Kolegos, perskaitykit, ir ,,sužinosit“, kas aš – pagal … Kroydoną!

Vidas MAČIULIS , LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas
Apie Simoną Zagurską (Kroydoną), kuriam iškeltą baudžiamąją bylą pradėjo nagrinėti Šiaulių apylinkės teismas, a.a. mama  mano pasakytų: ,,Kaip tokius žmones žemelė nešioja?!“


@ spyga II_2.jpg2018-ųjų rugsėjo 11-ąją kaltinamajam Simonui sukaks 36 metai, iš kurių daugiau kaip 17 – jis gyvena Didžiojoje Britanijoje (kada jis ,,apsigyveno” feisbuke” neaišku). 

Simonas Zagurskas – Lietuvos pilietis, todėl ir šmeižia jis savo gimtinę (kilęs iš Švėkšnos, baigė Šilutės vidurinę mokyklą), niekina žinomus žurnalistus, pradedant Rita Miliūte ir baigiant manimi. Bus, žinoma, dar ir daugiau kolegų, kuriuos apdergs, jeigu šie išdrįs jį, Simoną Zagurską (Kroydoną), savo rašinyje paminėti. 

Kai apie Zagurską prieš kelerius parašė dienraščio ,,Lietuvos rytas“ korespondentė Asta Kuznecovaitė, iš pajūrio kilęs neva ,,žurnalistas“ (savo ,,videomonologe“ liepos 30-ąją pareiškė, kad kitąmet jis dalyvaus Europos parlamento rinkimuose), ne tik feisbuke, bet ir www.ldiena.lt kiek galėdamas šaiposi iš vilnietės kolegės… Kaip ir iš manęs, nors Zagursko – Kroydono iki teismo posėdžio net akyse nebuvau matęs ir apie jį girdėjęs. 

 Sužinojęs, kad kažkoks S.Kroydonas mane ,,padarė“ KGB agentu, panašiai kaip prieš 20 metų ,,Europoje“ Banevičius su Gončaru (abu buvo nuteisti laisvės atėmimu, bausmę atliko), o prieš penkerius – laikraščio ,,XXI amžius” šefas Edvardas Šiugžda (taip pat pripažintas kaltu), kreipiausi į Kauno teisėsaugininkus. 

2018-ųjų balandžio mėnesį iš užsienio grįžusį paso pasikeisti Simoną Zagurską, kuris, pasirodo, ir pasirašinėdavo ,,Kroydonu“, policija suėmė, apklausė ir iškėlė baudžiamąją bylą. Dabar kaltinamasis Šilutėje laukia Šiaulių apylinkės teismo nuosprendžio, bet atrodo, kad nenuobodžiauja ir rašo, rašo, rašo… Zagurskas – Kroydonas ir toliau mane šmeižia. Paskaitykite. O gal tas Krodydonas, nežinia kam atstovaudamas, geriau žino, koks aš, jau 50  metų dirbantis televizijoje ir greit – 30,  kai esu Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas?..



***

Simonas Zagurskas yra su Simonas Kroydonas.

Liepa 24 d., 21:00 · 

Gelton._sp._II.jpg,,Vidas Mačiulis iš Krepšinio Pasaulyje buvo ilgametis užverbuotas KGB agentas.Studijavo partinėje mokykloje Maskvoje, vėliau šnipinėjo Žalgirio krepšininkus jiems vykstant į užsienį.

Mačiulio KGB agento byla yra saugoma ypatingų KGB bylų archyve. Vytautas Landzbergis, o ir Algirdas Brazauskas asmeniškai rūpinosi,kad Vido Mačiulio byla niekada neišeitų į viešumą.

Seimo narys Jedinskis jau greitu metu privers biurokratus atversti visų KGB agentų bylas.Dauguma KGB-istų pateikiami kaip itin žinomi, ir garbingi nusipelnę Lietuvos Respublikos piliečiai iš tikrųjų buvo ir yra mūsų šalies pamatų griovėjai.

1998 metais vykusiame EUROPOS laikraščio redaktorių teisme teisėjai ir prokurorai,net neleido pasisakyti žmonėms,kurie norėjo patvirtinti,kad matė Vidą Mačiulį Kauno KGB skyriuje nuolat bendraujantį su Kauno KGB skyriaus viršininku Bagdonu.

Mačiulis yra ekonomisto Nerijaus Mačiulio krikštatėvis, todėl,iš jo kaip bankininko gauna visus duomenis apie jį dominančių Lietuvos piliečių banko sąskaitas ir žino,kiek tie žmonės bankuose laiko pinigų ir kokį turtą jie turi.

Pateikiu jums juoda ant balto,kad suprastumėt kaip gražiai užsimaskavęs Mačiulis sekė, skundė ir gadino kolūkių pirmininkų,vėliau ir LTRS sporto organizacijų, krepšininkų, rėmėjų gyvenimus.Vidas Mačiulis dar sovietų laikais disponavo niekam neprieinama iš žmonių karjeras galinčia sužlugdyt informacija”. (Autoriaus  S.Zagursko – Kroydono kalba, stilius, klaidos  – netaisytos).


Visa tai, ką kaltinamasis parašė pirmojo teismo posėdžio Šiauliuose išvakarėse, jau  papildė Simono Zagursko – Kroydono baudžiamąją bylą. Tačiau nėra abejonės, kad šis ,,žurnalistas” ir toliau kurs, nes viską mato … atvirkščiai.

Kas pasakys, ar Simonas supranta, ką jis daro? Medikai irgi nepadės, nes teismas nepatenkino bylos ieškovo prašymo, kad su Simoną Zagurską priimtų konsultacijoms psichologas ar psichiatras.  

Laukite naujų kaltinamojo ,,rašinių” ir mūsų atsakymo į juos. Teismas dar tik atvertė  šmeižiko bylą, kurioje yra ir gautas atsakymas iš Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro, kad V.Mačiulis nėra bendradarbiavęs  su KGB.  


Dailininkų Vladimiro Beresniovo (viršuje) ir Algimanto Snarskio piešiniai 

Panašūs straipsniai