Puiki TV režisierė Svetlana Gužauskienė, sulaukusi brandaus auksinio rudens

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Svetlana_50_1._Didele.jpg


LRT televizijos Kauno redakcijos, kuri buvo įkurta lygiai prieš 50 metų, studijoje 2018-ųjų rugsėjo 26-ąją su jubiliejiniu gimtadieniu buvo pasveikinta populiarių televizijos laidų ,,Septynios Kauno dienos“ ir ,,Stop juosta“ režisierė Svetlana Gužauskienė. Simboliška, kad darbšti ir talentinga TV ,,bitutė“ irgi gimė 1968-aisiais, tik ne žiemą, o rudenį. 




Svetlana_50_4_II.jpgIr dar vienas malonus sutapimas. Svetlana buvo pagerbiama tik ką pasikeitusioje TV studijoje. S.Daukanto g. 28A esančios patalpos, žinomi TV žurnalisto ir administratoriaus iniciatyva, 
studija tapo šiuolaikiška ir … 
fotogeniška. 


Reikia tik sulaukti, kada LRT vadovai pamatys ir nuspręs, kad Lietuvos viduryje įrengtoje studijoje būtų rengiamos pokalbių. informacinės laidos.

Nuotraukoje: režisierė Svetlana Gužauskienė




Kolegę su įdomiu dailininko Anatolijaus Michailovo (Klošaro) paveikslu ,,Bėgikė“ visų vardu pasveikino žurnalistinės įmonės direktorė Jurgė Pridotkaitė, LRT ,,Panoramos“ korespondentė Kaune Loreta Mačiulienė, grupė jaunųjų bendradarbių.



Svetlana_50._2__II.jpgBuvusią kolegę, kuri į Kauno televiziją atėjo  prieš 25 metus, pasveikino Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis.



Nuotraukoje: J.Pridotkaitė kartu su L.Mačiuliene ir J. Jankevičiumi sveikina Svetlaną


Jubiliatė Svetlana Gužauskienė su kolege žurnaliste Jurge Pridotkaite, kuri  ir įkūrė įmonę ,,7 Kauno dienos“, savo laidas neruošia senoje-naujoje studijoje. ,,Stop juosta“, kaip ir savaitinė informacinė – publicistinė laida filmuojama vis kitoje vietoje, o tai, atrodo, patinka žiūrovams. 



Apskritai, Svetlanos ir Jurgės duetas, pasitelkęs visą būrį jaunų kūrėjų, stebina savo ieškojimais ir atradimais. Ne tik temomis, bet ir jų pateikimo forma. Ypač išskirtinis yra televizijos režisierės Svetlanos Gužauskienės kūrybos braižas. Trumpi ir įtaigūs vaizdai, ekspresija, o svarbiausia – įdomiai pateikti  pašnekovų monologai.







Svetlana_50__3.__II.jpgIlgas ir alinantis yra darbas – iš daugybės videovaizdų atrinkti pačius geriausius ir pateikti vientisą nagrinėjamos temos mozaiką. 

Gerai, jeigu operatorius sugeba ne tik kokybiškai atlikti užduotį, bet ir pastebi netikėtas detales. 

O jeigu ,,planų“ ir minties trūksta, režisierė turi sukti galvą, kaip paruošti trumpą siužetą arba ir visą ,,Stop juostą“ su ,,Septyniomis Kauno dienomis“


Nuotraukoje: (iš kairės) TV darbuotojai Paulius Dautartas, Artūras Čiurinskas ir Feliksas Girininkas


S.Gužauskienė gali džiaugtis kūrybine sėkme. Tai byloja ir kartu su J.Pridotkaite laimėtas prestižinis ,,Pragiedrulių“ konkursas, kuri kasmet pavasarį organizuoja Lietuvos radijo ir televizijos komisija.





Svetlana._Paskutine__II.jpg
Nuotraukoje: Loreta Mačiulienė ir Svetlana Gužauskienė

Ir tapusi ,,auksine“, Svetlana Gužauskienė liks tokia pat darbšti ir kukli, bet siekianti dar didesnių kūrybos aukštumų. Toks jos, po Mergelės ženklu gimusios kolegės charakteris


Palinkėkime, pavyzdžiui iš ,,Stop juostos“ sukurti pilnametražį dokumentinį filmą apie istorinę Kauno ir jo apylinkių praeitį. 

O gal gims dar originalesnis filmas tema, kurią sugalvos Jurgė Pridotkaitė? 

Ir dar vienas klausimas, ar šios kūrėjos  yra LŽS narės ar …  laisvamanės?



Nuotraukų autorius – LRT televizijos laidos ,,Klausimėlis” operatorius Paulius Dautartas

(Viršutinėje) Šventinė nuotaika jaukioje TV studijoje Kaune

(Apatinėje) Svetlaną Gužauskienę su gimtadieniu sveikina LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis


Svetlana_50._2_Didele.jpg

Panašūs straipsniai