,,Lietuva yra čia“ su … V.Kudirko premijos laureatu Arvydu Juozaičiu

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Juozaitis_Raud._5_didele.jpg

Rašytojas ir žurnalistas, dr. Vinco Kudirkos premijos laureatas Arvydas Juozaitis, Biržų pilyje paskelbęs apie savo kandidatavimą šalies Prezidento rinkimuose, 2018-ųjų spalio 22-ąją Raudondvaryje paskelbė apie pilietinį sambūrį ,,Lietuva yra čia“.




Juozaitis_Raud._3_II.jpg

Didingos pakaunės pilies erdvi susitikimų salė nesutalpino visų norinčiųjų dalyvauti Lietuvos Sąjūdžio Steigiamojo suvažiavimo trisdešimtmečio minėjime. 

Į jį pakvietė anų laikų ,,Sąjūdžio žinių“ žurnalistas, buvęs plaukikas olimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtojas, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys, rašytojas ir filosofas A.Juozaitis, pabrėžęs, kad jau nebeturi teisės gyventi vien tik su kūryba.


Arvydas Juozaitis priminė, kokiais jautriais žodžiais prieš trisdešimt metų į Lietuvą, atidarydamas Sąjūdžio Steigiamąjį suvažiavimą, kreipėsi poetas Justinas Marcinkevičius…

Šiandien Lietuvos esmė paaiškinama trimis žodžiais 

Kalba, Tauta, Valstybė.


,,Iš šios dieviškos triados susikūrė ir iškilo keturių bokštų valstybė: Kalba, Šeima, Švietimas ir Teisingumas. Visa, kas vyksta viduje šios pilies, šių keturių bokštų, visa tai yra viduje. Valstybės kiemas – sveikatos sistema, humanitarinė rūpyba, ugdymas – visa tai sudaro milijonų rūpesčius, gyvenimo prasmę ir turinį. Todėl mūsų valstybė, kurią nulėmė Vasario 16-oji, nėra perėjūnų buveinė“, – sakė A.Juozaitis.








Juozaitis_Raud__2_II.jpg
Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, pasveikinęs visu su Lietuvos sąjūdžio įkūrimo trisdešimtmečiu,  įteikė Raudondvario pilies svečiui Arvydui Juozaičiui trispalvį šaliką, džiaugėsi  jo iškelta keturių valstybės bokštų idėja.

 „Šiandien svarbu prisiminti praeitį, bet dar svarbiau – kalbėti apie tai, ką galima daryti šiandien, kad  Lietuva būtų teisinga visiems, kad mūsų tauta ir valstybė gyvuotų dar ne vieną šimtmetį“, – kalbėjo  Kauno rajono meras V.Makūnas.

Raudondvaryje buvo akcentuota, kad naujo piliečių sambūrio veikla bus plečiama ir po Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimų, nepaisant to, kaip jie baigtųsi kandidatuojančiam A.Juozaičiui.


Sambūrio ,,Lietuva yra čia” iniciatoriai sieks, kad „bendradarbiaujant su kitomis šalies pilietinėmis ir politinėmis jėgomis pavyks pakeisti Lietuvos likimą, pertvarkant politinę sistemą, sugrąžinant piliečių pasitikėjimą savo valstybe ir pasididžiavimą savo šalimi, kuriant tokią gyvenimo aplinką, kuri skatintų į Lietuvą sugrįžti ir tuos, kurie iš jos išvyko“. 











Juozaitis_Raud._4_II.jpg



Daugelyje renginių kartu su Arvydu Juozaičiu dalyvauja ir Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narys, žinomas fotografas Stasys Paškevičius. 
Kolega vilnietis – buvęs ,,Roko maršo” Lietuvoje organizatorius, taip pat aktyvus Lietuvos sąjūdžio dalyvis vėl įamžina į politiką sugrįžtantį publicistą, rašytoją ir filosofą.
 Gal po kurio laiko kolega Stasys Paškevičius pakvies mus 

ir į savo personalinę parodą, kurioje pamatysime anų ir šių dienų A. Juozaitį.

Su prasmingu sugrįžimu, buvęs kolega, dr. Vinco Kudirkos premijos laureate Arvydai Juozaiti.
Visada prisiminkime, kad ,,Lietuva yra čia”, Raudondvaryje, Kaune, Vilniuje – visur, kur mes gyvename ir dirbame.
Kolegos žurnalistai, viską padarykime, kad puikesnė būtų mūsų gimtinė, o mes – viską matytume, girdėtume, užfiksuotume  objektyviai, su pagarba ir meile Lietuvai  ir kiekvienam  jos žmogui.
Vilniečio LŽS ir NŽKA nario Stasio PAŠKEVIČIAUS nuotraukos iš Raudondvario pilies, kurioje apsilankęs Arvydas Juozaitis paskelbė pilietinio sąjūdžio ,,Lietuva yra  čia” pradžią


Juozaitis_Raud._1_didele.jpg

Panašūs straipsniai