Šiandien LRTK pirmininko Edmundo Vaitekūno atsistatydinimui nepritarė, o rytoj?

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Seime._Nariai._Didele.jpg



Rugsėjo 12-ąją, kaip ir kiekvieną trečiadienį, Vilniuje nevyko Lietuvos radijo ir televizijos komisijos posėdis, nes jos nariai buvo pakviesti į Seimą (dalyvavo 10 iš 11). 

Kultūros komitetas, vadovaujamas Ramūno Karbauskio, svarstė LRTK pirmininko Edmundo Vaitekūno pareiškimą atleisti jį iš užimamų pareigų. Posėdyje dalyvavę keturi iš septynių komiteto narių nepritarė LRTK vadovo pareiškimui, kurio motyvas – nepakankamai gerai moka anglų kalbą…

Šiandien E.Vaitekūnas atskleidė tikrąją priežastį. Pavasarį Lietuvos seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Vytauto Bako vadovaujamos komisijos išvadose buvo minimas ir LRTK vadovas kad jis telefonu bendraudavo su LNK direktore Z.Sarokiene ir taip galėjo padėti šiai koncerno MG Baltic valdomai žiniasklaidos priemonei. 

LRTK nariai gerai žino, kad jokia ,,pagalba“ ar ,,protekcija“ šiai televizijai nebuvo suteikta, nes vienas pirmininkas negali priimti jokio sprendimo. Juo labiau, kad su LNK susiję klausimai nebuvo nagrinėjami. Tačiau V.Bako komisija galvojo kitaip…






Seimas._P_kas_ir_pavd._II.jpgVietoje planuotų dešimties minučių, šis klausimas Seimo Komiteto posėdyje užtruko net visą pusvalandį. Kalbėjo ne tik R.Karbauskis, kuris pasiūlė savo garbę dėl Nacionalinio saugumo ir gynybos komisijos išvadų, su kuriomis net nebuvo supažindintas E,Vaitekūnas ar apklaustas posėdyje, bet ir Seimo kultūros komiteto nariai Robertas Šarknickas ir Stasys Tumėnas.

Jie gerai įvertino LRTK pirmininko veiklą, todėl stebėjosi, kad jis parašė pareiškimą, kad silpnai moka angliškai ir prašo atleisti iš užimamų pareigų…


(Nuotraukoje: Robertas Šarknickas ir Ramūnas Karbauskis (dešinėje) Kultūros komiteto posėdyje)


Lietuvos radijo ir televizijos komisijos nariai buvo pamaloninti, kad ir jie Simo komitete galėjo pareikšti savo nuomonę apie Edmundą Vaitekūną, su kuriuo drauge vieni dirba šešerius, kiti – dvejus metus. 

Kalbėjo Vidas Mačiulis (Lietuvos žurnalistų sąjunga), Vincentas Vobolevičius (Lietuvos katalikų bažnyčios Vyskupų konferencija, Algimantas Matulionis (Lietuvos meno kūrėjų asociacija), Dainius Radzevičius (Lietuvos meno kūrėjų asociacija). Visi teigiamai atsiliepė apie LRTK pirmininko darbą, todėl rugsėjo 5-ąją buvo nustebę, kai išgirdo apie savo vadovo atsistatydinimo pareiškimą. 


Galutinį sprendimą dėl E.Vaitekūno pareiškimo turi priimti Seimas. Slaptas balsavimas dėl LRTK komisijos pirmininko atleidimo įtrauktas į rugsėjo 12-tosios, ketvirtadienio, plenarinio posėdžio darbotvarkę. Įdomu, ar įsigilins Seimo nariai į šį LRTK pirmininko pareiškimą, ar iš inercijos paspaus mygtuką ,,Taip“? 

Nuotraukose:

(viršutinėje) Lietuvos radijo ir televizijos komisijos nariai ir jų vadovai Seimo kultūros komiteto posėdyje

(apatinėje) LRTK pirmininkas Edmundas Vaitekūnas ir jo pavaduotojas Mantas Martišius laukia, koks bus Kultūros komiteto nutarimas… Ar po Seimo posėdžio jiedu ir toliau liks vienas šalia kito?

Gintarės Ivanauskaitės (LRTK) nuotraukos


Seime_LRTK_didele.jpg

Panašūs straipsniai