LŽS Tarybos posėdyje buvo nutarta…

Almonė Elena BALTRŪNIEN, LŽS referentė
Baltruniene_Alma__II.jpgŽurnalistų namuose Vilniuje buvo surengtas Lietuvos žurnalistų sąjungos Tarybos posėdis, kuriame Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė pristatė LPSK, kuriai priklauso ir LŽS, veiklą ir šios organizacijos problemas.

LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius kalbėjo apie valstybinės paramos žiniasklaidai modelį. 

Posėdyje diskutuota apie LŽS teisėkūros iniciatyvas – dėl Registrų centro duomenų teikimo žurnalistams, dėl jų darbo sąlygų teismuose, dėl LŽS ir Seimo nario Gintaro Vaičekausko įstatymo projekto. 

Pateikiame svarbiausius LŽS Tarybos posėdžio nutarimus.

Dėl XVII Lietuvos žurnalistų sąjungos suvažiavimo

SVARSTYTA. Dėl pasirengimo XVII LŽS suvažiavimui, kuris 2018 11 24 įvyks Vilniuje.

NUTARTA. Suvažiavimo delegatais laikyti visą LŽS tarybą ir pagal kvotą – nuo skyrių ir klubų dviejų narių – vienas delegatas, kuriuos patys patvirtina. Iš viso delegatų  turėtų būti 430. Kiekvienas skyrius ir klubas turi teisę svečių teisėmis pakviesti ir LŽS narius korespondentus, bet jie negali būti renkami į valdymo organus ir neturi balsavimo teisės.

Galutinė darbotvarkė, delegatų sąrašai, kandidatai į pirmininkus, rezoliucijos ir visi esminiai dalykai turi būti paruošti ir patvirtinti Tarybos posėdyje, kuris bus surengtas lapkričio 10 dieną, likus dviem savaitėms iki Suvažiavimo.

Tarybos posėdyje taip pat buvo pasiūlyta keisti laisvųjų žurnalistų priėmimą į LŽS, aptarta, kokios rezoliucijos turėtų būti priimtos XVII Lietuvos žurnalistų sąjungos suvažiavime. Laukiame skyrių ir klubų pasiūlymų apie jų narius, kurie galėtų būti pagerbti vyksiančio Suvažiavimo metu.


Dėl LŽS 90-mečio šventės programos

Pirmininkas Dainius Radzevičius pažymėjo, jog šiuo klausimu jau nemažai yra nuveikęs LŽS tarybos narys Vytautas Kvietkauskas ir LŽS Vilniaus skyrius. Pasiūlyta sudaryti organizacinį komitetą LŽS 90 – mečio programai. Startuotume su dideliu renginiu, kurio metu   pagerbdami ir Amžinybėn išėjusius kolegas. Ta proga režisierius Justinas Lingys kartu su kolegėmis parengs dokumentinį filmą.

Vytautas Kvietkauskas kalbėjo, kad 1929 m. kovo 22 d. (tai buvo penktadienis), Kaune įkurta žurnalistus vienijanti organizacija, pavadinta Lietuvos žurnalistų sąjungą. Taigi, ateinančiais 2019-taisiais  minėsime LŽS 90 – metį. Vilniaus skyriaus idėjai solidžiai pažymėti įvykį, jau anksčiau  yra pritaręs LŽS pirmininkas D.Radzevičius. 

Pasak Vytauto Kvietkausko, iškilmingą vakarą numatoma surengti Valdovų rūmuose Vilniuje. Į šventinį renginį  pakviesti žurnalistikos bendruomenės narius, senjorus, premijų laureatus, šalies vadovus, svečius iš užsienio. Ištisus metus visoje Lietuvoje turėtų vykti renginiai, skirti LŽS įkūrimo jubiliejui.

Taryba patvirtino Lietuvos žurnalistų sąjungos 90 – mečio organizacinį komitetą, kurio vadovas – Dainius Radzevičius. Komiteto nariai: Jolanta Beniušytė, Laima Lingytė, Vytautas Kvietkauskas, Vidas Mačiulis, Rolandas Meiliūnas, Virginija Motiejūnienė, Ipolitas Skridla, Jonas Staselis, Aida Vėželienė, Tautvydas Vencevičius. 

Nuo 2019-ųjų sausio 1-osios  visi turėtume gyventi ir dirbti su garbingu  LŽS 90 – mečio vardu.


Nuotraukoje: LŽS referentė Almonė Elena Baltrūnienė

www.kaunozurnalistai.lt nuotr.

Panašūs straipsniai