Žurnaliste Birute Garbaravičiene, su nuostabia rugsėjo diena!

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Garbaraviciene_B._n._didele.jpg


2018-ųjų rugsėjo 3-iąją, tik kalendoriuje … ruduo. Visą dieną Lietuvoje skaisčiai švietė saulė, buvo šilta ir džiugu lyg vidurvasarį!..

Šis rugsėjis Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narei, Vinco Kudirkos premijos laureatei Birutei Garbaravičienei yra keliskart džiugesnis. Tai žurnalistės jubiliejinis gimtadienis, sutapęs su reabilitacijos pabaiga Palangos sanatorijoje.

 Staiga ir netikėtai šią vasarą Birutę Garbaravičienę ištiko širdies smūgis. Ačiū Aukščiausiajam, kad jis paglobojo Birutę, nes jos bičiuliui profesoriui Leonidui Donskiui 2016-ųjų rugsėjo mėnesį toks smūgis buvo pirmas ir paskutinis. Amžinąjį Atilsį jam…

Būk sveika drūta, gerbiamoji Birute Garbaravičiene, nes jau esi paliesta kardiologijos chirurgų, kurie nuoširdžiai  pasirūpino Tavo širdies kraujagyslėmis.




Garbaraviciene_B._n___1__II.jpgJeigu nežinotum, nepasakytum, kad žinoma žurnalistė sirgo. Šiandien ji -vėl jaunatviška, graži ir puikios nuotaikos! Kitaip ir negali būti, nes reikia priimti artimųjų, draugų, bičiulių sveikinimus ir linkėjimus.
Šį kartą didžiulio baliaus kaip prieš dešimtmetį, Ramūnas Garbaravičius savo mylimai žmonai nerengė, nes prieš kelis mėnesius Birutė ir jos sesuo Jūratė Balčiūnienė atsisveikino su brangiu joms Žmogumi – Tėvu Juozapu Bogdanskiu, kuriam dukros amžiams liks dėkingos.

Prie šventinio stalo šį kartą susirinko tik Garbaravičių giminės artimieji. Tai sūnūs Jonas ir Saulius su savo žmonomis ir jų vaikai. Birutė ypač džiaugiasi savo keturiais vaikaičiais. Jos pasveikinti atėjo ir vyro brolis Arvydas Garbaravičius su žmona Rita. Jiedu irgi laimingi ne tik sūnumis Linu ir Ryčiu, bet ir  vaikaičiais. 

Visiems netikėtai šventėn į jaukų restoraną Maironio gatvėje užsuko LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis. Visų kauniečių žurnalistų vardu jis pasveikino su jubiliejumi buvusią ilgametę ,,Kauno dienos“ darbuotoją Birutę, kuri lygiai prieš 20 metų kartu su kitomis dienraščio priedo ,,Santaka“ kūrėjomis buvo apdovanota garbinga Vinco Kudirkos premija. Ji buvo aktyvi LŽS tarybos ir Kauno apskrities skyriaus valdybos narė.

Ryškų pėdsaką kolegė B.Garbaravičienė paliko leisdama Lietuvoje populiarius žurnalus ir redaguodama LRT televizijos laidas. Netektys ir ligos kiek sutrukdė jos kūrybinę veiklą, tačiau neabejojame, kad dar išgirsime apie žurnalistę B.Garbaravičienę. Juk prisiminti ir parašyti knygą ji gali daug  apie ką, o ir veikla Sugiharos fonde ,,Diplomatai už gyvybę“ gali pažadinti jos žurnalistinį polėkį. Gal ir kauniečių žurnalistinė svetainė sulauks netikėtų Birutės prisiminimų iš darbo redakcijose?

Sveikatos, ištvermės ir įkvėpimo, Birute Garbaravičiene!

Po šventinio vakaro, kupino sveikinimų bei linkėjimų, ir kasdienybėje būk visada laiminga su savo artimaisiais, buvusiais ir naujais bendradarbiais. Tegul Tavo prasmingas žurnalistinis kelias niekada nesibaigia!..
Nuotraukose: 

(viršuje) Su gimtadieniu Birutę Garbaravičienę sveikina LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininką Vidas Mačiulis

(viduryje) Jaunatviška kolegės nuotaika, po netikėto širdies ,,remonto“

(apačioje) Prie didelio šventinio Birutės stalo tuojau neliks nė vienos tuščios vietos

www.kaunozurnalistai.lt nuotr..


Garbaraviciene_B.__n._2_didele.jpg

Panašūs straipsniai