NŽKA konferencija, kurioje buvo pagerbtas žurnalistas kūrėjas Povilas Sigitas KRIVICKAS

www.kaunozurnalistai.lt inf.


Krivickas_su_Radzevicium._Didele.jpg







NZKA_konf._sale_2_II.jpg
Saulėtą ir šiltą 2018-ųjų rugsėjo 21-ąją Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos salėje Vilniuje šeimininkavo šalies žurnalistai kūrėjai. 


Čia buvo surengta Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos neeilinė konferencija, kuriai pirmininkavo NŽKA vadovas 
Dainius Radzevičius.














NZKA_Velkas_n._II.jpg




Pirmiausia konferencijos dalyviai išklausė įdomių ir reikalingų kasdieniniame darbe atsakingų darbuotojų pranešimų.



Tai Lietuvos kultūros ministerijos Visuomenės informavimo ir autorių teisių politikos skyriaus vedėjas Deividas Velkas (nuotraukoje).


























NZKA G.Vorobjoviene  II_1.jpg
…Kultūros ministerijos Visuomenės informavimo ir autorių teisių politikos skyriaus patarėja Gabrielė Vorobjovienė (nuotraukoje).

Jie apžvelgė kultūrinės veiklos uždavinius, planus ir perspektyvas.

















NZKA_M.Bundza_II.jpg






Diskusijas sukėlė Lietuvos kultūros tarybos Administracijos direktoriaus Mindaugo Bundzos (nuotraukoje) pranešimas apie rengiamus konkursus, pradedant jų ekspertais ir baigiant finansavimu.
























NZKA_konf._Latga_atst._II.jpg



Daug klausimų sulaukė ir Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos direktoriaus pavaduotoja Laura Baškevičienė (nuotraukoje sėdi), kuri ,,talkon“ pasikvietė ir savo kolegę…



Svarbiausia, kad žurnalistai buvo aktyvūs, o prelegentai išsamiai viską paaiškino. Nėra abejonės, jog šalies kūrėjai papildys LATGA narių gretas, nes tai yra naudinga finansiškai.

















NŽKA konferencijos dalyviai net atsistoję plojo žinomam Lietuvos žurnalistui kūrėjui Povilui Sigitui Krivickui, kuria šią vasarą šventė garbingą gyvenimo aštuoniasdešimtmetį. 




Krivickas_su_medaliu__II.jpg



Dr. Vinco Kudirkos premijos laureatą, Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narį P.S. Krivicką nuoširdžiai pasveikino ir medalį ,,Už nuopelnus žurnalistikai“ įteikė Dainius Radzevičius (viršutinėje nuotraukoje).


Garbingo apdovanojimo proga jubiliatą nuoširdžiai sveikina ir Kauno apskrities skyrius, kurio renginiuose Povilas Sigitas Krivickas (nuotraukoje) mielai dalyvauja ir internetinei svetainei www.kaunozurnlaistai.lt siunčia brandžius savo kūrybos puslapius, aktualius ir įdomius straipsnius žurnalistikos istorijos ir nūdienos gyvenimo 
klausimais.












Po kolegos pagerbimo prasidėjo Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos įstatų, priimtų 2006 metais, pakeitimų svarstymas ir priėmimas.








NZKA_konf._II.jpg




Kaip niekada anksčiau sprendžiant panašius klausimus, be didelių aistrų ir nereikalingų barnių, buvo patvirtinti pakeisti ir papildyti NŽKA įstatai. Su jais bus galima susipažinti internetinėje svetainėje www.lzs.lt. 








Tikriausiai jau spalio mėnesį Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija turės ir savo internetinę svetainę. Joje, tikriausiai, bus priminimas tiems NŽKA nariams, kurie net už kelerius metus nėra sumokėję nario (7 eur.) mokesčio, taip pat nenoriai renkasi į susirinkimus ir konferencijas.

Konferencijoje Vilniuje šį kartą dalyvavo kauniečiai NŽKA nariai Vladimiras Beresniovas, Perpetus Dumšienė, Juozas Kundrotas, Vidas Mačiulis ir Ramutė Vaitiekūnaitė.


www.kaunozurnalistai.lt nuotr.


Krivickas_su_visais._Didele.jpg

Panašūs straipsniai