LRTK įspėjo ,,Lietuvos ryto" televiziją

Birutė KERŠIENĖ, LRTK visuomenės informavimo skyriaus vedėja

LRTK_Logo_I.jpg2018-ųjų spalio 17-ąją Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK), vadovaujama Manto Martišiaus,  įspėjo  „Lietuvos ryto“ televizija už Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo pažeidimus.


Rugpjūčio 21-ąją 16 val. minėta  „Lietuvos ryto” TV transliavo žinių laidą „Reporteris“, kurios  reportaže apie Lietuvos žvėrelių ūkiuose auginamus gyvūnus (audines) buvo rodomi kraujuojantys, išvirtusiais viduriais, nugraužtomis galūnėmis, vieni kitus ėdantys gyvūnai. 


Vertinant transliuotą reportažą kaip visumą ir atsižvelgiant į jo metu paskleistos viešosios informacijos turinį ir poveikį, LRTK padarė išvadą, kad paskelbta informacija priskirtina neigiamą poveikį nepilnamečiams darančios informacijos kategorijai. 

Prieš rodant filmuotą medžiagą, kuri buvo transliuojama nuo 16 val., t. y. nepilnamečiams prieinamu laiku, žiūrovai privalėjo būti įspėti, kad vaizdai reportaže gali šokiruoti ir daryti neigiamą poveikį nepilnamečiams, taip pat techninėmis priemonėmis uždengti neleistinus kadrus.

Panašūs straipsniai