Nuteistas ,,žurnalistas“ S.Zagurskas skundžiasi ir vėl … ,,kuria“!

Zagurskas nuteistas 1 a. Didele_1.jpg


Šiandien į Kauną atkeliavo pranešimas iš Šiaulių apylinkės teismo, kad pagal LR BK 154 str. II d. ir 170 str. I d. nuteistas ,,žurnalistas“ šmeižikas Simonas Zagurskas, rašantis S.Kroydono vardu, pateikė apeliacinį skundą, kurį Šiaulių apygardos teismas nagrinės 2018-ųjų lapkričio 22-ąją.

Pateikiame nuteistojo Simono Zagursko apeliacinį  skundą:

,,Šiaulių apygardos teismo prašau išteisinti mane pagal sufabrikuotą bylą

Argumentai;

1 .Straipsnių,kuriais esu kaltinamas nerašiau. 
2. Visa Facebook skelbiama informacija galioja po JAV teisine jurisdikcija.

3. Esu kaltinamas padaręs nusikalstamą veiklą, nors fiziškai tuo metu gyvenau Didžiojoje Britanijoje,ir nieko bendro visa tai su Lietuva neturi.
4. Nerasti jokie įrodymai,nenustatytas įrenginys.tikslus laikas,visas procesas paremtas prielaidomis,GALIMAI.
5. Pažeista žodžio laisvės prezumpcija,pagal Europos žmogaus Teisių Teismo nurodytas direktyvas citata. Article 10 of the European Convention on Human Rights provides the right to freedom of expression and information, subject to certain restrictions that are „in accordance with law” and „necessary in a democratie society”. This right. ineludes the freedom to hold opinions, and to receive and impart information and ideas. 

6.Sausio 13-tos byla nebaigta,o aš nuteistas už Simonas Kroydonas vardu parašytą versiją.
7. Vidmantas Mačiulis padavė Simoną Gurską į teismą už  tai,kad Simonas Kroydonas feisbuke parašė apie neegzistuojantį asmenį vardu Vidas Mačiulis ir už tai buvo nuteistas.
8. Vidas Mačiulis teisme melavo.kad niekada nėra vartojęs alkoholio.2 liudininkai apklausose patvirtino matę Vidą Mačiulį vartojant alkoholį.Vidmantas Mačiulis parodymuose teigė,kad yra minimas esą serga hepatitu,nors parodymuose teigė,kad neserga.Duodant parodymus teisme Mačiulis patvirtino hepatitu sergąs.

Procesiniai pažeidimai

1. Teismas ignoravo mano prašymą dėl oficialaus patvirtinimo dėl mano kompiuterio plombų pažeidimo.Mano kompiuteris pirktas UK su garantiniu aptarnavimu.Apžiūros metu buvo nuimtos plombos,kompiuteris pradėjo gesti,byrėti,todėl prašau raštu pateikti į anglų kalbą išverstą patvirtinimą,kad policija paėmė mano kompiuterį,ir atlikdama detalią apžiūrą pažeidė plombas.
2. Pažeidžiant protokolą buvo paskelbta mano paieška.Britanijos Police Ombudsmenas patvirtino,kad Simonas Zagurskas nebuvo paieškomų asmenų saraše.Paieška buvo paskelbta,nesikreipiant į Interpolą, nesikreipiant  į Britanijos pareigūnus.
3.Ikiteisminiame tyrime tvirtinama,kad 4 žmonės reportino Simono Kroydono straipsnį epolicija.lt,ir buvo du atskiri tyrimai,kurie vėliau buvo sujungti į vieną.Vėliau paaiškėjo,kad tėra tik vienas piliečio Peciukevičiaus skundas.
4. Legalizuojama nusikalstama Jorkšyrų Elfų  grupuotė,ir teismas vieno jų nario parodymais nuteisė mane.
5. Liudininkas L.Ragelskis Ldiena administratorius įrodė.kad aš Ldienoje straipsnio netalpinau.Jo parodymai buvo ignoruoti.
6.Vidmantas Mačiulis teisme duodamas parodymus mane apšmeižė,sakydamas,kad aš parašiau straipsnį esą Vidas Mačiulis prievartavo Arvydo Sabonio vaikus.Aš šito niekada nesu rašęs.
7.Facebook atstovybėn kreiptasi nebuvo,nors už mokesčių| mokėtojų pinigus buvo atliktas kreipimosi vertimas į anglų kalbą.Pabrėžiu.kad išverstame tekste yra galybė neatitikimų.Generalinė Prokuratūra uždraudė siųsti kreipimasi į Facebook atstovybę JAV,nes puikiai žinojo, kad JAV galioja žodžio laisvė.Prisegu dokumentuotą medžiagos lapą”. (Nuteistojo skundo kalba netaisyta).
Simonas Zagurskas (Kroydonas) ne tik parašė apeliacinį skundą, bet ir toliau ,,kuria” naujas istorijas savo feisbuke. Gal bausmė jam paskirta per švelni? O gal jis nesuprato ir nesupras, kad gimtinės ir jos žmonių šmeižimas buvo ir yra nusikaltimas? 

Ieškovas Vidas Mačiulis neteikė apeliacinio skundo dėl Šiaulių apygardos teismo nuosprendžio šioje baudžiamojoje byloje. 

Nuotraukoje: Už šmeižtą nuteistas 17 metų Didžiojoje Britanijoje gyvenantis Lietuvos pilietis Simonas Zagurskas (36 m.), kuris save pristato ,,žurnalistu”, o išgalvotas istorija ,,kurpia” Simono Kroydono vardu

Fotografo Gintaro Šiupario (,,Lietuvos rytas”) nuotr.

Panašūs straipsniai