Žurnalistu save vadinantis Simonas Zagurskas (Kroydonas) bus teisiamas Šiauliuose!

www.kaunozurnalistai.lt inf.



Kroydonas.jpgŠiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pirmasis skyrius baigė ikiteisminį tyrimą dėl piliečio Simono Zagursko nusikalstamos veikos pagal BK 170-2 str. 1 d., BK 154 str.2 d. ir bylą perdavė Šiaulių apylinkės teismui. 

Vienas iš ieškovų šioje byloje yra Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas  Mačiulis (pagal paso duomenis – Vidmantas Mačiulis, kurio, pasako atsakovo, jo nepažįsta, o rašė tik apie Vidą Mačiulį).

(Nuotraukoje iš interneto: Simonas Zagurskas – Kroydonas)

,,Aš savo asmeniniu pavyzdžiu noriu įrodyti, kad žiniasklaidoje pateiktų šmeižikiškų, melagingų, garbę ir orumą žeminančių publikacijų autoriai turi būti išaiškinti ir nubausti“, – sako televizijos žurnalistas Vidas Mačiulis, sužinojęs, kad jį savo publikacijoje ,,apjuodinęs“ kažkoks Simonas Kroydonas, t.y. Simonas Zagurskas, labai greitai policijos buvo išaiškintas. Ir kai tik parskrido iš Didžiosios Britanijos, kur gyvena ir dirba, Palangos oro uoste,jis buvo suimtas.

 Save pristatantis žurnalistu,  už  savo šmeižikišką ,,kūrybą“ teisme  turės  atsakyti pagal įstatymą.

Štai kaip savo ,,žurnalistinę“ veiklą ir , jo manymu, nepadarytus nusikaltimus  aiškina įtariamasis Simonas Zagurskas (1982 m.) :

,,Apytiksliai nuo 2008 m. aš esu prisiregistravęs socialiniame tinklapyje www.facebook.com, kur i i šiuo esu pasivadinęs „Simonas Kroydonas”, tačiau paskyra jos sukūrimo pradžioje buvo ji pavadinta „Silvijus Mačiulis” vardu, paskyros identifikacinio Nr. nežinau. Nuo 2001 m. aš Lietuvoje negyvenu, o didžiąją laiko dalį gyvenau bei iki šiol gyvenu Didžiojoje Britanijoje. Aš Didžiojoje Britanijoje dirbu transporto vadybininku, tačiau ilgą laiką tiek Lietuvoje, tiek būdamas i užsienyje laisvalaikiu užsiimu žurnalistine veikla.

 Savo straipsnius aš talpinu savo naudojamoje į j Facebook paskyroje, anksčiau talpinau lrytas.lt, ldiena, laisvaslaikrastis.lt, ekspertai.eu, ; krastonaujienos.lt, dailymail.co.uk, silokarcema.lt, tiesos.lt ir kituose tinklapiuose. Savo visus straipsnius jau kurį laiką aš publikuoju pasivadinęs pseudonimu „Simonas Kroydonas”. Man  įteiktame įtarime nurodytą įrašą savo Facebook paskyroje paskelbiau aš pats, tikslaus jo paskelbimo laiko iš atminties neprisimenu, tačiau įtarime nurodytas laikas gali būti teisingas, įraše paskelbto teksto autorius esu aš pats. Tekstą parašiau remdamasis savo anoniminių šaltinių, t.y. asmenų, pasakojimais, pats minėtų faktų aš neišgalvojau, o pagal man pateiktus kelių asmenų suteikta informacija, pastarąją perteikiau minėtame tekste.
Minėtą tekstą aš paskelbiau dėl jos įdomumo, reikšmingumo. Kad už šį straipsnį aš galių patrauktas atsakomybėn aš nesupratau ir nesuvokiau, ypač todėl, kad minėtą tekstą aš paskelbiau būdamas užsienio teritorijoje, Didžiojoje Britanijoje, kur yra žodžio laisvės aplinka. Apie atsakomybę dėl mano publikuojamų tekstų Lietuvoje aš negalvojau ir nesidomėjau. 
Minėtą tekstą aš parašiau bei jį paskelbiau būdamas savo namuose, tikslaus adreso apklausos metu neatskleisiu, naudodamasis savo tuo metu naudotu asmeniniu kompiuteriu, kurio šiuo metu nebeturiu, nes jis atsitiktinai buvo sugadintas. Mano naudojama Facebook paskyra yra vieša, joje skelbiamus įrašus gali matyti bet kas, tačiau įrašą dėl kurio esu apklausiamas aš pagrinde talpinau savo paskyros draugams ir sekėjams, kurių bendroje sumoje galimai yra apie 3400. Dauguma minėtų draugų aš pažįstu ar žinau, tačiau ne visus. Savo kaltės dėl minėto įrašo paskelbimo aš visiškai nepripažįstu, kadangi nemanau, jog minėtas tekstas mano atžvilgiu yra nusikalstamas.
Lietuvoje gyvenamą vietą aš turiu, galėčiau apsistoti pas tėvus Šilutės rajone. Išvykti iš Lietuvos ketinau 2018-04-22, esu įsigijęs atgalinį lėktuvo bilietą. į Lietuvą grįžau pasikeisti pasą, 2018-04- 13 14:15 val. buvau užsiregistravęs Palangos policijos migracijos skyriuje dėl paso išdavimo per penkias dienas. Taip pat 2018-04-23 aš jau turiu būti darbe Didžiojoje Britanijoje. Mėnuo iki šio skrydžio aš buvau kreipęsis į Didžiosios Britanijos teisėsaugos institucijas su prašymu, kad jie patikslintų informaciją, ar aš nesu paieškomas bei ar galiu grįžti į Lietuvą bei buvau informuotas, kad paieškomas nesu ir galiu drąsiai grįžti, tačiau grįžęs buvau sulaikytas. Esant poreikiui ar apie minėtą įvykį galėčiau papasakoti kur kas plačiau.“ (kalba netaisyta)

Tie, kurie  nori susipažinti su Simonu Zagursku ir išklausyti jo paaiškinimą apie jo suėmimą, turi susirasti:  bukimevieningi.lt, kuriame patalpintas vaizdo įrašas  ,,Už komentarus ,,Facebocke” į kalėjimą”. (Vaido Žemaičio pokalbis su Simonu Zagursku.)

Vidas Mačiulis, kuris yra ieškovas šioje baudžiamojoje byloje, primena, kad lygiai prieš 20 metų, 1998-ųjų pavasarį, už jo šmeižtą realiu laisvės atėmimubuvo  nubausti Kauno leidžiamo laikraščio ,,Europa” vyr. redaktorius Jaroslavas Banevičius ir redaktorius Povilas Gončaras. 

Simonas Kroydonas (Zagurskas) savo straipsnyje, niekindamas V. Mačiulį, ,,išaukštino” J.Banevičių ir P.Gončarą. Gal Šiaulių apylinkės teismo posėdžio metu paaiškės, kas ,,konsultavo” Kroydoną – Zagurską?

Ir televizijos žurnalistai Rita Miliūtė, Edmundas Jakilaitis turėtų ką teisme pasakyti Simonui Kroydonui – Zagurskui. Šmeižikišką straipsnį apie juos pateikė www.ldiena.lt  Nuo 2017-ųjų rugsėjo mėnesio šiame portale iki šios dienos autoriaus Simono Kroydono kliedesius jau perskaitė 43576 žmonės. Ką jie pagalvojo apie žinomus ir gerbiamus Lietuvoje žurnalistus?

Tyla – bloga byla! O jeigu tyli – esi kaltas?

Panašūs straipsniai