Laba diena, mieli vagys (apie žurnalistus ir žiniasklaidą)

Saulius POCIUS, www.diena.lt


Pocius Saulius didele_1.jpg


Politikos kosmonauto V.Titovo pasmerkimas virto apgailėtinu politiniu farsu. Vieni žegnojosi miltais, kiti gavo progą savąją esybę išreikšti žvygtelėjant, treti puolė suvedinėti sąskaitas arba meluoti.
Štai visą praėjusią savaitę portalai ir televizija melavo, kad skandalas kilo po to, kai apie nusikalbėjusį V.Titovą paskelbė Andrius Tapinas. Net apkaltos procesą jau pradėjusį Klaipėdos merą V.Grubliauską televizija, kurioje dirba A.Tapino žmona, egzaminavo ne tiek apie V.Titovą, o apie AndriųTapiną.

Ar A.Tapinas buvo komiteto posėdyje, kuriame, jo teigimu, „kacapas” V.Titovas rėžė apie A.Ramanausko-Vanago nužudytus 8 tūkst. žmonių? Andrius Tapinas matė ir girdėjo, ką tarybos narys sakė?

Nei buvo, nei matė, nei girdėjo. A.Tapinas šią žinią paskelbė liepos 20 dieną, po to, kai dienraščio „Klaipėda” žurnalistė Jolita Liškevičiūtė publikavo didelės apimties straipsnį „V.Titovas – prieš Vanagą”. Apie Klaipėdos tarybos nario išsišokimą pirmąkart ji paskelbė dar liepos 18-ąją „dienos.lt” grupės portaluose. Tačiau tądien ufonautų draugas nelabai kam terūpėjo.

V.Titovas parūpo tik tuomet, kai urapatriotizmo rinkos veikėjams panižo iš to skandalo išspausti asmeninės reklamos. Štai tada be jokio gėdos jausmo iš I.Liškevičiūtės straipsnio buvo vis vagiamos citatos ir taip viešinami V.Titovo pareiškimai.

Jei vagi iš svetimos kišenės, gali atsidurti Pravieniškėse. Tačiau jei nugvelbi svetimo rašinio frazes, tampi dienos didvyriu. Faina, ar ne, mieli vagys?

Ta pati situacija buvo ir Kalafiorų skandalo atveju. Portalai ir daugybė niekam neįdomių feisbuko rašeivų staugė, kad apie plėšikiškas daržovių kainas prabilo dainininkas M.Mikutavičius.

Tačiau iš tikrųjų Kalafiorų skandalas kilo gerokai anksčiau – kai „Kauno diena” paskelbė straipsnį apie Nijolę Oželytę. Būtent jame signatarė emocingai piktinosi kalafiorų kainomis, ir ta emocija įgijo didelį rezonansą. Gi Marijonas Mikutavičius apie tai prakalbo vėliau, bet feisbuke siautėjančioms durnelių gaujoms nesvarbu, svarbiausia – lengvatikių akivaizdoje eikliai pamojuoti savo nulinkusiu kardu.

Nuotraukoje: Komentarų autorius, dienraščio ,,Klaipėda” vyr. redaktorius Saulius Pocius

www.diena.lt  nuotr.

Panašūs straipsniai