Mūsų šeimoje – nauji ir … buvę Lietuvos žurnalistų sąjungos nariai !

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Radzeviciute_nauja__didele.jpg


2018-ųjų lapkričio 24-ąją Vilniuje įvyks XVII Lietuvos žurnalistų sąjungos suvažiavimas, kuriame bus aptarti  mūsų kūrybinės profesinės bendruomenės  nuveikti darbai, priimti nauji iššūkiai. 

Suvažiavime iš visos Lietuvos susirinks aktyviausi, kuriems rūpi sąjungos veikla, LŽS nariai. Tai ne tik žurnalistikos senjorai, bet ir šiais metais į profesinę kūrybinę sąjungą priimti nariai.

Viena jų – talentinga ,,Kauno dienos“ žurnalistė Edita RADZEVIČIŪTĖ, pelniusi Lietuvoje prestižinę premiją konkurso „Europos Sąjungos investicijų efektyvumas Lietuvos ekonomikai ir visuomenei“ premiją. 


Lietuvos žurnalistų sąjungos nario pažymėjimą Edita Radzevičiūtė atsiėmė liepos 6-tosios išvakarėse, kai prie istorinės Kauno pilies buvo atidengtas paminklas ,,Laisvės karys“.






Kasperaviciene_Vilma__n__didele.jpg

Įdomu tai, kad į LŽS buvo priimti ne tik pirmą, bet ir … antrą kartą, kadangi dėl ,,biurokratinio“ darbo ne vienas kaunietis buvo priverstas palikti mūsų profesinę sąjungą. Viena jų – ,,Lietuvos žinių“ korespondentė Kaune Vilma KASPERAVIČIENĖ (nuotraukoje).

Ji kelerius metus atstove ryšiams su visuomene ir žiniasklaida dirbo Kauno apskrities viršininko administracijoje ir Kauno rajono savivaldybėje. Talentinga ir darbšti žurnalistė V.Kasperavičienė nori dalyvauti ir  kūrybiniuose konkursuose, kuriuose privaloma būti LŽS nariu.





Dainoras_Lukas__n__didele.jpg




Kaunietis žurnalistas Dainoras LUKAS, palikęs ryškų pėdsaką ,,Laikinojoje sostinėje“ ir ,,Kauno dienoje“,  kelerius metus buvo Kauno mero patarėjas, išvyko į užsienį. Sugrįžęs – produktyviai darbavosi ,,Savaitraštyje Kaunui“. Deja, leidinys bankrutavo. Žurnalistas D.Lukas suprato, kad aktyvi ir kovinga profesinė sąjunga gali ir turi padėti savo nariams. 

Kolegą pakvietė žurnalo ,,Mano ūkis“ redakcija, kurioje darbuojasi ir LŽS žemės ūkio ir regioninės žiniasklaidos klubo pirmininkas Viktoras Trofimišinas, paskatinęs jį iš naujo stoti į Lietuvos žurnalistų sąjungą.

2018-ųjų Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos šventė Kaune metu Dainorui Lukui nario pažymėjimą įteikė LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius.


Fotografo Alberto Švenčionio ir www.kaunozurnalistai.lt nuotr.

Panašūs straipsniai