Atsistatydino LRTK pirmininkas Edmundas Vaitekūnas

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Vaitekunas sp. konf. did._1.jpg

Šiandien Vilniuje Lietuvos radijo ir televizijos komisijos nariai, kartu su jais ir LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius bei Kauno apskrities skyriaus valdybos vadovas Vidas Mačiulis, kaip ir kiekvieną trečiadienį savo posėdyje nagrinėjo įvairius klausimus ir priėmė sprendimus.

Buvo patvirtintas naujas LRT Televizija plius (vietoje ,,Kultūra“) pavadinimas, leista Jonavoje veikiantį kanalą TV 7 įsigyti naujiems savininkams ir kt.

Prieš šį posėdį vykusiame LRTK narių pasitarime komisijos pirmininkas Edmundas Vaitekūnas (viršutinėje nuotraukoje) supažindino su pareiškimu Lietuvos seimo pirmininkui Viktorui Pranskiečiui ir Kultūros komiteto pirmininkui Ramūnui Karbauskiui apie savo atsistatydinimą iš vadovo pareigų (LRTK nariu jis lieka). 

Visiems komisijos nariams tai buvo netikėtas pirmininko pareiškimas. Tačiau žinant dar vasaros pradžioje prasidėjusią ataką prieš E.Vaitekūną, galima suprasti jo apsisprendimą, nes pajuto politiko spaudimą. 

Pavasarį Lietuvos seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Vytauto Bako vadovaujamos komisijos išvadose buvo minimas ir LRTK pirmininkas, kad jis telefonu bendraudavo su LNK direktore Z.Sarokiene ir taip galėjo padėti šiai koncerno MG Baltic valdomai žiniasklaidos priemonei. LRTK nariai gerai žino, kad jokia ,,pagalba“ ar ,,protekcija“ šiai televizijai nebuvo suteikta, nes vienas pirmininkas negali priimti jokio sprendimo. Juo labiau, kad su  LNK susiję klausimai nebuvo nagrinėjami.


Eadmundas Vaitekūnas pareiškime rašo:

„Per pastaruosius keletą metų mes priėmėme labai daug precedento neturinčių sprendimų ES šalyse, tie klausimai yra svarstomi daugelyje užsienio šalių, mes sulaukiame ekspertų, politikų, vizitų, patys dalyvaujame įvairiose ES ekspertų darbo grupėse, kur esame kviečiami dalyvauti aukščiausiu lygiu, t.y. kad atvyktų vadovas ir pateiktų paaiškinimus.

 Aš tokiu atveju negaliu vykti, nes tiesiog nemokų ES oficialių užsienio kalbų, arba moku nepakankamai, tai parodo mūsų institucijos ir valstybės žemą lygį. Aš tikrai nenoriu taip reprezentuoti mūsų institucijos ir valstybės, todėl manau, kad gali būti jaunų žmonių tose pozicijose ir puikiai dirbti“.



Jeigu Lietuvos seimas, patenkins Edmundo Vaitekūno pareiškimą, Kultūros komiteto teikimu turės patvirtinti naują pirmininką iš šiuo metu dirbančių narių (jų yra 11). LRTK pirmininko pavaduotojas yra Mantas Martišius (jis apatinėje nuotraukoje dešinėje).


Edmundas Vaitekūnas Lietuvos radijo ir televizijos komisijai  vadovavo nuo 2013-ųjų. 2016 metų kovą jis buvo paskirtas naujai ketverių metų kadencijai. 


www.kaunozurnalistai.lt nuotr.




Vaitekunas it Martisius didele_1.jpg



Panašūs straipsniai