LŽS narys, prof. Aleksandras Vitkus pristato festivalį ,,Jūs mūsų širdyse“

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Vitkus_A._su_reklama_II.jpgKaune tęsiasi filmų festivalis ,,Jūs – mūsų širdyse“, skirtas partizanų ir tremties istorijoms. Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Aleksandras Vitkus, kartu su operatoriumi ir režisieriumi Antanu Zinkevičium, ne tik sudarė filmų katalogą, bet ir vaizdajuostėse atskleidžia mūsų valstybės, sutikusio savo šimtmetį, istoriją.

LŽS narys, prof. Aleksandras Vitkus, Kauno žurnalistų namuose pristatydamas šį festivalį, kalbėjo:

,,Festivalyje ,,Jūs mūsų širdyse“ yra įvairus filmų temų ir žanrų spektras. Tai ne tik dokumentiniai, bet ir vaidybiniai filmai, kurių bendras ekraninis laikas – aštuonios su puse valandos. 

Dvidešimt vieno filmo autoriai yra iš Punsko, Obelių, Tauragės, Kupiškio, Druskininkų, Vilniaus, Kauno.

Festivalis prasidėjęs Kauno karininkų ramovėje, spalio mėnesį tęsėsi Lietuvos švietimo istorijos muziejuje, kuriame 10.23 d., antradienį, 10 val. dar bus rodoma ,,Laisvės kryžkelė“ apie Adolfą-Ramanauską-Vanagą ir ,,Partizano žmona“, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungoje Kaune, čia 10.25 d., ketvirtadienį, 17 val. bus parodyta ,,Kupiškio krašto rezistencijos istorija“ ir dokumentinis filmas ,,Ledo vaikai“, Kauno pedagogų kvalifikacijos centre.

,,Lapkričio mėnesį festivalis ,,Jūs mūsų širdyse“ jau tęsis įvairiuose Lietuvos regionuose bei Lenkijoje, Punske. Filmų festivalio uždarymas 2018-ųjų gruodžio 18-ąją bus surengtas Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje“, – sakė Aleksandras Vitkus.

Lietuvos žurnalistų sąjungos narys A.Vitkus, kartu su Antanu Zinkevičium bei kitais kūrybinės grupės nariais, apie partizaninį pasipriešinimą ir iškilius anų metų kovotojus yra sukūręs net septynis dokumentinius filmus.


Nuotraukoje: LSMU prof., LŽS narys Aleksandras Vitkus Kauno žurnalistų namuose pasakoja apie filmų festivalį ,,Jūs mūsų širdyse”.

www.kaunozurnalistai. lt nuotr

Panašūs straipsniai