Ne tik svajonėse klaipėdietis Algirdas Vaicekauskas yra žurnalistas!..

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Vaicekauskas._Visi._Didele.jpg

Šiandien, kaip ir kiekvieną savaitę, Kauno žurnalistų namų el. pašto dėka atskriejo laiškutis, kurį parašė Klaipėdos sportininkų namų vadovas Algirdas Vaicekauskas. Jis pasidžiaugė maloniu šios savaitės renginiu Kasčiūnų kaime Dzūkijoje, kur neatsitiktinai jam teko dalyvauti, nes Lietuvos istorija Algirdui, tremtinio sūnui, yra labai brangi! 




Vaicekauskas_ir_prez._1_II.jpg
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, minint Juodojo kaspino dieną, aplankė Varėnos krašto Dainavos apygardos partizaną Juozą Jakavonį-Tigrą ir apžiūrėjo jo sodyboje įkurtą Pietų Lietuvos partizanų vadų vadavietę. 


J. Jakavonis-Tigras, kuriam šiuo metu 93-eji, yra paskutinis likęs gyvas Varėnos krašto Dainavos apygardos partizanas.


 Susitikimą su videokamera įamžino ir klaipėdietis Algirdas Vaicekauskas. 



(Nuotraukoje: Algirdas Vaicekauskas su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite Kasčiūnų kaime Varėnos rajone)







,,Man tai didelė garbė“,- rašo bičiulis ir siūlo internete https://www.youtube.com/watch?v=6t-lgBiO9F0) pažiūrėti platesnį reportažą iš Kasčiūnų kaimo, nes LRT ir TV3 televizijas tai sudomino…


Vakar Algirdas Vaicekauskas su klaipėdiečiais jau dalyvavo seniūnijų sporto žaidynių zoninėse varžybose Gargžduose. Kolega rašo:

,,Laimėjom daug prizinių ir čempioniškų vietų. Aš seniūnų ir delegacijų vadovų trikovėje iškovojau antrąją vietą. Krepšinio baudas pataikiau 7 iš 10 (pernai Jonavoje kamuolio nedamesdavo net iki lanko), pažanga akivaizdi. Duos Dievulis – pataikysiu daugiau,“- ,svajoja Algirdas. Mat, jam teko išgyventi sunkią kraujo ligą. Ją įveikė, nes dabar nedirbtų ir nesportuotų…


,,Metant petankę – pirmavau nuritinęs rutulį iki centro net 5 cm atstumu, bet paskutiniu metimu Dovilų seniūnas nuritino dar arčiau. Smiginį irgi neblogai valdžiau, nes vieną pataikiau į patį apskritimo centrą ir uždirbau 50 taškų. Žodžiu, bėgam, lekiam, gyvenam!.. Dabar laukia finalai Jonavoje, – rašo Algirdas Vaicekauskas.

Kolega, kaip visada, dalijasi ir aštriomis mintimis apie tai, kas jo manymu taisytina yra ir Klaipėdoje, ir Lietuvoje. Sakytume, viską stebi aštriu žurnalisto žvilgsniu. Taip elgiasi neatsitiktinai, nes jo svajonė buvo žurnalistika. Kai studijavo Kauno politechnikos institute, net lankė ir mieste organizuotus jaunųjų žurnalistų kursus. Klaipėdoje baigė pradinius fotografijos mokslus, lankė mokyklos dramos būrelį… 

Visapusiškas humanitaras, žurnalistų bei sportininkų bičiulis, šią vasarą šventė savo gyvenimo 60-metį! 

Ta proga LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis Algirdui įteikė vardinę ,,Dėkingumo plunksną” su įrašu: 
,,Už Kazachstano platybėse gimusią ir neblėstančią didžiąją meilę gimtinei Lietuvai ir savo šeimai, už begalinį rūpestį žmona , dukromis ir bičiuliais!

Už gyvenimo dešimtmečius, paskirtus sportui, Kazimiero Budrio šeimų krepšinio turnyrui ir Klaipėdos krepšinio federacijai!

Už Lietuvos sportininkų pasiekimų propagavimą ir įamžinimą, šalies žiniasklaidoje paliekamą ryškų žurnalistinį pėdsaką, naujų idėjų ir originalių minčių skleidimą kolegų ir visuomeninių organizacijų veikloje!

ALGIRDAI, ILGIAUSIŲ METŲ, ILGIAUSIŲ!..”





Vaicekauskas_ir_Usackas_II.jpgJubiliejinis Algirdo Vaicekausko pagerbimas buvo surengtas Joniškyje, Krepšinio šlovės muziejuje, kuriam vadovauja klaipėdiečio bičiulis Leonas Karaliūnas. Pastarajam, beje, šią vasarą buvo suteiktas Joniškio Garbės piliečio vardas. Apie, šių, nuoširdžių oranžinio kamuolio puoselėtojų pagerbimą, naujajame – dešimtajame ,,Lietuvos ryto” televizijos sezone papasakos laida ,,Krepšinio pasaulyje”.

(Nuotraukoje:
Jubiliatą Algirdą Vaicekauską pagerbė ir diplomatas Vygaudas Ušackas su žmona Loreta)


 Nuolatinis šios programos žiūrovas, kaip ir mūsų internetinės svertainės skaitytojas, vertintojas ir kritikas yra Algirdas Vaicekauskas. Jam gimtadienio proga L.Karaliūnas įteikė originalų Joniškio krepšinio muziejaus ordiną ir išleido jo vardinę atvirutę.


A.Vaicekauskas – genialus originalių minčių ,,protas” (neatsitiktinai jis tapo ir konkurso ,,100 Šiaulių mįslių” nugalėtoju). Ne vieną jo sumanymas jau buvo įgyvendintas Kazimiero Budrių šeimų krepšinio turnyruose ar Joniškio muziejaus renginiuose, TV programoje ,,Krepšinio pasaulyje”. 

Žurnalistu netapęs, bet mielai jų pėdomis einantis Algirdas Vaicekauskas tapo ir pilnametražio dokumentinio realybės filmo ,,Jūreivio keliai … krepšinio uoste” (apie klaipėdietį Kazimierą Budrį, kurį rudenį parodys ,,Lietuvos ryto” TV), iniciatoriumi ir konsultantu. 

Puiku, kai šalia yra puikus, dvasiškai stiprus ir kūrybingas žmogus, nes šiandieninėje žurnalistikoje to dažnai stinga…

Nuotraukose:
 (viršutinėje) Joniškio krepšinio muziejuje Algirdą Vaicekauską susirinko pagerbti artimieji, giminės ir bičiuliai
   (apatinėje) Jubiliatą pasveikino LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis


Vaicekauskas_ir_as._Didele.jpg

Panašūs straipsniai