,,Žurnalisto“ Simono Zagursko prašymas jį išteisinti ir … TV ,,Specialus tyrimas“

www.kaunozurnalistai.lt inf.

TV_zurn._ir_Kroydonas_didele.jpg

Šį, 2018-ųjų spalio 11-tosios vakarą, 19.30 val. LRT televiziją transliuos autoritetingą ir populiarią laidą ,,Specialus tyrimas“. Transliuojami TV anonsai informuoja, kad pagrindinis laidos herojus – šmeižikas. Tai 17 metų Didžiojoje Britanijoje gyvenantis, ir transporto vadybininku dirbantis, bet save ,,žurnalistu“ pristatantis Simonas Zagurskas. Jis, pasislėpęs po ,,Kroydono“ pavarde, šmeižė ne tik TV žurnalistą, laidos ,,Krepšinio pasaulyje“ redaktorių Vidą Mačiulį, bet ir 1991-ųjų sausio 13-tosios įvykius.







Butkus_D._2__II.jpgĮdomu, kaip pavyko ,,Specialaus tyrimo“ autoriui, žinomam žurnalistui Daumantui Butkui (nuotraukoje) išsiaiškinti, kodėl jau nuo 2008 metų Simonas Zagurskas yra toks aktyvus rašeiva, niekina ne tik Lietuvos 

žmones, ypač žurnalistus, bet ir 
savo gimtinę Lietuvą?  

,,Žurnalistu” save vadinantis pilietis yra kilęs iš Švėkšnos, baigė Šilutėje vidurinę mokyklą, metus mokėsi Utenos kolegijoje.


Kuo toliau, tuo daugiau Simonas Zagurskas – Kroydonas rašo, nesvarbu, kad su klaidomis,  nerišliai, bet viską, išskyrus Rusiją, niekina. Keista, kad niekas  iki šiol  nesikreipė į teisėsaugą, kad būtų išaiškintas šmeižikas. 









Kroydonas_po_teismo_II.jpgVidas Mačiulis, sužinojęs, kad ,,Kroydonas“   internetinėje svetainėje publikuoja šmeižikišką straipsnį, pranešė policijai.

Teisėsauga, išsiaiškinusi, kas yra tikrasis autorius, Simoną Zagurską, sugrįžusį  balandžio mėnesį į Lietuvą pasikeisti paso, 
suėmė. 

Paleistas iš Šiaulių policijos izoliatoriaus, apsišaukėlis ,,žurnalistas“ iš Didžiosios Britanijos ne tik savaip įvertino  ,,lietuvišką demokratiją“ Rusijos televizijos ,,Žinių“ laidoje, bet ir pradėjo naują šmeižikišką ataką prieš V.Mačiulį. Dėl to Simonui Zagurskui (nuotraukoje) Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pirmasis skyrius iškėlė dar vieną baudžiamąją bylą.

Klysti yra žmogiška, o pripažinti savo kaltę – garbinga. Deja, šis šmeižimas, tikriausiai, yra nesutramdomas. Atrodo, kad tai yra didelis Simono Zagursko-Kroydono pomėgis, kurio nesustabdys ir ,kol kas,  švelnus Šiaulių apylinkės teismo paskelbtas nuosprendis, kad jis yra kaltas. 








TV_spc._tyrimas_opert._II.jpgTrisdešimt šešerių  sulaukęs Lietuvos pilietis  jau po teismo nuosprendžio toliau savo ,,tiesas”įrodinėja ne tik feisbuke, bet ir youtube. Apie ,,atsiprašymą“ ar ,,atsivertimą“ nėra nė užuominos. Be to, dėl Šiaulių apylinkės teismo priimto nuosprendžio nuteistas  Simonas Zagurskas pateikė apeliacinį skundą (V.Mačiulis tai daryti atsisakė), kuriame rašo: ,,Prašau išteisinti mane pagal sufabrikuotą skundą“…


(Nuotraukoje: LRT televizijos laidos ,,Specialus tyrimas” operatorius Olegas Pravdinas)

Trečiadienio vakarą populiarioji LNK televizijos laida ,,KK2″ ne tik šmaikščiai pasijuokė iš šmeižiko, bet ir parodė Simoną Zagurską – Kroydoną, kurį teisme nufilmavo ir pakalbino Šiaulių televizijos redaktorė Silva Šimkevičienė ir operatorius Robertas Gasiūnas.

LRT televizijos laidos ,,Specialus tyrimas“ redaktorius Domantas Butkus ir operatorius  Olegas Pravdinas dar prieš teismo verdiktą parengė su Simonu Zagursku Šiauliuose, o su Vidu Mačiuliu Kaune, išskirtinius interviu.



Nuotraukose:

(viršutinėje) Žurnalistas Daumantas Butkus, Silvija Šimkevičienė ir operatorius Robertas Gasiūnas prie mikrofono pakvietė nuteistąjį Simoną Zagurską (Kroydoną)

(apatinėje) Žurnalistas Vidas Mačiulis ir Šiaulių apylinkės prokuratūros prokurorė Gitana Mačiulienė

www.kaunozurnalistai.lt ir Gintaro Šiupario (,,Lietuvos rytas”) nuotraukos

Zagurskas_nuteistas._2__Didele.jpg

Panašūs straipsniai