Žurnalistai, užsukit į fotografijos dirbtuves, kur laukia … pasivaikščiojimas

www.mkc.lt informacija


Paveikslų galerijos paviljonas, K. Donelaičio g. 16, Kaunas,
Spalio 27-ąją, šeštadienį, 15.00 val.
Fotografijos dirbtuvės / edukacinis pasivaikščiojimas.

Pasivaikščiojimo metu ne tik mokysimės padaryti tobulą, Instagram‘o vertą gamtos nuotrauką. Kalbėsime apie peizažo fotografijos istoriją bei svarstysime: ar fotografija – tik pasyvi dokumentacija? Ar – aktyvi, realius pokyčius įtakojanti priemonė? Ar fotografija gali sustabdyti ne tik akimirką, bet ir pjūklą? 

Fotografuoti ir diskutuoti kviečia jaunosios kartos fotografė Milda Gineikaitė ir menotyrininkė Agnė Taliūtė.

Pasivaikščiojimą pradėsime Paveikslų galerijos paviljone, kur veikia Mildos paroda (NE)SAUGI ZONA. Medžių fotografiją autorė vadina „miesto gamtos dienoraščiu“. 

Milda dokumentuoja nukirstus ir vis dar egzistuojančius medžius saugiose ir nesaugiose miesto zonose bei klausia: „Ar šiandien, sparčiai keičiantis Kauno miesto vaizdui, medis vis dar yra paveldas ar tik įprastas, savaime augantis darinys, kurį galime lengvai pašalinti ir pakeisti kitu?“

Apžiūrėję parodą kelsimės į Paveikslų galeriją supančius šlaitus. Medžių apsuptyje Milda pasidalins patarimais kaip fotografuoti gamtą, medžius bei pasiūlys tai išbandyti patiems, savo fotoaparatais ar kitais išmaniaisiais įrenginiais.

Jei oras pasitaikys prastas – ne bėda: peizažo fotografijos istorijos ir technikos pažinimą perkelsime į Paveikslų galerijos vidų, įsikursime parodoje „Nukirstas miestas – persodintas žmogus“.

Trukmė: 1,5 val.

Užsiėmimas nemokamas.

Prašome registruotis el. paštu galerija.besienu@gmail.com

Mildos Gineikaitės paroda (Ne)SAUGI ZONA Paveikslų galerijos paviljone veiks iki lapkričio 12 d.

Mildos Gineikaitės nuotr.

* * *

Milda Gineikaitė (g. 1996) – Vytauto Didžiojo universiteto studentė, jaunosios kartos fotografė. Kūrybinę fotografiją Milda suvokia kaip dokumentą ir įrankį tyrinėti aplinką. Ryšys su gamta fotografei nesvetimas nuo vaikystės, o medis jos fotografijose tapo svarbiu elementu jau beveik prieš dešimtmetį, pradėjus fotografuoti šalia namų augusį ir vėliau nukirstą „Aušrų medį“.
Agnė Taliūtė – menotyrininkė, Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus Paveikslų galerijoje veikiančios bendruomenių erdvės „Mažosios istorijos“ edukatorė.

Panašūs straipsniai