nuostabių idėjų atostogoms pavyko užfiksuoti“, – pasakoja Rūta.


Pirmoje laidoje – praktiniai patarimai jau susiruošusiems į kelionę


Pirmojoje „Kelionių panoramos“ laidoje, skirtoje atostogoms populiariausiuose Turkijos kurortuose, sužinosite: kodėl ši šalis tapo populiariausia lietuvių atostogų kryptimi, kuriuo metu atostogauti geriausia, kokius dokumentus reikia turėti keliaujant, kaip geriau apsidrausti, taip pat išgirsite patarimų kitomis temomis.


„Kelionių panoramoje“ nuskambės atsakymai į šiuos ir daugiau klausimų, o vaizdai ir įspūdžiai iš skirtingų kurortų ir kelių dešimčių viešbučių padės išsirinkti kelionę pagal kiekvieno žiūrovo skonį. Kaip teigia „Kidy Tour“ – vieno didžiausių kelionių organizatorių Lietuvoje – pardavimų vadovė Kristina Prieskienytė, praktiniais patarimais laidos metu dalinsis ilgus metus užsienio kurortuose dirbančios gidės, puikiai išmanančios pietų šalių kultūrą ir tradicijas.


 „Kiekvieną savaitę į šiltus kurortus išvežame tūkstančius lietuvių, todėl mūsų gidų komentarai palies pačias įvairiausias temas – nuo lankytinų vietų ir lauktuvių iki bendravimo su pietiečiais kultūrinių tradicijų“, – patikslina K. Prieskienytė. 

Laida lietuviams, svajojantiems apie saulėtas ir šiltas atostogas

Kasmet šimtai tūkstančių lietuvių išvyksta atostogauti į pietus, o dažniausiai pasirenka Turkijos, Egipto ir kitų šiltų šalių kurortus. Tik kelias valandas trunkantis skrydis, garantuota šiluma ir saulė, maudynės šiltoje jūroje, skanus maistas, puikus aptarnavimas ir daug pramogų už nedidelę kainą – būtent tai traukia lietuvius ilsėtis šiose šalyse vėl ir vėl. Tačiau kelionių organizatoriai pastebi, kad nepaisant minėtų krypčių populiarumo, gyventojai dažnai nežino, kaip geriau pasirinkti keliones, kokiomis papildomomis paslaugomis gali pasinaudoti, ką būtina pasiimti į kelionę, kaip užimti vaikus ir kur kreiptis, iškilus klausimų.


Laidoje – ekspertų patarimai ir reportažai iš įvairių kurortų


Laidos sumanytoja, sertifikuota kelionių ekspertė Kristina Graužinienė pastebi, kad internete apstu forumų, kuriuose keliautojai ne tik dalinasi įspūdžiais, bet ir guodžiasi, klausia ar pataria vieni kitiems. „Tačiau tai, kas tinka vienam, nebūtinai patiks kitam, o neretai matome ir visai netikslių patarimų, kurie gali netgi apkartinti poilsį, – pastebi kelionių organizatorė. – Situacija kelionių organizavime nuolat keičiasi, todėl svarbu turėti naujausias žinias apie siūlomus kurortus ir viešbučius, o profesionalių ekspertų pagalba padės puikiai pailsėti, pasisemti išsvajotų įspūdžių ir sutaupyti nemažai pinigų.“


TV projektas „Kelionių panorama“ sukurtas atsižvelgiant į lietuvių labiausiai pamėgtas atostogų kryptis ir siekiant atsakyti į dažniausiai iškylančius klausimus:

• Kiek kainuoja atostogos populiariausiuose kurortuose, kokio aptarnavimo lygio ir apgyvendinimo komforto galima tikėtis? Kada yra palankiausias metas įsigyti kelionę?
• Kas iš tiesų įskaičiuota, kai renkatės „viskas įskaičiuota“?
• Kiek kainuos „penkios žvaigždutės“ ir ar galima kokybiškai pailsėti kuklesniame viešbutyje?
• Kurie kurortai labiau tinka šeimoms su vaikais, o kurie – draugų kompanijoms ar poroms? Kaip pasirinkti tinkamą viešbutį ir ko jame galima tikėtis?
• Ar pailsėti su vaikais – misija įmanoma? Ką viešbučiai gali pasiūlyti Jūsų mažyliams? 

Nuotraukoje: Televizijos laidų vedėja, žurnalistė Rūta Lukoševičiūtė
Nuotr. iš asmeninio albumo

Panašūs straipsniai