Žurnalistų rėmėjui Tautvydui Barščiui – Ordinas, kokio iki šiol … nebuvo!

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Barstys_Tautvydas_didele.jpg

Šiandien, 2018-ųjų spalio 4-ąją, žinomas Lietuvoje verslininkas ir filantropas „KG Group“ valdybos pirmininkas Tautvydas Barštys, sulaukė su netikėta misija kabinetan užsukusio  Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininko Vido Mačiulio. Vieninteliam ir didžiausiam LŽS Kauno apskrities skyriaus rėmėjų kolektyvo vadovui  jis įteikė ne tik naujo dokumentinio realybės filmo ,,Jūreivio keliai … Krepšinio uoste“ DVD plokštelę, ,,mauzuliejų” su  ilgaamžėmis rožėmis, bet ir niekam dar neregėtą pagarbos ordiną ,,Krepšinio pasaulyje“, pažymėtą pirmuoju numeriu. 

Taip už labdaringą veiklą buvo įvertintas šį rudenį jubiliejinį gimtadienį šventęs puikus verslininkas ir filantropas. Kai prieš penketą metų Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga T.Barščiui buvo įteikta kauniečių žurnalistų ,,Dėkingumo plunksna“, buvo paminėti gerieji Tautvydo darbai…

1997 metais, pradėjus rekonstruoti 1850-ųjų pastatą, pirmąją caro laikų žandarmeriją, vėliau tapusį gyvenamuoju namu, statybininkų, o po jų – žurnalistų būstine, materialiai padėjo ir UAB ,,Kauno grūdai“ kolektyvas. 




Zirgulio_skulptura_II.jpg2000-jų gegužės penktąją, kai  įvyko V.Putvinskio gatvės namo Nr.48, kuriame įsikūrė LŽS Kauno apskrities skyrius, atidarymo šventė, dalyvavo ir Tautvydas Barštys. Atvyko jis drauge su skulptoriumi Stasiu Žirguliu ir jo sukurtu originaliu kūriniu, kuris ir šiandien puošia spaudos konferencijų salę. 

2006 metais T.Barštys pradėjo puoselėti prieškario laikų tradiciją, kai kartą per metus žurnalistus vaišindavo ir juos asmeniškai remdavo smetoninės Lietuvos ir Kauno vadovai. Šiemet jau tryliktą iš eilės kartą šauniosios ,,Kauno grūdų“ valgyklos šeimininkės surengė kaip visada tokį ,,Spaudos balių“, kad vis dar prisimena visi, kurie tik dalyvavo. Ir visa tai – tik už AČIŪ! 

Nereikia šiam kolektyvui at Tautvydui Barčiui ,,atidirbti“ reklama ar pagiriamaisiais straipsniais, ko ir norėdama negalėtų padaryti ši kūrybinė ir profesinė sąjunga. Tačiau padėkoti ir originaliai pasveikinti geradarius – privalo visi!
















Ordinas_Krepsinio_pasaulyje__2__II.jpgKai 1992-ųjų sausio 11-ąją savo gyvenimą pradėjo televizijos laida ,,Krepšinio pasaulyje“(sekmadienį eteryje jau bus 1088 programa),  jos rengėjai įsteigė Ordiną. Pirmasis – ir buvo skirtas Tautvydui Barščiui, kuris bičiuliavosi ne tik su LŽS, bet ir materialiai rėmė Lietuvos krepšinį. Ir ne tik atskirus klubus, Moterų lygą, bet ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę. 

Pastarąjį dešimtmetį, tiesa, materialinės pagalbos (o ji krepšiniui būdavo labai solidi), ,,Kauno grūdai“ neremia. Kodėl? Nežinia, tačiau  juk dažnai mes mokame prašyti ir gauti, bet pamirštame už tai ATSIDĖKOTI.

Štai dėl ko  LŽS Kauno apskrities skyriaus pirmininkas šiandien ir įteikė Tautvydui Barščiui dar nematytą oranžinio kamuolio sporto apdovanojimą. Anksčiau žmonės  taip sakydavo: ,,Ordinas surado savo Didvyrį!” 

AČIŪ, LŽS KAUNO APSKRITIES SKYRIŲ GERBIANTIS TAUTVYDAI BARŠTY! 

VISI LINKIME JUMS SULAUKTI DAR DAUG DAUG PRASMINGŲ JUBILIEJINIŲ GIMTADIENIŲ…


Nuotraukose:


(viršutinėje) ,,KG GROUP” valdybos pirmininkas Tautvydas Barštys su TV programos ,,Krepšinio pasaulyje” pagarbos ordinu

(vidurinėje) Stasio Žirgulio sukurta skulptūra jau 18 metų puošia Kauno žurnalistų namus

(apatinėje) TV programos ,,Krepšinio pasaulyje” įsteigtas pagarbos ordinas

www.kaunozurnalistai.lt

Panašūs straipsniai