Kaltinamasis S. Zagurskas – Kroydonas vis dar ,,žurnalistauja“!

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Zagurskas_1_didele.jpg

Rugpjūčio 30-ąją (ketvirtadienį) Šiaulių apylinkės teisme toliau bus nagrinėjama jau daugiau kaip septyniolika metų Didžiojoje Britanijoje gyvenančio Lietuvos piliečio Simono Zagursko, pasirašinėjančio Simono Kroydono slapyvardžiu, Baudžiamoji byla dėl LR BK 170-2 str. 1 d. (Viešas pritarimas tarptautiniams nusikaltimams, SSRS ar nacistinės Vokietijos nusikaltimams Lietuvos Respublikai ar jos gyventojams, jų neigimas ar šiurkštus menkinimas) ir BK 154 str. 2 d. (Tas, kas šmeižė asmenį, neva šis padarė sunkų ar labai sunkų nusikaltimą, arba per visuomenės informavimo priemonę ar spaudinyje, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų). Nusikaltimą  pagal minėtus BK  straipsnius S. Zagurskas (Kroydonas) padarė savo asmeniniame feisbuke ir portale www.ldiena.lt

Neatsitiktinai nurodėme Lietuvos respublikos baudžiamojo kodekso straipsnius, pagal kuriuos gali būti nubaustas ,,žurnalistu“ save pristatantis kaltinamasis. Nejaugi  Švėkšnoje gyvenęs ir Šilutėje vidurinę mokyklą baigęs S.Zagurskas nesupranta, kuo jis nusikalto ir kokia bausmė galima?

 Keisčiausia,  kad jis teberašo šmeižikiškus straipsnius, dabar net ir apie šiauliečius teisėsaugos darbuotojus. Gal taip juos nori įbauginti ar kitu tikslu?

Feisbuke galima surasti Simono Zagursko arba Simono Kroydono paskyrą  ir pažiūrėti vaizdo interviu (,,Simonas Zagurskas transliavo tiesiogiai Rugpjūtis 16 d., 16:29 · Simonas Kroydonas Nigel West”), kuriame jis, nors nėra baigęs specialių aukštųjų profesinių mokslų, nedirba redakcijoje, nėra profesinės sąjungos narys, bet visur prisistato kaip ,,žurnalistas“. Ir net reikalauja interviu, pvz. su įtariamuoju Didžiosios Britanijos piliečiu, kuris yra sulaikytas Šiauliuose. Beje, pagarba šio ,,žurnalisto” kalbintoms šiaulietėms pareigūnėms, kurios atidžiai išklauso, paaiškina, nurodo telefonų numerius, nors nežino, kas  ir kodėl teiraujasi).
Dar anksčiau, jau būdamas ne įtariamuoju, o kaltinamuoju, Simonas Zagurskas: (,,jaučiasi susijaudinęs su Simonas Kroydonas ir Nigel West“), rašo (ištrauka, kalba netaisyta):
,,Kitų metų pradžioje Lietuvos laukia milžiniškų kompensacijų už neteisėtą savo ir užsienio piliečių įkalinimą pateiktos sąskaitos. Baudos bus mokamos iš jūsų visų suneštų pinigų. Kodėl privačiose įstaigose direktoriai,akcininkai,savininkai atsako savo turtu,o prokurorai,tyrėjai,teisėjai kurie sugadina kitų žmonių gyvenimus neatsako niekuo ir visame tame kažkodėl išsiskiria būtent Šiauliai. Šiaulių pirmojo komisariato pareigūnai sulaiko ir įkiša į areštines,izoliatorius tiesiog iš lempos.Paima pasus,dokumentus,nei kokių rimtų kaltinimų,nieko.

Nigel West istorija,mano istorija,gali sukurti precedentus. Sužinai,kad esi ieškomas,nors britai sako,kad niekas tavęs neieško.Prokuratūra yra užsukusi neaiškius biznelius su vertimų kontoromis,kai šios nemokšiškai išverčia tekstus į anglų kalbą,ir tie tekstai nugula į šiukšlių dėžę,nes niekas į interpolą nesikreipia.Tada masiškai duodamos užklausos visokiems Genocido centrams,žurnalistų etikos vertinimo komisijoms,kurios iš esmės yra niekas.

Pvz man kažkokia žurnalistų asociacija ir visa jų nuomonė yra niekinė. Ar SELUi yra svarbi konservatorijos dėstytojo nuomonė,kuri sakytų,kad muziką reikia kurti būtent taip ir taip.Pasiųstų ant trijų raudžių,ir sakytų,eik dirbt.

Kai tu renki stadionus, kai tave skaito šimtas tūkstančių žmonių,tau vienodai šviečia,ką ataskaitoje parašys koks nors žurnalistų sąjungos docentėlis, nes jo nuomonė yra niekinė.Nes jis rašys tai,ką jam sako sistemos viršūnėlė, nes jeigu koks Anušauskas sakys,kad dabar tu docentėli turėsi čiulpti,už tai,kad išsaugotum savo darbo vietą.Tas docentas ir čiulps.

Visa Lietuva yra mafijinė valstybė,iš kurios visi bėga,ir jauni ir seni,visi kas turi kojas,gali vaikščioti visi bėga iš Lietuvos.Invalidai ir tie iš jos bėga ir jiems Londone žymiai geriau,kur susiranda savo nišą ir realizuoja savo svajones.

Kažkas yra ne taip su Šiaulių prokuratūra,teismais.Tai ką jie daro yra nesuvokiama,o įsikišus Britanijos ambasadai viskas keisis nuo pagrindų.Štai pvz mano straipsniai.

Visi skaitytojai puikiai žino,kad aš rašau,rašiau ir rašysiu.Nigel West vistiek pasiims savo dukrelę ir važiuos lauk iš šito mužikyno Lietuva vadinamo.Tūlas sodietis dievagosis,ko Simonas Lietuvą šmeižia,tai ir atsakysiu.Atskridau į šitą mužikyną paso pasikeisti,ir atgal namo.

Mužikyno teisėsauga nusprendė sulaikyti mane, kad aš nerašyčiau apie mužikyno korupcines, schemas, mužikyno lyderius ir apie visą mužikišką mentalitetą. Jūs gerbiami skaitytojai esate dori žmonės norintys tvarkos.Argi jūs kalti,kad per kelis metus iš normalios šalies Lietuva patapo mužikynu.

O ką mūsų valdantiesiems daryti,jeigu jie neturi jokios įtakos.Kas nori tas pila purvą ant jų,Ramūno žmoną Ispanijoj su kamerom, dronais persekioja, knisasi šiukšliadėžėse, ieško kažko kompromituojančio,bet neranda.O kodėl galvojate Vokiečiai su Rusais tiesiasi antrą North Stream 2,naftotiekį?

Ogi todėl, kad Ukrainos, Lietuvos, Lenkijos mužikams nereikėtų mokėti duoklės. Pasižiūrėkite, ką mūsų spauda rašo. Vis guodžias, kad neina įsisavinti visų Europos Sąjungos struktūrinių fondų pinigų, ir visa Lietuvos ekonomika yra pastatyta ant struktūrinių fondų išmaldos ir emigrantų suneštų kruvinai uždirbtų pinigų pamato.Ką Lietuva gamina?

Sovietiniais laikais buvo begalė gamyklų,o dabar miesteliuose tik grožio salonai, kirpyklos, sporto klubeliai ir autoservisai. Dar palaukit šiek tiek bus pilna burgerinių, bukmekerių ir atsidarys daugiau komisų kur žmonės suneš savo daiktus parduot, nes valgyti tai kažką reikia.

Pensininkai visiškai nustumti į dugną. Kalėjimuose kastų sistema kaip Indijoj, kur žmonės žudomi, nusižudo, nuo visuomenės tai slepiama, iš esmės Lietuva tampa jau ,net ne mužikynu, o standartine bananų respublika – BAMBUKYNU.

Tik laiko klausimas, kada susikirs stiprios advokatų kontoros su Lietuvos teismais Ar tik Stasbūras skirs milžiniškas sumas, kurias Lietuva turės sumokėti už neteisėtą įkalinimą savo ir užsienio šalies piliečiams. 

Įsivaizduokit, kepi sau šašlykus, atvažiuoja kriminalistai sulaiko tave, o po to atskirai išsikviečia tave iš kameros reikalauja prisipažint kaltu ir aišku pinigų. Jeigu tu užsienietis, išmelš tave iki paskutinio euro. Kokį įspudį užsienio šalių gyventojai susidarys apie Lietuvą ?”
***
Perskaitėte? Vadinasi, turite savo nuomonę, koks yra tas ,,žurnalistas“ Simonas Zagurskas (Kroydonas) ar tai tik ,,nuomonė”?

Gaila bet nežurnalistas Simonas teigia: ,,aš rašau, rašiau ir rašysiu“!.. Niekas to daryti – nedraudžia, tačiau prieš įstatymą – visi turi atsakyti?.. 


Nuotraukoje: Šiaulių apylinkės teismo posėdžių salėje Didžiojoje Britanijoje gyvenantis Lietuvos pilietis Simonas Zagurskas (Kroydonas)

Šiauliečio fotografo Gintaro Šiupario (,,Lietuvos rytas”) nuotr.

Panašūs straipsniai